.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

07/04/2009 17:00:00
Quote Anchor link
[OPGELOST]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bobbie Feenstra
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 00:37:55
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/04/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Je zou in je tabel van users een column kunnen maken die Level heet.

Dan kan je de users een level geven.

Voorbeeld:

1 = Normal user
2 = Admin

Dan controleer je op een pagina waar een admin alleen mag komen of hij user level 2 heeft.

Zoniet dan verwijs je hem terug naar index.php

De level zet je dan in een sessie als diegene inlogged.

Of bedoel je dit niet?
 
Leon

leon

07/04/2009 17:08:00
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je wilt.
Maar met een SQL query kun je gegevens in een tabel zetten. In dit geval de users.
met:
[linebreak]$extension=($_POST[extension])?"Extension: Yes":"Extension: No";[linebreak] zet je Yes of No in de variabele $expension. Afhankelijk of de checkbox met de naam 'extension' aangevinkt is of niet.

Controleer op die manier welke checkboxes aangevinkt zijn en maak daar je INSERT sql query naar.

Wat je met je tweede vraag bedoelt weet ik niet eigenlijk, kun je daar specifieker in zijn?
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

08/04/2009 11:04:00
Quote Anchor link
Ik heb mijn post even aangepast, misschien zo wat overzichtelijker?
 
Kitty N

kitty N

08/04/2009 11:25:00
Quote Anchor link
Of je maakt een koppel tabel tussen het vak en de studenten. Dan zet je in de koppel tabel het id van het vak en het id van de student?
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

08/04/2009 11:30:00
Quote Anchor link
Hmm ik snap wat je bedoeld, kun je me een klein beetje helpen?

Ik maak dus een tabel aan:
ML_vakken2
En zet daarin:
id, vakid en userid

Klopt dat een beetje?
 
Kitty N

kitty N

08/04/2009 11:35:00
Quote Anchor link
Je zou ook kunnen zeggen:

ML_vakken2:
en zet daarin:
Vakid
Userid
en die samen als key want je voert een student niet 2x toe aan een vak of andersom

Dus is bijna hetzelfde als wat jij zegt alleen laat ik id weg.
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

08/04/2009 12:02:00
Quote Anchor link
Oké ik heb nu al een begin (voor op de frontpage):

http://ernstjanfeenstra.nl/Naamloos.jpg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bobbie Feenstra
 
Kitty N

kitty N

08/04/2009 16:01:00
Quote Anchor link
Veel succes verder ;)
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

08/04/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Oké, dit had ik al verwacht, mijn volgende vraag! Om het overzichtelijk te houden, heb ik mijn post weer aangepast.
 
Kitty N

kitty N

08/04/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Je maakt denk ik gebruik van $_SESSION? Als dat zo is, heb je dan daarin het id van de user opgeslagen?

Als dat is kan je een query uitvoeren, haal dan gegevens uit vakken2 en vakken 1, uit vakken 1 om de naam van het vak te laten zien en vakken 2 om te kijken welke vakken de user heeft. Je krijgt dus in je where userid = id
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

08/04/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Ja, maar ik zit met het volgende:

Ik moet éérst uit ML_vakken2 halen wélke vakken dat zijn.
En daarna uit ML_vakken de namen van de vakken halen, en deze uitlezen.

Maar moet ik dan 2x een WHILE lus gebruiken?
Ik deed eerst de eerste query, en dan de WHILE lus, maar dat werkt niet..
 
Kitty N

kitty N

08/04/2009 16:16:00
Quote Anchor link
Nee je krijgt dan ongeveer zo iets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$qry
= "SELECT T02.naam
            FROM ML_vakken2 T01
            LEFT JOIN ML_vakken T02
            ON T01.vakid = T02.ID
            WHERE userid = "
. $_SESSION['id'];
?>


Rest natuurlijk zelf aanvullen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kitty N
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

08/04/2009 16:20:00
Quote Anchor link
Die query heb ik nog nooit gebruikt, zou je voor mij eens wat kunnen aanpassen?
Ik snap T01 en T02 niet...
Bovenaan de post staat mijn database, en gebruikers ID komt uit $CURUSER['id'].
 
Kitty N

kitty N

08/04/2009 16:27:00
Quote Anchor link
T01 gebruik ik om die tabel een naam te geven. Zodat als je bij select dus velden op vraagt niet de hele tabel naam hoeft neer te zetten.

In die query is T02.naam dus hetzelfde als ML_vakken.naam, dat kort het dus een stuk in. Ik heb gegevens in die query uit de tabel gehaald van daar boven. Heb je al weleens gewerkt met INNER JOIN en LEFT JOIN?
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

08/04/2009 16:32:00
Quote Anchor link
Nog nooit met join.. vandaar ik het niet snap en ook geen flauw benul heb hoe het te gebruiken...
 
Kitty N

kitty N

08/04/2009 16:39:00
Quote Anchor link
Bekijk heel even dit:

http://www.w3schools.com/Sql/sql_join.asp (voor sql)
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/join.html (voor mysql, afhankelijk van je versie)

Daarna wil ik je weer verder helpen, maar dat ik het niet helemaal voor je gedaan heb en leer je zelf ook nog iets.
Of google even op join sql ;)

Heb je zelf al een query in elkaar kunnen zetten? Als je zef eerst wat probeert en er niet uit komt dan kan je het hier weer posten, dan ben ik ook weer bereid om je te helpen. Als ik het namelijk helemaal ga voorzeggen leer je er waarschijnlijk niet veel van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kitty N
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.