Online nieuwsbrief systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

John

john

05/10/2006 00:51:00
Quote Anchor link
hallo

Kan iemand mij helpen aan een gratis online nieuwsbrief systeem? Ik heb hem namelijk nodig voor mijn website.

Ik heb weinig aan scripts want daar weet ik toch nog te weinig vanaf. Ben het aan het leren though.

Of misschien een kant en klare nieuwsbrief die ik kan editten. want dat kan gedeetelijk wel.

Thanks
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 07:02:48
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/10/2006 08:56:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/731/ is misschien iets voor je?
 
Piet Marisael

Piet Marisael

06/09/2010 16:45:43
Quote Anchor link
Kan ik dit script ook gebruiken met een bestaande database op mysql?
Hoe zit het dan met de velden die in die database staan?
Ben me er vandaag pas in aan het verdiepen.
We hadden al jarenlang de mogelijkheid tot gebruik van eem database bij de provider.
Daar is nooit gebruik van gemaakt, tot op vandaag.
Ik heb de ledenlijst vanuit excel ge-importeerd op de server.
Alle gegevens staan er nu in, dat is nu dus al gelukt.
Nu nog zover komen dat ik die gegevens uit het databestand kan gaan gebruiken voor het versturen van nieuwsbrieven en dergelijke.
het behoefd niet noodzakelijk te zijn dat men zelf zich kan aanmelden en afmelden.
Daarvoor gebruiken we het liefst nog de berichtjes via e-mail.
Zo kunnen we zelf controleren dat iemand niet per ongeluk gaat zitten knoeien.

Laatst zag ik hier wel ergens iets staan (forumvraag??) maar kan dat niet meer terug vinden.

Graag enige begeleiding met het zoeken en eventuele aanbevelingen wat te gaan gebruiken.

( dit script heb ik voor de zekerheid maar alvast gedownload)

Met vriendelijke groet.
Gewijzigd op 06/09/2010 16:48:59 door Piet Marisael
 
Milo S

Milo S

06/09/2010 17:22:13
Quote Anchor link
Als al je gegevens in de database staan (e-mail enzo..) moet je de volgende stappen nemen:

Brief schrijven en onderwerp geven in een formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form action="" method="post">
    <label>Ondewerp:</label>
    <input name="onderwerp" type="text" />
    
    <label>Brief:</label>
    <textarea name="brief"></textarea>
    
    <input type="submit" value="Verzend nieuwsbrief" />
</form>


Kijken of er is ge-submit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
{

    # Zie derest van uitleg
}
else
{
    # Formulier tonen (bovenstaande code)    
}
?>



Kijken of alles is ingevuld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
# Array aanmaken om errors te voorkomen
$error = array();

# Geen onderwerp
if( !isset( $_POST['onderwerp'] ) )
{

    $errors[] = 'Er is geen onderwerp getypt.';    
}


# Geen bericht
if( !isset( $_POST['bericht'] ) )
{

    $errors[] = 'Er is geen bericht getypt.';    
}



# Als er errors zijn deze netjes in een lijst element weergeven
if( !empty( $errors ) )
{

    echo '<ul>';
        foreach( $errors as $error )
        {

            echo '<li>'.$error.'</li>';
        }

    echo '</ul>';
}

else
{
    # Zie derest van de uitleg.    
}
?>


En dan alles uit de database halen en mailen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$qry
= "SELECT
            e-mail
        FROM
            gebruikers
        WHERE
            nieuwsbrief = 'Ja'"
;
            
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    if( mysql_num_rows( $sql ) > 0 )
    {

        while( $rec = mysql_fetch_assoc( $sql ) )
        {
            
            # De Mail funtie
            $msg = mail($rec['mail'], $_POST['onderwerp'], $_POST['brief']);
            
            # Mail checken
            if($msg)
            {

                echo 'De nieuwsbrief is succesvol verzonden.';
            }

            else
            {
                echo 'Er is een fout opgetreden bij het verzenden van de nieuwsbrief.';    
            }
        }
    }

    else
    {
        # Geen items
        echo 'Er zijn geen gebruikers gevonden.';
    }
}

else
{
    # Fout in query
    echo 'Er is een fout in de query opgetreden.';
}

?>



Hoop dat je hier wat mee kan.

Let op: Dit script is lek en heeft dus nog geen beveiliging tegen mail injection, moet je dus nog even naar kijken!

Wil je weten hoe een bepaalde functie werkt? Kijk dan heel simpel op:
www.php.net/HIERDEFUNCTIE

Voorbeeld:
www.php.net/isset
Gewijzigd op 06/09/2010 21:54:42 door Milo S
 
Piet Marisael

Piet Marisael

06/09/2010 19:41:09
Quote Anchor link
Nee sorry, dat was ook eigelijk niet de vraag.

Vraag was:

Ik ben ergens een complete beschrijving met listings tegen gekomen om via MySQL nieuwsbrieven te versturen.
Kan die niet meer terug vinden, vergeten te bookmarken.
Weet iemand mij te begeleiden naar zo'n script?
Uiteraard is het aanbevolen dat er een beveiliging tegen mail-injection in zit.
Ondertussen ga ik zelf ook verder zoeken.
 
Niels K

Niels K

06/09/2010 21:12:14
Quote Anchor link
Quote:
via MySQL nieuwsbrieven te versturen.


dat MySQL mails stuurt vraag ik me af. Waarschijnlijk bedoel je dat hij de nieuwsbrieven uit de database haalt en daarna verzend in de mail?

EDIT:

Ik lees dit in de MySQL handleiding:

"MySQL doesn't have any native mail functionality"

@milo,

Je mist in je eerste controlle de ! voor isset.
Gewijzigd op 06/09/2010 21:12:31 door Niels K
 
Milo S

Milo S

06/09/2010 21:54:24
Quote Anchor link
Oeps... bedankt veranderd!
Maar dat kan toch met mijn script of..? Je kan hem zelfs nog aanpassen dat hij de nieuwsbrieven ook in de db opslaat e.d.
 
Modern Warfare

Modern Warfare

06/09/2010 23:39:55
Quote Anchor link
Hey,

Als je echt snel en een goede nieuwsbriefmodule nodig hebt, kijk dan even hier :
http://www.phplist.com/
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/09/2010 16:29:46
Quote Anchor link
Een nieuwsbriefmodule heb ik al, eentje die de adressen haalt uit een dat-bestandje wat gewoon in dezelfde directory staat.
Niet echt veilig om zo'n bestandje online te laten staan.

Dus zoek ik een script om de adressen uit MySQL-databestand te halen en daarna te verzenden.
Kan ook een nieuwe topic openen met de vraag wat ik zou moeten veranderen aan het script dat ik al bezit.
Is dat misschien duidelijker om verder te komen?
Ik ben net pas 3 dagen bezig met MySQL, dus weet ik nog niet zo goed hoe op een veilige manier te starten.
De laatste keer dat ik iets met database gedaan heb is nog uit de periode van DBase3.
Heb het idee dat ik wel een beetje achtergrond heb, maar niet genoeg voor MySQL.

Zie verder mijn allereerste reactie in deze topic.

Of kan ik beter de zojuiste genoemde suggestie nemen door een nieuwe topic te openen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.