Oneindig aantal argumenten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

03/01/2007 20:04:00
Quote Anchor link
In C++ kun je (volgens mij, ik ben er niet zo bedreven in) een functie maken die oneindig veel argumenten kan slikken door iets te typen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
public string Functie(string[] args)
{
...
}

?>

De argumenten zjin van het type string en worden in een array opgeslagen. Nu vraag ik me af of dat ook in php kan, zonder eerst de argumenten in een array te zetten en die aan de functie te geven zoals in het volgende voorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function Functie($args){ ... }
$args = array('string1', 'string2', 'string3');
Functie($args);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf Flikker op
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:58:46
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2007 20:09:00
Quote Anchor link
Op die manier werkt het in PHP niet. Het is ook een beetje onzin om een oneindig aantal argumenten aan een functie mee te willen geven, als je ook arrays en objecten aan een functie mee kunt geven.

Je kunt in PHP wel optionele argumenten meegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    function mijn_functie ($arg1, $arg2 = false, $arg3 = true) {
    // hier de functie-body
    }
?>

Je kunt deze functie dan met 1, 2, of 3 argumenten aanroepen.
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

03/01/2007 20:18:00
Quote Anchor link
De language construct echo kan wel meerdere parameters aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'string1', 'string2', 'string3'...
?>

Dat maakte me benieuwd of het bij functies ook kon, helaas niet dus. Toch bedankt :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Nu je het zegt, er zijn ook PHP functies waarbij het kan, zoals unset. Toch even zoeken hoe die werken.
Edit:
Misschien heb je iets aan deze pagina
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

03/01/2007 20:26:00
Quote Anchor link
Thnx Jan, hier ga ik even mee experimenteren.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2007 20:28:00
Quote Anchor link
Als ik deze code van die voorbeeldpagina gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  function dynamic_args() {
      for($i = 0 ; $i < func_num_args(); $i++) {
          echo "Argument $i = ".func_get_arg($i)."<br />";
      }
  }

  dynamic_args("a", "b", "c", "d", "e");
?>

Dan werkt het prima! (lokaal getest)
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

03/01/2007 20:42:00
Quote Anchor link
Dit is precies wat ik zocht, weer een stapje dichter bij superelegante code
Het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
functie("Onderwerp", "Bericht", "email1", "email2", "email3");
?>

is voor mij in ieder geval duidelijker dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
functie("Onderwerp", "Bericht", array("email1", "email2", "email3") );
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf Flikker op
 

03/01/2007 20:45:00
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

03/01/2007 20:50:00
Quote Anchor link
Webmakerij schreef op 03.01.2007 20:45:

Dat zijn idd de functies die uitgelegd worden op de site die Jan gaf.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/01/2007 20:50:00
Quote Anchor link
@ Webmakerij: klopt, dat hadden we inmiddels al ontdekt ;-)
@ Rolf: ik merk in de dagelijks praktijk dat ik bijna nooit functies ontwerp met meer dan vier, vijf argumenten. Als het er nog meer worden ga ik al heel snel naar een array als argument. Maar het is mooi dat PHP de mogelijkheid biedt om te doen wat jij wilt.
 
Bo az

Bo az

03/01/2007 21:02:00
Quote Anchor link
Het is mooi dat de mogelijkheid er is al zou ik het in dit geval toch met een array oplossen gezien je anders altijd rekening moet houden wat de eerdere argumenten betekenen.

En mocht je bij nader inzien nog een argument toe willen voegen ...
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

03/01/2007 21:23:00
Quote Anchor link
Als je een argument wilt toevoegen dan zul je toch al aan de functie moeten sleutelen. Zoals je in het volgende voorbeeld ziet...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
  function implode_str($glue) {
    $string = "";

    for($i = 1; $i < func_num_args(); $i++) {
      $string .= $glue;
      $string .= func_get_arg($i);
    }

            
    return $string;

  }

    
  echo implode_str('-', 'This', 'is', 'a', 'test');
?>

... is het slechts een kwestie van in de regel...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
for($i = 1; $i < func_num_args(); $i++) {
?>

... $i = 1; veranderen in $i = 2 en voila je hebt weer plek voor nog een parameter. Of je deze functies gebruikt is een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf Flikker op
 
Bo az

Bo az

03/01/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Omdat je een argument in PHP een standaard waarde kan geven is het erg makkelijk een argument aan het einde toe te voegen. Op die manier hoe je niet overal in je code waar je die functie gebruikt te gaan wijzigen.
 
Rolf Flikker op

Rolf Flikker op

03/01/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Ah zo bedoel je, ik vatte hem even niet :). Tja dan heb je inderdaad niks aan deze methode. Overigens, dat voorbeeld van die emails was even snel uit de lucht gegrepen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf Flikker op
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.