Ontwerpje realiseren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lord Gaga

Lord Gaga

04/05/2013 14:41:21
Quote Anchor link
Hallo,

Een paar jaar geleden heb ik een ontwerpje gemaakt voor mijn website, die ik uiteindelijk ook heb gemaakt.
Maar nu wil ik deze layout in HTML5 maken (Dus gebruik maken van o.a. <header>, <footer>, <section> en <article>

Maar ik zie zo 1, 2, 3 niet hoe ik dit moet gaan realseren en wanneer ik nou <section>, <article> of toch gewoon een <div> moet gebruiken. Op internet is genoeg te vinden over het verschil maar nog steeds weet ik nog niet echt precies wanneer ik nou wat moet gebruiken.

Kan iemand me hiermee op weg helpen?

Screenshot van ontwerp
http://updo.nl/file/45c72dbf.png

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:34:20
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

04/05/2013 15:04:32
Quote Anchor link
Kijk hier even alles over css.
gebruik ik ook, en werkt heel goed.
http://www.w3schools.com/css/default.asp
 
Albert de Wit

Albert de Wit

04/05/2013 15:49:23
Quote Anchor link
En als je hier nog even snel een kijkje geeft zie je dat w3schools een slechte site is om te gebruiken vanwege bad practices.

Wat ik je aanraad is deze website.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

06/05/2013 16:55:43
Quote Anchor link
Albert de Wit op 04/05/2013 15:49:23:
En als je hier nog even snel een kijkje geeft zie je dat w3schools een slechte site is om te gebruiken vanwege bad practices.
Wat ik je aanraad is deze website.

W3Schools is helemaal geen slechte site. Dat een stel nerds van W3Fools na wekenlang zoeken een paar omissies en niet-fatale fouten vindt op een site die bestaat uit honderden pagina's en een meervoud aan onderwerpen behandelt, daar is weinig abnormaals aan. Ze zijn gewoon jaloers dat W3Schools zo populair is.

Verder is Code Academy een drama als het gaat om didactiek. Echt superslecht. Om nog maar te zwijgen van de compleetheid. Die slaat echt helemaal nergens op, bij die site. Niet meer dan een lukrake greep uit, een ad random deelverzameling van een stuk of wat onderwerpjes.

Verder is iets opzoeken op die site niet of nauwelijks mogelijk. Als er dus een slechte instructiesite is, dan is het Code Academy.
Gewijzigd op 06/05/2013 17:08:44 door Frank Conijn
 
Lord Gaga

Lord Gaga

06/05/2013 16:56:51
Quote Anchor link
Oké, mijn broncode ziet er op dit moment zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<!doctype html>

<html>
    <head>
        <title>Avickum</title>
        
        <meta charset="utf-8">
        <meta name="keywords" content="Avickum, RPG, Fantasy, Online">
        <meta name="description" content="Avickum is an Online Fantasy RPG">
        <meta name="author" content="Avickum">
        
        <link rel="shortcut icon" href="/img/icon/favicon.ico" />
        <link rel="stylesheet" href="/css/main.css">
        
        <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>
        <script src="http://code.jquery.com/ui/1.10.2/jquery-ui.js"></script>
        
        <script src="http://modernizr.com/downloads/modernizr-latest.js"></script>
    </head>
    
    <body>
        <div id="container">
            <header id="container_header">
                <img src="/img/content/avickum.png" alt="Avickum" draggable="false" />
            </header>
            
            <div class="container_left container_normal">
                <article class="textbox">
                    <section class="textbox_story">
                        Voor vele jaren leefde het volk van Avickum in vrede en harmonie. Nooit waren er problemen,
                        tot op heden- een mysterieuze kracht heeft een oud kwaad terug over de wereld ontwaakt en is
                        uit op wraak...
                    </section>
                    
                    <section class="textbox_content">
                        Het is aan JOU en je vrienden de taak om de vrede in Avickum terug te brengen, zodat alle wezens
                        hun rust weer kunnen vinden. Maak dus snel een account en ga het gevecht tegen het kwaad aan!
                    </section>
                </article>
                
                <article class="textbox textbox_offer">
                    <div class="textbox_offer_image" style="background: transparent url('/img/offer/member.png') no-repeat center center;"></div>
                    
                    <section class="textbox_offer_description">
                        <h2>Titel</h2>
                        Omschrijving
                    </section>
                </article>
            </div>
            
            <div class="container_right container_normal">
                <article class="textbox textbox_login">
                    <section class="textbox_content">
                        <header>
                            <h2>Log in of maak een account</h2>
                        </header>
                        
                        <form method="POST" accept-charset="UTF-8">
                            <input type="text" name="email" placeholder="E-mail" /><br />
                            <input type="password" name="password" placeholder="Wachtwoord" /><br />
                            <input type="submit" name="login" value="Log in" />
                        </form>
                    </section>
                </article>
                
                <article class="textbox textbox_countdown">
                    <section class="textbox_content">
                        <span id="countdown">Nog <h3>00</h3> dagen, <h3>00</h3> uur, <h3>00</h3> minuten en <h3>00</h3> seconden tot de opening!</span>
                        
                        <script src="/js/countdown.js"></script>
                    </section>
                </article>
            </div>
            
            <div class="clear"></div>
            
            <footer id="container_footer">
                <section id="copyright">
                     Avickum 2008 - 2013 | All rights reserved
                </section>
            </footer>
        </div>
    </body>
</html>


Ik vind het er alleen een beetje rommelig uitzien zo, maak ik op deze manier goed gebruik van de HTML5 elementen?
Gewijzigd op 06/05/2013 17:01:21 door Lord Gaga
 
Wouter J

Wouter J

06/05/2013 17:16:08
Quote Anchor link
goede site: html5doctor.com

Frank, enof w3schools slecht is...
 
