Omzetten datum naar Nederlands

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Hermes

Hans Hermes

07/08/2008 00:26:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik de datum omzetten naar het Nederlands zoals het hier staat: DATE_FORMAT(datum,'%W-%d-%M')
Op deze manier donderdag-7-augustus.
De gehele code staat zo:

mysql_select_db($database_horeca_alkmaar, $horeca_alkmaar);
$query_rsnovember = "SELECT artiest, DATE_FORMAT(datum,'%W-%d-%M') AS datum_nl, aanvang, locatie, maand FROM evenement WHERE maand = '31' ORDER BY datum ASC";
$rsnovember = mysql_query($query_rsnovember, $horeca_alkmaar) or die(mysql_error());
$row_rsnovember = mysql_fetch_assoc($rsnovember);
$totalRows_rsnovember = mysql_num_rows($rsnovember);
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:31:17
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

07/08/2008 09:36:00
Quote Anchor link
Zie hier: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/locale-support.html

Umm, als ik zo je query zie, lijkt het me dat je tabel ook niet echt handig is. Heb je deze al genormaliseerd?
Zo niet, bekijk dan hier info: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/150/259/
 
Zie Foto

Zie Foto

20/11/2010 15:23:56
Quote Anchor link
Ik heb hierover ook eens een vraag.
Bovenaan mijn pagina heb ik dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setlocale (LC_TIME, "nl_NL");

Daarna zet ik de datum van in mijn database om:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("SELECT *,DATE_FORMAT(datum, ('%d %M %Y')) AS data FROM activiteiten ORDER BY datum ASC");

Om de datum weer te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<td>" . $rij['data'] . "</td>";

Moet ik mijn DATE_FORMAT nu veranderen? Of waar moet ik mijn "strftime("%d %B %Y")" nu zetten?
Gewijzigd op 20/11/2010 15:24:30 door Zie Foto
 

20/11/2010 15:25:26
Quote Anchor link
Gerrie Van Rossum op 20/11/2010 15:23:56:
Ik heb hierover ook eens een vraag.
Bovenaan mijn pagina heb ik dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
setlocale (LC_TIME, "nl_NL");

Daarna zet ik de datum van in mijn database om:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("SELECT *,DATE_FORMAT(datum, ('%d %M %Y')) AS data FROM activiteiten ORDER BY datum ASC");

Om de datum weer te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<td>" . $rij['data'] . "</td>";

Moet ik mijn DATE_FORMAT nu veranderen? Of waar moet ik mijn "strftime("%d %B %Y")" nu zetten?


Klik op de eerste link.
Moeilijk hé lezen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.