Objecten die waarden bij elkaar moeten toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan van Doren

Jan van Doren

05/10/2010 22:10:06
Quote Anchor link
Hallo allen!
Ik ben op dit moment bezig met het volgende stukje code (vereenvoudigd):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
/**
 *    Main object
 */
class main_object {

private $main_array = array();

     public function __CONSTRUCT() {
          $this->add_to_array('example1');
     }

     protected function add_to_array($value) {
          if ($value != "") $this->main_array[] = $value;
     }

     public function display_array() {
          print_r($this->main_array);
     }

}

/**
 *    Another object
 */
class another_object extends main_object {

     public function __CONSTRUCT() {
          $this->add_to_array('example2');
     }

}

/**
 *    PHP script
 */
$main = new main_object(); // __constuct adds 'example1' to main_array
$another = new another_object(); // __constuct adds 'example2' to main_array
$main->display_array();


Mijn bedoeling is dat het object 'main_object' aan het begin van de 'index.php' éénmalig wordt 'geladen'. Dan volgen allerlei andere scripts (via andere nieuwe objecten, includes etc. etc.) die waarden aan het hoofdobject zouden moeten toevoegen. Op het einde van het 'index.php' script wil ik dan alle bij elkaar gesprokkelde waarden kunnen gebruiken. In bovenstaand voorbeeld zou er dus een array op het scherm getoond moeten worden met twee waarden: 'example1' en 'example2'. Al ik dit voor elkaar kreeg, had ik hier natuurlijk geen bericht geplaatst . Het bovenstaande stuk code geeft dus alleen 'example1' weer.

Op welke manier moet ik programmeren om dit voor elkaar te krijgen? Ik stoei er al een hele poos mee, maar kom er echt niet uit (ook helaas niet met vriend Google die me héél vaak wèl geholpen heeft).

Alvast bedankt voor iedere reactie!
Jan
Gewijzigd op 05/10/2010 22:19:16 door Jan van Doren
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:35:17
 

05/10/2010 22:14:12
Quote Anchor link
Je mag [code] en [/code] tags hier gebruiken op het forum i.p.v. quote.
 
Jan van Doren

Jan van Doren

05/10/2010 22:20:14
Quote Anchor link
Dank voor de tip! Daar was ik net naar op zoek!
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/10/2010 22:28:46
Quote Anchor link
Zoek dan eens op:
php: how to use registry class
 
Jan van Doren

Jan van Doren

05/10/2010 23:06:18
Quote Anchor link
Noppes, bedankt! Ik ben weer op weg geholpen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.