ontvanger selecteren in contactforumulier d.m.v. dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon den H

Leon den H

30/10/2010 15:28:35
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik zit met het volgende. Ik ben bezig met een online ziekmelding script voor een basisschool. Echter zit ik met het volgende probleem. Ik wil graag dat men zelf de ontvanger kan selecteren naar wie het bericht wordt gestuurd. Bijvoorbeeld: Men wil zijn/haar kind ziekmelden voor groep 1. Zij kiezen dan groep 1 in het dropdown menu.

groep 1 -> de ontvangers zijn: [email protected] ; [email protected]

Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.


Hieronder is het script wat ik tot nu toe heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php



if(strtolower($_SERVER['REQUEST_METHOD']) == 'post')
{

    if(empty($_POST['naam2']) || empty($_POST['emailadres2']) || empty($_POST['telefoonnummer2']))
    {

        echo 'U heeft uw naam, e-mailadres en/of telefoonnummer niet correct ingevuld. Probeert u het nog eens.';
    }

    else
    {


$bericht1 =
            'Beste collegae,

            Hierbij een nieuwe ziekmelding:
            ======================================================
            Groep: '
.$_POST['groep'].'
            Naam van het kind: '
.$_POST['naam2'].'
            Emailadres : '
.$_POST['emailadres2'].'
            Telefoonnummer : '
.$_POST['telefoonnummer2'].'
            Bericht : '
.$_POST['opmerkingen'].'

            ======================================================
             --- Dit is een automatisch gegenereerd bericht ---'
;
        $onderwerp1 = 'Online ziekmelding via ##########';
        $ontvangers =
        $headers1 = 'From: '.$_POST['emailadres2'].'' . "\r\n";
        if(mail($ontvangers, $onderwerp1, $bericht1, $headers1))
        {

            echo 'Uw ziekmelding is met succes verzonden ';
        }
    }
}

else
{
?>

<form action="melding.php" method="post">
<table width="48%" border="1" cellpadding="6">

<td height="25" align="right">In welke groep zit uw kind? :</td>
<td width="70" height="25"><select name="groep" id="groep">
<option>groep 1</option>
<option>groep 2</option>
<option>groep 3</option>
<option>groep 4</option>
<option>groep 5</option>
<option>groep 6</option>
<option>groep 7</option>
<option>groep 8</option>

</select></td>
</tr>

<tr>
<td width="34%" height="25" align="right">Naam van uw kind:</td>
<td width="66%" height="25"><label>
<input name="naam2" type="text" id="naam2" maxlength="30" />
</label></td>
</tr>
<tr>
<td height="25" align="right">Uw emailadres :</td>
<td height="25"><input name="emailadres2" type="text" id="emailadres2" maxlength="40" /></td>
</tr>
<tr>
<td height="25" align="right">Uw telefoonnummer :</td>
<td height="25"><input name="telefoonnummer2" type="text" id="telefoonnummer2" maxlength="10" /></td>
</tr>

<tr align="center">
<td height="25" align="right"><label>Uw bericht :

</label></td>
<td height="25" align="left"><textarea name="opmerkingen" cols="40" rows="8" id="opmerkingen">Eventuele vragen en/of opmerkingen</textarea></td>
</tr>
<tr align="center">
<td height="25" align="center">&nbsp;</td>
<td height="25" align="left"><label>
</label>
<label>
<input type="submit" name="button2" id="button2" value="Verzenden" />
</label></td>
</tr>
</table></table>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:34:43
 
- SanThe -

- SanThe -

30/10/2010 15:38:22
Quote Anchor link
Wat is het probleem? Ze kunnen zelf al de groep kiezen.
 
Leon den H

Leon den H

30/10/2010 15:40:51
Quote Anchor link
weet ik, maar ik wil dan dat de groep wordt gekoppeld aan een email adres...

bijv:
groep 1 -> aan [email protected]
groep 2 -> aan [email protected]

etc.

Wanneer ik bij ontvangers alle emailadressen invul krijgt iedereen het emailtje. Het is de bedoeling dat de des betreffende leerkracht alleen het mailtje krijgt.
Gewijzigd op 30/10/2010 15:42:26 door Leon den H
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2010 15:44:22
 
Leon den H

Leon den H

30/10/2010 15:49:40
Quote Anchor link
bedankt voor je reactie obelix, maar hier kan ik persoonlijk niet zo heel veel mee... Wie kan het wat specifieker toelichten?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/10/2010 16:01:47
Quote Anchor link
Heb je het wel bekeken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
switch ('hier de geposte var') {
    case
'groep 1':
        $emailadres = 'juf1@..';
        break;
    case
'groep 2':
        $emailadres = 'juf2@..';
        break;
    case
enz:
        enz
        break;
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.