Online gebruiker als online weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco van Akker

Remco van Akker

30/12/2011 21:51:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb op google gezocht en vond niks over een online weergave script.
Ik wil dit zelf wel maken maar snap niet hoe ik er mee moet beginnen
en hoe dit in elkaar zit.
Graag hoor ik van jullie als jullie wel die scripts hebben/gevonden
en dat ik ze graag wil hebben voor mijn project.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:32:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/12/2011 22:23:08
Quote Anchor link
Huidige tijd in de database plaatsen en bij elke hit op je website deze updaten. Als deze 5 minuten oud is verwijder je het online-record.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

30/12/2011 22:27:05
Quote Anchor link
Ah bedankt @Aar!
 
Daan C

Daan C

31/12/2011 15:29:03
Quote Anchor link
Ik hoop dat het linken naar andere websites toegelaten?
Alvast,
Dit zou in grote lijnen als voorbeeld kunnen dienen:
http://www.wmcity.nl/scripts.php?actie=bekijk&id=1426
 
Aad B

Aad B

31/12/2011 16:35:42
Quote Anchor link
Zomaar een voorbeeldje van internet. Om te vermelden x bezoekers online heb je geen database gedoe nodig, moet allemaal maar bijgehouden worden en gedelete.
Dit werkt met sessions:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php

/* Start the session */
session_save_path('phpsessions');
session_start();
$_SESSION["viewer"] = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
/* Define how long the maximum amount of time the session can be inactive. */
define("MAX_IDLE_TIME", 2);

function
getOnlineUsers(){

/* Default directory: /var/lib/php/session */

if ( $directory_handle = opendir( session_save_path() ) )
{

  $count = 0;
  while ( false !== ( $file = readdir( $directory_handle ) ) )
  {

    if($file != "." && $file != "..")
    {

      if(time()- fileatime(session_save_path() . "/" . $file) < MAX_IDLE_TIME * 60)
      {

        $count++;
      }

      else //remove files with PHP - Unlink()
      {
        unlink(session_save_path() . "/" . $file);
      }
    }
  }

  closedir($directory_handle);
  return $count;

}

else
{
return false;
}
}


// echo "Website bezoekers online: " . getOnlineUsers() . "<br />";

?>


<html>
<head>
<style type="text/css">
<!-- BODY {background:none transparent;}-->
</style>
</head>
 <body>
  <font face="trebuchet ms" size="2" color="black">
   <b>
   Website bezoekers online: <?echo getOnlineUsers(); ?>
   </b>
  </font>
 </body>
</html>
Gewijzigd op 31/12/2011 16:37:04 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.