Omzetten Unix date/time naar normale datum met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Hijp

Mark Hijp

04/08/2014 20:54:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ben al een dag bezig met het omzetten van een unix timestamp naar een normale datum via php.
Maar zoals je begrijpt is dit nog steeds niet gelukt.

Onderstaande omzetting wil ik creeren

1407178288 = 04.08.2014 20:51:28

Hoeplijk kan iemand mij op weg helpen.

Alvast bedankt!

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 11:59:31
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 21:05:59
Quote Anchor link
Uit mijn hoofd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('%d.%m.%Y %H:%i:%s', 1407178288);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2014 21:06:05
Quote Anchor link
Ja met deze toch met date() omzetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date("H:I:s", 1407178288);
?>


Op www.php.net/date kan je alle formatterings-letters vinden.
Gewijzigd op 07/08/2014 08:52:34 door - Ariën -
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 21:12:06
Quote Anchor link
Wel eerst het formaat, dan de timestamp
 
Mark Hijp

Mark Hijp

04/08/2014 21:20:49
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb nog even een vraag.
Ik haal eerst de date op

$startdate = "{$feed->voucher[$nr]->startDate}";

Dit is dan bijvoorbeeld : 1407178288

Nu wil ik dit vervolgens in mijn database plaatsen

Hoe doe ik dit dan:

$startdate = date('%d.%m.%Y %H:%i:%s', $startdate);

Het zal wel fout zijn maar heb je hier misschien ook een antwoord op

Bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

05/08/2014 00:18:01
Quote Anchor link
Niet zoals jij aangeeft.
Gebruik een DATETIME veld.

En hier kan je vinden hoe je het naar de database kan omzetten.
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_from-unixtime
 
Mark Hijp

Mark Hijp

07/08/2014 07:32:44
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Ik kom steeds verder alleen heb ik nog 1 probleem.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('d-m-Y', '$unix');
?>


Nu krijg ik dit als uitkomst

46102-03-18

Het jaartal klopt nog niet. Heeft dit met een instelling in de database te maken?

Bedankt!
Mark
 
Ivo P

Ivo P

07/08/2014 08:20:05
Quote Anchor link
Doe het eens zonder de quotes om $unix
 
- SanThe -

- SanThe -

07/08/2014 08:24:56
Quote Anchor link
$unix staat tussen enkele quotes. Dat houdt dus in dat de letters/tekst zelf worden meegegeven als parameter en niet de inhoud van de variabele $unix
 
Mark Hijp

Mark Hijp

08/08/2014 10:29:52
Quote Anchor link
Hoi,

bedankt weer voor de informatie.
Maar nog steeds krijg ik het niet voor elkaar.
Ik denk dat ik weet waar het probleem zit.
De startdate is te lang:

1406844000000 NOK
1406844000 OK

Dan klopt de startdate wel maar hoe haal ik nu de laatste 3 cijfers weg?

Bedankt weer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/08/2014 10:32:58
Quote Anchor link
Die datum is: Thu, 31 Jul 2014 22:00:00 GMT

Je kan met
$realtime = substr("1406844000000", 0, -3);
De laatste drie getallen eraf snoepen.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/08/2014 10:33:37
Quote Anchor link
Het is misschien meer de vraag waarom/waardoor is ie te lang?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

08/08/2014 11:10:49
Quote Anchor link
@Aar

Thanks hier ga ik mee aan de slag!

@San The

Dit is ook wat ik meteen dacht.
Ik ga hier ook nog even achteraan.
Maar ik was blij dat ik iets gevonden had!

Toevoeging op 08/08/2014 13:26:09:

Super bedankt!

Het werkt allemaal, heeft even geduurd maar ja moet nog veel leren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.