onclick functie op een tr in een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Siep de Veer

siep de Veer

05/12/2012 11:41:16
Quote Anchor link
<table>
<tr onclick=""><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td></tr>
<tr onclick=""><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td></tr>
<tr onclick=""><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td></tr>
<tr onclick=""><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td><td></td></tr>
</table>

hoe moet ik de onclick functie maken die voor alle td tags werkt, dus waar je ook klikt in de rij hij gaat altijd naar de link toe
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 00:05:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2012 11:43:34
Quote Anchor link
Je kan je 'a'-element toch in CSS een display:block meegeven?Dan hoef je helemaal niet met JS en onClick events te werken.
 
Siep de Veer

siep de Veer

05/12/2012 11:44:50
Quote Anchor link
- Aar - op 05/12/2012 11:43:34:
Je kan je 'a'-element toch in CSS een display:block meegeven?Dan hoef je helemaal niet met JS en onClick events te werken.


hoe bedoel je dat precies?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2012 11:48:15
Quote Anchor link
In CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a {
display:block;
}
 
Siep de Veer

siep de Veer

05/12/2012 11:48:36
Quote Anchor link
ja maar hoezo wordt het dan een link naar een andere pagina


Toevoeging op 05/12/2012 11:50:47:

ik heb dus een pagina met leden en in een tabel staat dus de naam en wat informatie maar op het moment dat je op een rij klikt moet verwezen worden naar het profiel van dat lid.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2012 11:51:29
Quote Anchor link
je klikveld wordt alleen maar verruimd op deze manier. That's all.
Ik raad wel aan om daar nog een height en width in aan de CSS-code toe te voegen.
Gewijzigd op 05/12/2012 11:53:27 door - Ariën -
 
Siep de Veer

siep de Veer

05/12/2012 11:53:59
Quote Anchor link
maar dan moet ik dus nog bij iedere <td> een <td href="index.nl/leden/lid001"> maken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2012 12:04:03
Quote Anchor link
Aha, meerdere cellen dus in een row.
In dat geval moet je aan de slag met javascript. In combinatie met het JQuery framework wordt het iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$(document).ready(function() {

    $('#overzicht tr').click(function() {
        var href = $(this).find("a").attr("href");
        if(href) {
            window.location = href;
        }
    });

});

Waarbij je je table id="overzicht" meegeeft
Gewijzigd op 05/12/2012 12:04:57 door - Ariën -
 
Siep de Veer

siep de Veer

05/12/2012 12:18:15
Quote Anchor link
ja dankje dit is precies wat ik bedoelde!

Toevoeging op 05/12/2012 13:34:52:

ik heb het nog niet helemaal voor elkaar gekregen hoe zit mijn tabel nu precies in elkaar??


Toevoeging op 05/12/2012 15:03:47:

waar in de tabel moet ik dan de <a href"+">zetten</a>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.