onbekende fout in inlogscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luuk Schouten

Luuk Schouten

08/07/2011 15:33:57
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb, omdat ik niet zo sterk ben in PHP een heel simpel inlogscript gedownload en deze aangepast.
Alles werkt, ik kan inloggen met een in de php code opgegeven user en password.

Echter als deze gegevens op m`n website verkeerd worden ingegeven kom ik op een lege pagina terecht, terwijl in de code staat dat hij moet terugkeren naar gastenboek.php.

Ik wil dat hij terugkeert naar gastenboek.php en niet op de lege pagina controle.php blijft staan. Wie ziet de fout?

bedankt! Luuk

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
session_start();

if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['gebruikersnaam']) && isset($_POST['wachtwoord']) ) {

  if ( get_magic_quotes_gpc() ) {
    $_POST['gebruikersnaam'] = stripslashes( $_POST['gebruikersnaam'] );
    $_POST['wachtwoord'] = stripslashes( $_POST['wachtwoord'] );
  }


  $user = 'root';
  $pass = 'pass'; //  
  
  if ( $_POST['gebruikersnaam'] == $user && ($_POST['wachtwoord']) == $pass ) {

      $_SESSION['login'] = 'ingelogd';

      header('Location: removeberichten.php');

      exit();
    
  }
}

else {


header('Location: gastenboek.php');
 
exit();
}


?>
Gewijzigd op 08/07/2011 15:34:19 door Luuk Schouten
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 17:36:58
 
The Force

The Force

08/07/2011 15:55:06
Quote Anchor link
Je verwijst nu alleen naar gastenboek.php als het formulier niet is ingevuld. Je moet dus ook als de gebruikersnaam niet klopt doorgestuurd worden. Dus maak daar dan ook een else aan.
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

08/07/2011 16:43:48
Quote Anchor link
Bedankt voor uw reactie, echter krijg ik het nog niet werkend.

ik heb de volgende code toegevoegd, maar als ik foute gegevens invoer wordt ik alsnog naar controle.php gestuurd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
elseif ( $_POST['gebruikersnaam'] != $user && ($_POST['wachtwoord']) != $pass ) {
    
    echo "Foute gebruikersnaam en/of wachtwoord";
    header('Location: gastenboek.php');
    exit();
    
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.