Onderste button in menu anders maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joeri de Groot

Joeri de Groot

07/07/2010 14:12:07
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik ben bezig met een vrij simpel dropdown menuutje, maar ik wil nu de onderste button in het dropdown menu steeds een andere achtergrond geven. Ik heb al wat rondgesnuffeld op internet en het een en ander geprobeerd, maar niets lijkt te werken.
Zouden jullie misschien weten hoe ik de onderste buttons een andere achtergrond kan geven? Ik dacht aan een id="last" bijvoorbeeld en dan in het css bestand daarnaar verwijzen, maar dat heb ik niet werkend gekregen.

Hieronder de code:

stylesheet.css
Quote:
#nav, #nav ul {
padding: 3px 0 0 0;
margin: 0;
list-style: none;
}

#nav li {
float: left;
width: 120px;
}

#nav ul {
position: absolute;
width: 120px;
left: -1000px;
}

#nav li:hover ul, #nav li.ie_does_hover ul {
left: auto;
background-position: 0 0;
}

#nav a {
display: block;
margin: 2px 5px 3px 5px;
text-decoration: none;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 1em;
}

ul a{
font-weight: bold;
color: #F60;
cursor: default;
}

ul ul a:link, ul ul a:visited{
font-weight: normal;
color: #CCC;
cursor: pointer;
}

ul ul a:hover, ul ul a:active{
font-weight: normal;
color: #FFF;
cursor: pointer;
}

ul li{
background-color: #CCC;
border-left: 3px solid #FFF;
}

ul ul li{
background-color: #666;
border-top: 3px solid #FFF;
border-left: 0;
}



menu.html
Quote:
<ul id="nav">

<li><a href="#">Main item 1</a>

<ul>
<li><a href="#">Sub item 1.1</a></li>
<li><a href="#">Sub item 1.2</a></li>
<li><a href="#">Sub item 1.3</a></li>
<li><a href="#">Sub item 1.4</a></li>
</ul>

</li>

<li><a href="#">Main item 2</a>

<ul>
<li><a href="#">Sub item 2.1</a></li>
<li><a href="#">Sub item 2.2</a></li>
<li><a href="#">Sub item 2.3</a></li>
<li><a href="#">Sub item 2.4</a></li>
<li><a href="#">Sub item 2.5</a></li>
</ul>

</li>

<li><a href="#">Main item 3</a>

<ul>
<li><a href="#">Sub item 3.1</a></li>
<li><a href="#">Sub item 3.2</a></li>
</ul>

</li>

</ul>


Alle tips zijn meer dan welkom!
Gewijzigd op 07/07/2010 14:14:18 door Joeri de Groot
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:44:04
 
Johan Dam

Johan Dam

07/07/2010 15:21:25
Quote Anchor link
De laatste <li> moet dus een andere stijl krijgen? Dat kan inderdaad met een id of classe, je hebt er meerdere dus een classe is dan gewenst.

in je css,

.last {
background: #000000;
}

en de laatste li word dit, met de rest erachter uiteraat.

<li class="last"><a...

wil je de link aanpassen dan kan dat met .last a { css stijl}
Gewijzigd op 07/07/2010 15:22:38 door Johan Dam
 
Mitchel V

Mitchel V

10/07/2010 00:59:44
Quote Anchor link
hier heb je het dus vandaan:

http://www.sceneone.nl/tips_tricks/drop_down_menu.php

Ik ben er nu ook mee bezig (voor de fun ^^)
Maar hoe krijg ik de drop down menu gecentreerd?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.