Online gebruikers laten zien.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

22/03/2018 16:48:56
Quote Anchor link
Hallo,

Elke keer als de bezoeker een activiteit doet, word de tijd en het activiteit dat de gebruiker heeft gedaan opgeslagen als LASTACTIVITYTIME en LASTACTIVITY.
Op deze manier laat ik de recente activeit van een gebruiker zien op de profile pagina.
Nu wil ik op deze pagina ook aangeven of de gebruiker online of offline is.
Ik vroeg me af hoe dit mogelijk is?

Ik had zelf in gedachten om LASTACTIVITYTIME te vergelijken met de huidige tijd, en als daar een verschil van 15 minuten in zit, dan is de persoon niet online.

Alleen is de tijd opgeslagen als bijvoorbeeld: 22/03/2018 16:42:43
IS het mogelijk om uit bovenstaand alleen 16:42 te vergelijken of zal ik een andere field aan moeten maken wat 16:42 aangeeft?

Misschien kan iemand mij een betere manier aanraden om online gebruikers te laten zien of een voorbeeld/richtlijn hoe ik bovenstaand mogelijk maak?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:54:41
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/03/2018 16:50:49
Quote Anchor link
Waarom is het dan niet opgeslagen als DATETIME?
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

22/03/2018 16:57:14
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 22/03/2018 16:50:49:
Waarom is het dan niet opgeslagen als DATETIME?


Wat heeft de benaming van een veld hier nou weer mee te maken?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/03/2018 17:00:33
Quote Anchor link
het TYPE is van belang. In een DATETIME veld is de datum niet geformatteerd zoals je aangeeft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2018 17:00:36
Quote Anchor link
>> Wat heeft de benaming van een veld hier nou weer mee te maken?

Hij heeft het niet over de benaming van het veld, maar over het datatype.

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/datetime.html
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/03/2018 17:50:14
Quote Anchor link
Wat @Ben en @Ozzie zeggen, het opslaan van een geformatteerde timestamp is een big nono omdat je hier niet mee kunt rekenen of sorteren.

In wezen zijn er twee sorteermanieren: lexicografisch (alfabetisch) of numeriek. Afhankelijk van hoe je data opslaat (als text of als cijfers) kan een sorteeropdracht verschillende resultaten hebben.

Stel dat je de data 12, 206 en 84 hebt. Als je deze opslaat als tekst, en vervolgens aflopend sorteert, dan levert je dat achtereenvolgens 84, 206 en 12 op, omdat er alfabetisch wordt gesorteerd. Sla je deze data in een nummerformaat op dan rolt hier respectievelijk 206, 84 en 12 uit, zoals je misschien zou verwachten. De KEUZE voor opslag in een bepaald formaat heeft dus GROTE GEVOLGEN voor hoe je die data vervolgens kunt gebruiken.

DATETIMEs zijn strings, maar vanwege de formattering van deze string (YYYY-MM-DD HH:II:SS) lopen de lexicografische en numerieke sortering in de pas omdat de grootste tijdseenheid (het jaar) voorop staat, dan de maand, de dag et cetera. Dit is handig omdat de sortering dan verloopt zoals je zou verwachten (het is intuïtief in het gebruik al weet je misschien niet direct waarom) en dat heeft weer tot gevolg dat je hier op een natuurlijke manier mee kunt rekenen en vergelijken.

Wellicht zie je nu waarom het op voorhand formatteren van een datum (22/03/2018 16:42:43) nogal bagger is, je kunt hier totaal niet mee rekenen of sorteren.

Daarnaast het volgende: wat als je op enig moment besluit om deze formattering te wijzigen of dat dit een persoonlijke voorkeur wordt? Wat doe je dan met al deze datums in een vastgebakken formaat? Ga je dan allerlei lijpe queries draaien om deze zooi te updaten? Wat hier in wezen gebeurt is HARDCODING van data in een uiterst onhandig formaat.

In het algemeen is het vele malen verstandiger om alle data zo rauw/ongewijzigd/neutraal mogelijk op te slaan. In welke vorm je vervolgens een datum presenteert kun je tot op het moment voor weergave uitstellen, en hier dan een formatteringsfunctie (in PHP) op loslaten. Dit hoef je niet in de database te regelen, en dat zou je ook niet moeten willen om voorgenoemde redenen.

En ook: je database vormt het fundament van je applicatie, het is daarom zeer belangrijk dat je goed nadenkt WAAROM je bepaalde dingen op een bepaalde manier oplost en vormgeeft, en niet zomaar iets de flavour-of-the-month geeft.

Ik moet ook helaas toegeven dat deze manier voor het formatteren van datums toch een beetje een gotcha voor beginners is... In het vervolg ~5 minuten langer nadenken hoe de structuur van een tabel eruitziet (en WAAROM) kan je later veel kopzorgen schelen.

Of stel jezelf de vragen:
- WAT wil ik met deze data uiteindelijk kunnen doen, en (vervolgens)
- HOE trek ik deze data uit de database?
Als je ontwerp zodanig is dat je niet of niet makkelijk antwoorden kunt geven op deze vragen (ook letterlijk: hoe de queries er uit zouden moeten zien om antwoord te geven op gewenste informatie of overzichten uit de database) dan is het (de) hoog(ste) tijd om je ontwerp te herzien.
Gewijzigd op 22/03/2018 17:56:52 door Thomas van den Heuvel
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/03/2018 17:57:30
Quote Anchor link
Gelukkig kan het nog veranderd worden, even een nieuwe kolom maken met DATETIME als type, via STR_TO_DATE die kolom vullen en de oude kolom verwijderen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/03/2018 18:02:07
Quote Anchor link
@Ben, op die manier doen dit soort fouten minder pijn :p. Laat TS ff zweten, dan waakt 'ie er in het vervolg (misschien) ook beter voor om dit soort fouten niet meer te maken ;).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2018 18:49:43
Quote Anchor link
Uit je verhaal lees ik dat je wilt weten of iemand online of offline is. Nu kan je dat met PHP natuurlijk niet achterhalen, maar de juiste benaming is: 'recentelijk aanwezig' of 'niet aanwezig'.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.