omslachtige code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Els

els

27/01/2010 17:22:00
Quote Anchor link
Hoi, met onderstaande code vang ik de gets op, ik weet het is omslachtig maar ik weet geen betere oplossing. Heeft er iemand een betere oplossing? Hopelijk wel, want nu moet ik 100 if gets maken.
Alvast bedankt voor de reacties.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if(isset($_GET['krab'])) {
if($_GET['krab'] == '2'){
$ret = 2;
}

if($_GET['krab'] == '1'){
$ret = 1;
}

if($_GET['krab'] == '3'){
$ret = 3;
}
}
else {
$ret= 1;
}




    $sql = "select id_cate, titel,link from $tbl_name where id_cate ='$ret' order by titel ASC LIMIT $start, $limit";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:50:07
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

27/01/2010 17:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_GET['krab') AND is_int($_GET['krab'])){
$ret = (int)$_GET['krab'];
}
else{
$ret = 1;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joris van Rijn
 
Rens nvt

Rens nvt

27/01/2010 17:27:00
Quote Anchor link
@joris
is_int() zou strict gezien altijd false moeten geven omdat $_GET variabelen strings zijn... En waarom (int) als je al checked met is_int() ?

@ts
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  $ret
= 1;
  if (!empty($_GET['krab'])) {
    $ret = intval($_GET['krab']);
  }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
Pepijn

Pepijn

27/01/2010 17:27:00
Quote Anchor link
Laat maar, zie bovenstaande post
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

27/01/2010 17:32:00
Quote Anchor link
@rens,, ok niet goed doorgedacht :tooth:
 
Els

els

27/01/2010 17:36:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de hulp.
heb nu onderstaande code en die werkt. Als het nog beter kan hoor ik dat graag.

if(isset($_GET['krab'])) {
if (!empty($_GET['krab'])) {
$ret = intval($_GET['krab']);
}else{
$ret = 1;
}
}
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

27/01/2010 18:23:00
Quote Anchor link
Leuk, gebruikersinput vernaggelen door het te casten naar een int, way to go!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (isset($_GET['krab']) && ctype_digit($_GET['krab'])) {
    // doe iets!
} else {
    // gebruiker doet gemeen! niet accepteren!
}[/code]
 
- Mark -

- Mark -

27/01/2010 18:36:00
Quote Anchor link
!empty() voor ctype_digit() zetten als je een versie ouder dan 5.1 draait, Een lege waarde wordt anders ook goed gerekend.

Ik weet niet of ook 0 in gevoerd mag worden anders moet je !empty() er ook in laten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    $ret
= (isset($_GET['krab']) and !empty($_GET['krab']) and ctype_digit($_GET['krab'])) ? $_GET['krab'] : 1 ;

?>
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/01/2010 19:10:00
Quote Anchor link
if (is_numeric($_GET['krab'])) {}

zat mogelijkheden
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

31/01/2010 22:08:00
Quote Anchor link
Wie nog 5.1 gebruikt loopt hopeloos achter.

Enne, is_numeric kijkt niet of er alleen getallen instaan (wat de bedoeling is) maar of er een nummer instaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.