onchange form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raul Wallaart

Raul Wallaart

02/05/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Typisch een gevalletje van de klepel gehoord, maar de klok niet zien hangen....

Een klein formuliertje waarbij de keuze uit de select lijst bepaalt hoe vaak een bepaalde regel herhaald wordt. Hoe krijg ik de waarde uit het formulier terug in de php for-loop?

Het is voor het eerst dat ik met javascript experimenteer...
Alvast bedankt!
hier is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function getPlayers()
{
var mylist = document.getElementById("players");
document.getElementById("showPlayers").value = players.options[players.selectedIndex].value;
}
</script>
</head>

<body>
<form>
how many players:
<select id="players" onchange="getPlayers()">
<option selected></option>
<option>2</option>
<option>3</option>
<option>4</option>
</select>
<div id="showPlayers">
<?php
for($i = 1; $i < 4; $i +=1)
    {

    echo '<input type="Text" name="player'.$i.'" value="player'.$i.'">&nbsp;<input type="checkbox" value="0"> invite<br>';
    }

?>
    
</div>
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raul Wallaart
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:45:03
 
Raul Wallaart

Raul Wallaart

02/05/2008 14:13:00
Quote Anchor link
Ben al een stapje verder. Het is iets minder dynamisch, want ik kan nog steeds niet de waarde uit mijn select-menu omzetten in de php-loop, maar door de property display te gebruiken kan ik div-jes aan of uit zetten. Nu is het probleem echter dat alles bij het begin zichtbaar is. Alle ideeën/opmerkingen meer dan welkom!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function getPlayers()
{
var x = document.getElementById("players").value;
if(x == 2) {document.getElementById("block2").style.display = 'block';}
else{document.getElementById("block2").style.display = 'none';}
if(x == 3) {document.getElementById("block3").style.display = 'block';}
else{document.getElementById("block3").style.display = 'none';}
if(x == 4) {document.getElementById("block4").style.display = 'block';}
else{document.getElementById("block4").style.display = 'none';}
}
</script>
</head>

<body>
<form name="form1">
how many players:
<select id="players" onchange="getPlayers()">
<option></option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
</select>
<br>
Player 1 is you of course, you are already invited, by your self!!.<br>
<div id="block2"><br>
<input type="Text" name="speler2" value="speler 2">&nbsp;<input type="checkbox"> uitnodigen
</div>
<div id="block3"><br>
<input type="Text" name="speler2" value="speler 2">&nbsp;<input type="checkbox"> uitnodigen<br>
<input type="Text" name="speler3" value="speler 3">&nbsp;<input type="checkbox"> uitnodigen
</div>
<div id="block4"><br>
<input type="Text" name="speler2" value="speler 2">&nbsp;<input type="checkbox"> uitnodigen<br>
<input type="Text" name="speler3" value="speler 3">&nbsp;<input type="checkbox"> uitnodigen<br>
<input type="Text" name="speler4" value="speler 4">&nbsp;<input type="checkbox"> uitnodigen
</div>
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raul Wallaart
 
- SanThe -

- SanThe -

02/05/2008 14:16:00
Quote Anchor link
Hallo Raul, Stadsgenoot,

Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Wouter K

Wouter K

02/05/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Offtopic:
@Santhe : Nu kan je best ook in je profiel Leiden zetten :)


Grtz
en nog veel suc6 hier. ;-)
 
Raul Wallaart

Raul Wallaart

02/05/2008 14:38:00
Quote Anchor link
Offtopic:

@SanThe: helaas geen stadsgenoot meer, ik zie dat ik mijn gegevens weer eens moet updaten.

Ik was me niet bewust van het 'bumpen', excuses daarvoor, maar begrijp ik goed dat ik pas weer mag posten nadat iemand anders iets heeft gepost op mijn bericht of anders pas na 24 uur, ondanks dat ik wellicht een geniale ingeving heb voor mijn (geposte) probleem en dus iemand anders ernaar laat kijken, terwijl ik ondertussen mijn antwoord al heb?

Groet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raul Wallaart
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/05/2008 15:03:00
Quote Anchor link
Opzetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
    <head>
        <script type="text/javascript" src="mootools/mootools.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            window.addEvent ('domready', function () {
                $('players').addEvent ('change', function () {
                    var n = this.getValue ();
                    $('showPlayers').empty ();
                    for (i = 1; i <= n; i++) {
                        var p = document.createElement ('p');
                        p.innerHTML = 'player ' + i;
                        $('showPlayers').appendChild(p);
                        var inp = document.createElement ('input');
                        inp.id = 'player' + i;
                        inp.name = 'player[]';
                        inp.type = 'checkbox';
                        inp.value = inp.id;
                        p.appendChild (inp);
                        var l = document.createElement ('label');
                        l.setAttribute ('for', inp.id);
                        l.innerHTML = 'invite';
                        p.appendChild (l);
                    }
                });
            });
        </script>
    </head>
<body>
    <form>
        how many players:
        <select id="players" name="players">
            <option value="1">1</option>
            <option value="2">2</option>
            <option value="3">3</option>
            <option value="4">4</option>
        </select>
        <div id="showPlayers">
        </div>
    </form>
</body>
</html>
 
Raul Wallaart

Raul Wallaart

02/05/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Er gaat een wereld voor me open! Het zal wat tijd kosten dit te verwerken en in me op te nemen.

In ieder geval bedankt voor je tijd en moeite

Raúl
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/05/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Hoi Raul,

in mijn voorbeeld maak ik gebruik van het Mootools Framework. Om dat goed te laten werken heb je mootools.js nodig.

Op regel 3 van mijn voorbeeld hierboven zie je dat mootools.js geinclude wordt. Bij mij staat het in een map met de naam mootools.

Veel succes met het bestuderen van het voorbeeld ;-)
 
Raul Wallaart

Raul Wallaart

02/05/2008 17:54:00
Quote Anchor link
dank je voor je toelichting.

Ik was zelf al op zoek gegaan en vond een tutorial van Harmen over mootools hier op phphulp.
 
--

--

02/05/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Raul schreef op 02.05.2008 12:14:
Typisch een gevalletje van de klepel gehoord, maar de klok niet zien hangen....


Het is trouwens ''Hij heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.. ;)
 
Raul Wallaart

Raul Wallaart

02/05/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Offtopic:
Thanx! Ik was benieuwd of iemand er op zou reageren.... ;)
 
--

--

02/05/2008 18:10:00
Quote Anchor link
Offtopic:
ik wel weer natuurlijk ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.