"ontwerp" keuze, status website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 18:11:45
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik ben bezig met het inrichten van mijn VPS.

Stel dat ik over een tijdje meerdere websites heb, dan wil ik die kunnen "bedienen" via mijn CMS. Met bedienen bedoel ik dat ik bijvoorbeeld wil kunnen aangeven dat website A actief is, dat website B inactief is en dat website C "under contruction" is. Eigenlijk dus de "status" van de website.

Nu vraag ik me af wat jullie zouden doen. Ik zit te twijfelen tussen 2 opties:

1) Ik sla de status op in de database.

Het voordeel is nu dat de status van iedere website netjes in de database staat. De database bepaalt dus wat de status van een website is. Het nadeel is dat tenminste 1x per sessie de status moet worden opgehaald uit de database. Indien de database niet werkt, zal er op het scherm een foutmelding worden getoond "Onze excuses er is een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals." Aangezien de status van de website niet kan worden bepaald, houdt het script hier op.

2) Ik sla de status op in zowel de database als in een configuratiebestand.

Het voordeel is dat de status nu is opgeslagen in een configuratiebestand. De database hoeft niet meer geraadpleegd te worden. Als de database niet werkt, zal toch de lay-out van de website kunnen worden getoond. De foutmelding "Onze excuses er is een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals." zal in de lay-out van de website getoond kunnen worden. Het nadeel is echer dat niet de database, maar het configuratiebestand nu leidend is. Stel dat iemand in het configuratiebestand de status wijzigt van "actief" naar "inactief" dan lijkt het in het CMS (de database) alsof de site actief staat, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

Wat is volgens jullie de beste optie? Optie 1 waarbij de database leidend is? Of optie 2 waarbij het configuratiebestand leidend is?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:31:17
 
Reshad F

Reshad F

26/01/2013 18:32:48
Quote Anchor link
Ozzie mag ik vragen waarom de database eventuu weel niet zou werken? Ik neem aan dat die gewoon aan blijft 24/7 brhalve.als je website crasht maar dan zou als het goed is een heleboel dingen niet werken. Ik zou gewoon voor de cms / databasr variant gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 18:40:09
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie Reshad! Als het goed is zou de database inderdaad altijd moeten werken... tenzij die inderdaad crasht.

Dat is dus ook een beetje mijn vraag... of ik het via de database moet doen, of via database en configuratiebestand. Een configuratiebestand werkt altijd, maar brengt weer wat andere nadelen mee inderdaad.
 
Moose -

Moose -

26/01/2013 18:43:26
Quote Anchor link
Als een database niet werkt gaat als het goed is je hele site naar de klote. Daarvoor hebben ze iets uitgevonden: een backup. Dus die redenering vind ik ronduit dom
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 18:46:27
Quote Anchor link
Euh.. wat bedoel je nu Moose? Je database kan ook tijdelijk down gaan. Wat heeft een backup hiermee te maken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2013 18:50:32
Quote Anchor link
Bedoel je templates die je ziet voor de verschillende sites welke je als Virtual Host hebt ingesteld?

In dat geval hoef je niet naar databases te kijken, maar zou je de Vhost gewoon kunnen herschrijveb vanuit een eigen CMS. Je wilt dus een simpel webhostingcontrolpanel maken om site uit de lucht te halen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 18:58:05
Quote Anchor link
Aar, ik wil van iedere site kunnen zeggen of ie actief, inactief of "under construction" is. Stel jij bestelt bij mij een website. Die moet ik dan eerst maken. Op dat moment gaat ie op "under construction". De buitenwereld ziet "Aan deze site wordt gewerkt...", maar ik zie gewoon wel de site. Als de site klaar is, gaat ie op actief. Als jij aan het eind van het jaar je rekening niet betaalt, zet ik 'm op inactief. Dat is een beetje het idee.

Toen was dus mijn vraag. Zet ik deze status in de database en laat ik die 1x per sessie ophalen? Of... zet ik de status in de database, maar sla ik deze tevens op in een configuratiebestand, en haal ik de status telkens op uit het configuratiebestand in plaats van uit de database? (in dit laatste geval hoef ik de database niet te raadplegen, en hoef ik ook niet per se een sessie aan te maken om de status in op te slaan).
 
Bart V B

Bart V B

26/01/2013 19:36:10
Quote Anchor link
Ehm..
Quote:
Als jij aan het eind van het jaar je rekening niet betaalt, zet ik 'm op inactief. Dat is een beetje het idee.

Is het dan niet handiger om de virtual host gewoon te disablen?
Dus dan kan je net zo goed hem laten verwijzen naar een andere map en of misschien wel een eenvoudige .htaccess?
Als de site gereed is voor gebruik kan je toch hem gewoon naar het pad laten verwijzen van de site/user zelf?

Zou daar niet te veel moeite in gaan steken om dit te bewerk stellen.
Gewijzigd op 26/01/2013 19:50:54 door Bart V B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 20:25:14
Quote Anchor link
Nee, lijkt me juist helemaal niet handig om virtual hosts te gaan disablen. Die manier die ik voor ogen heb is prima, maar de vraag is dus... met alleen een database, of... met een database en configuratiebestand.
 
