Om de minuut iets uitvoeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel

Roel

20/05/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Hallo!

Ik zit met een probleem. Ik gebruik nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?

  if(isset($UPDATE_DB)) {
    $dbres                = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(`time`) AS `time`,`name` FROM `[cron]`");
    while($x = mysql_fetch_object($dbres))
      $update[$x->name]        = $x->time;

    if(floor($update['hour']/3600) != floor(time()/3600)) {
      $dbres                = mysql_query("SELECT GET_LOCK('hour_update',0)");
      if(mysql_result($dbres,0) == 1) {
        $cron_pass            = "wachtwoord";
        mysql_query("UPDATE `[cron]` SET `time`=NOW() WHERE `name`='hour'");
        include("uur.php");
        mysql_query("SELECT RELEASE_LOCK('hour_update')");
      }
  }

?>


Hiermee voert hij om het uur "uur.php" uit. Nu wil ik iets om de minuut uitvoeren. Dit leek mij heel simpel maar het werkt niet:S Hij doet het gewoon niet om de minuut maar gewoon helemaal niet! Kan iemand mij helpen om het om de minuut uit te laten voeren?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 22:51:24
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

20/05/2007 18:31:00
Quote Anchor link
nuja als je iets gedurende een periode dient uit te voeren kan je gebruik maken van CRONS dat vind je norm terug op je control panel van je host
 
Roel

Roel

20/05/2007 18:49:00
Quote Anchor link
Ik host hem zelf.. enig idee waar ik dan moet kijken? In uur.php staan dit soort dingen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
  mysql_query("UPDATE `[members]` SET `hour`=`hour`+1");
?>


Mischien kan het ook op een totaal anderen manier? of moet ik gewoon paar nummertjes in de vorige code die ik posten veranderen?
 
Niek s

niek s

20/05/2007 19:45:00
Quote Anchor link
host je zelf?
vi /etc/crontab
crontab

Aangenomen dat je een Unix server gebruikt
 
Roel

Roel

20/05/2007 19:46:00
Quote Anchor link
Ik gebruik Apache server met PHP en MySQL.. Werkt dat ook?
 
- -

- -

20/05/2007 19:48:00
Quote Anchor link
Uhm het spijt me, maar dit lijkt verdacht veel op een criminal die je zomaar van internet hebt geplukt. Klopt dat? Ja, wij zijn meer van de sprookjes hier he, die criminals vinden wij nog te eng.
EN nou ja, het antwoord is: van die 3600 moet je maken: 60.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Roel

Roel

20/05/2007 19:50:00
Quote Anchor link
Gedeeltelijk. Ik heb heb deze gedeeltelijk gebruikt maar totaal niet van internet geplukt. Ik maak alles zelf alleen ik snap niet hoe je iets om de zoveel tijd uitvoert daarom heb ik dat script gebruikt. Zijn er anderen manieren?
 
- -

- -

20/05/2007 19:52:00
Quote Anchor link
Maar maak dan eens van "3600" --> "60".
 
Roel

Roel

20/05/2007 19:55:00
Quote Anchor link
Ja dat dacht ik dus ook al:p ik heb ook overal waar "hour" staat "minute" neergezet maar dan gebeurt er iets heel raars. Om de minuut gebeurt niks maar als ik $UPDATE_DB uitvoer voert hij hem een keer uit (dus eigenlijk als je hem laat altijd maar om de minuut niet)
 
- -

- -

20/05/2007 20:01:00
Quote Anchor link
Nee, minute neerzetten doet sowieso nets, dan moet je hele DB wijzigen. Probeer eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?

  if(isset($UPDATE_DB)) {
    $dbres                = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(`time`) AS `time`,`name` FROM `[cron]`");
    while($x = mysql_fetch_object($dbres))
      $update[$x->name]        = $x->time;

    if(floor($update['hour']/60) != floor(time()/60)) {
      $dbres                = mysql_query("SELECT GET_LOCK('hour_update',0)");
      if(mysql_result($dbres,0) == 1) {
        $cron_pass            = "wachtwoord";
        mysql_query("UPDATE `[cron]` SET `time`=NOW() WHERE `name`='hour'");
        include("uur.php");
        mysql_query("SELECT RELEASE_LOCK('hour_update')");
      }
  }

?>
 
Roel

Roel

20/05/2007 20:09:00
Quote Anchor link
Het werkt! ik ben er ook uit hoe ik hour en minute tegelijk kan gebruiken! Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.