Local Dev

Local Dev

26/01/2013 23:02:11
Quote Anchor link
Ik zou dit regelen met een licentiecode en een config bestandje, ik zou geen gebruik maken hierbij van een database, kost alleen maar resources, en tijd :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 23:11:28
Quote Anchor link
Pffff... waarom zegt iedereen iets anders ;)
 
Local Dev

Local Dev

26/01/2013 23:17:16
Quote Anchor link
Hoe wil je het zelf?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 23:19:26
Quote Anchor link
Ik twijfel tussen de database oplossing, of de oplossing waarbij de database en een configuratiebestand wordt gebruikt. Zie mijn 1e post.
 
Wouter J

Wouter J

26/01/2013 23:21:21
Quote Anchor link
Ozzie, iedereen heeft andere meningen, zo gaat dat op de wereld. Geen 1 mening is goed en geen 1 is fout. Vaak is er wel een mening die goed wordt geacht, dat komt dan omdat die het hardst schreeuwt of de beste argumenten heeft.
vooral bij het developen zijn er erg veel mening goed. Wat je als developer moet doen is je eigen mening vormen, wat vind jij de beste methode? Ik merk vaak dat jij opzoek bent naar dat ene ding dat echt goed is, maar dat bestaat helemaal niet. Wat goed is is het geen wat jij denkt dat het beste is. Denk jij na het lezen van andere meningen dat jou manier de beste is? Nou, dan ga je die manier gebruiken. Denk je, hmmm ik hou eigenlijk meer van Local Dev's manier, dan gebruik je die. Idem voor al die andere forumleden.
 
Local Dev

Local Dev

26/01/2013 23:26:18
Quote Anchor link
hoe zou je het toepassen/controleren?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2013 23:32:49
Quote Anchor link
@Wouter... ja, dat klopt. Helemaal raak wat je daar zegt. Ik moet zeggen dat het ook steeds beter gaat,maar je hebt soms van die puntjes dat je denkt, tja... wat moet ik daar mee. En dit is er zo een... Maar wat je zegt... ik zoek vaak dat ene juiste, terwijl er meerdere "juistes" zijn.

@Local: Dat staat ook in de beginpost. Het gaat mij vooral om wat het slimste is qua resources. Als ik een config bestand gebruik dan hoef ik de database niet aan te spreken en hoef ik niet per se een sessie te starten. Da's een voordeel. Een nadeel is dat niet de database maar het config bestand dan leading is.
 
Local Dev

Local Dev

26/01/2013 23:39:52
Quote Anchor link
Zoals Wouter al zegt, ik zou voor datgene gaan wat je zelf denkt dat goed is en op mijn eigen intuïtie afgaan.

Er zijn tig manieren om hetgeen wat jij hier beschrijft uit te voeren, waarbij alle ideeën op hetzelfde uitkomen, en waarbij een persoonlijke voorkeur de overhand heeft.
 
Erwin H

Erwin H

27/01/2013 00:07:02
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 26/01/2013 18:11:45:
2) Ik sla de status op in zowel de database als in een configuratiebestand.

Regel 1:
Zorg dat data altijd consistent is en nooit dubbel wordt opgeslagen. Ga je namelijk data dubbel opslaan dan moet je het op twee plekken correct bijhouden en verveelvoudig je de kans op fouten en inconsistente data. Wat doe je dan als het op de ene plek niet meer hetzelfde is als op de andere?
Optie 2 valt dus af, blijft over....
Gewijzigd op 27/01/2013 00:07:31 door Erwin H
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 00:37:42
Quote Anchor link
Erwin thanks... dat zijn mooie regeltjes om aan vast te houden!

(Houdt dus wel in dat ik ALTIJD verplicht ben om een sessie aan te maken. Dat vind ik dan wel weer minder...)
 
Geert B

Geert B

27/01/2013 00:45:13
Quote Anchor link
Het lijkt mij overbodig om elke sessie te controleren of de status "actief" is. Echter kun je misschien je beide oplossingen ook combineren. De status van een website zal over het algemeen niet zo snel veranderen, vooral wanneer deze eenmaal op "actief" is gezet. Je zou dan misschien voor de volgende manier kunnen kiezen.

Database
- Hier sla je de status op van de website. De status wordt hierin bijgewerkt.

Status cache
- Wanneer de status in de database op "actief" is gezet, wordt er een cache van de status aangemaakt. Hierdoor hoeft er niet voor elke sessie in de database gekeken te worden naar de status van de website. Vervolgens wordt er elke X periode(automatisch) gekeken of deze status nog actueel is.

Dan heb je de status van een website wel primair in een database, maar heb je niet voor elke sessie een verbinding naar de database. Door het toevoegen van een optie om de cache ook handmatig te vernieuwen, zorg je dat je even snel de status kunt aanpassen als wanneer je alleen een database zou gebruiken. Volgens mij het je dat de voordelen van je beide punten wel te pakken, terwijl je de nadelen (grotendeels) weg haalt.

Ben al best wel lang wakker (ongeveer 18 uur nu), dus kan zijn dat stukken wat vaag omschreven zijn. Excuus daarvoor...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 00:57:46
Quote Anchor link
Geert, ik snap volkomen wat je bedoelt! Zoals jij het zegt zou inderdaad ook een goede optie zijn!

Ik zat zelf nog te denken... ik zou ook de status niet in de databse kunnen opslaan, maar het zo maken dat je de status wel via het cms kunt regelen, maar dat ie 'm niet opslaat in de database, maar in een config bestand. Als je de status wil wijzigen kan dit ook via het cms, maar dan lees je eerst het config bestand in (om te zien wat de actuele status is) en vervolgens pas je de status aan en dit wordt dan in het config bestand opgeslagen. Of zou dat te omslachtig zijn?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.