Albert de Wit

Albert de Wit

06/05/2013 17:55:00
Quote Anchor link
Frank Conijn op 06/05/2013 16:55:43:
Verder is iets opzoeken op die site niet of nauwelijks mogelijk. Als er dus een slechte instructiesite is, dan is het Code Academy.


Behalve dan dat je bij codecademy word gevraagt om een opdracht te maken die voldoet aan de eisen van de afronding. Bij W3Schools krijg je een info pagina met een fiddle om 'zelf maar even te proberen'. En een fout is een fout, ongeacht wat voor een fout. Fatal or warning. Anders zouden ze wel aangeven dat er niks mis is.

Op codecademy heb je overigens meer dan alleen de pagina die ik in die link stuurde. En als je vind dat er iets mist? Maak je je eigen tutorial op die website, want zo divers is die nou ook wel weer.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

06/05/2013 18:11:46
Quote Anchor link
Ik heb alle HTML5 element even omgezet in gewone divjes zodat ik de overbodige dingen er makkelijker kon uitfilteren, daarna heb ik op de sites die jullie gaven gekeken welk element ik wanneer en waar moet gebruiken en nu kom ik uit op het volgende (Het ziet er i.i.g. al een stuk netter uit vind ik):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<!doctype html>

<html>
    <head>
        <title>Avickum</title>
        
        <meta charset="utf-8">
        <meta name="keywords" content="Avickum, RPG, Fantasy, Online">
        <meta name="description" content="Avickum is an Online Fantasy RPG">
        <meta name="author" content="Avickum">
        
        <link rel="shortcut icon" href="/img/icon/favicon.ico" />
        <link rel="stylesheet" href="/css/main.css">
        
        <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>
        <script src="http://code.jquery.com/ui/1.10.2/jquery-ui.js"></script>
        
        <script src="http://modernizr.com/downloads/modernizr-latest.js"></script>
    </head>
    
    <body>
        <div id="container">
            <div id="container_header">
                <img src="/img/content/avickum.png" alt="Avickum" draggable="false" />
            </div>
            
            <div class="container_left container_normal">
                <article class="textbox">
                    <p class="content story">
                        Voor vele jaren leefde het volk van Avickum in vrede en harmonie. Nooit waren er problemen,
                        tot op heden- een mysterieuze kracht heeft een oud kwaad terug over de wereld ontwaakt en is
                        uit op wraak...
                    </p>
                    
                    <p class="content">
                        Het is aan JOU en je vrienden de taak om de vrede in Avickum terug te brengen, zodat alle wezens
                        hun rust weer kunnen vinden. Maak dus snel een account en ga het gevecht tegen het kwaad aan!
                    </p>
                </article>
                
                <article class="textbox">
                    <p class="content">
                        Er zijn nog geen aanbiedingen.
                    </p>
                </article>
            </div>
            
            <div class="container_right container_normal">
                <article class="textbox textbox_login">
                    <header>
                        <h2>Log in of maak een account</h2>
                    </header>
                    
                    <form method="POST" accept-charset="UTF-8">
                        <input type="text" name="email" placeholder="E-mail" /><br />
                        <input type="password" name="password" placeholder="Wachtwoord" /><br />
                        <input type="submit" name="login" value="Log in" />
                    </form>
                </article>
                
                <article class="textbox textbox_countdown">
                    <p class="content">Nog <strong>00</strong> dagen, <strong>00</strong> uur, <strong>00</strong> minuten en <strong>00</strong> seconden tot de opening!</p>
                </article>
                
                <script src="/js/countdown.js"></script>
            </div>
            
            <div class="clear"></div>
            
            <div id="container_footer">
                 Avickum 2008 - 2013 | All rights reserved
            </div>
        </div>
    </body>
</html>


Ik twijfel alleen nog of ik de <header> tag wel moet gebruiken bij het inlogscherm..
 
Frank Conijn

Frank Conijn

06/05/2013 18:37:11
Quote Anchor link
Wouter J op 06/05/2013 17:16:08:
Frank, enof w3schools slecht is...

0 argumenten + 0 bewijzen = 0.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/05/2013 18:56:17
Quote Anchor link
Om dat te bewijzen is verloren tijd, dan zouden we die domme site weer moeten bezoeken :-P
 

06/05/2013 19:31:45
Quote Anchor link
W3Schools hoef je niet te gebruiken. Als iemand dan toch argumenten nodig heeft bekijk dan http://w3fools.com/ eens. Als je bijvoorbeeld (http://www.w3schools.com/html/html_layout.asp) hier kijkt zie je waarom (ook te lezen op w3fools).

Natuurlijk als je w3fools niet eens leest kun je niet weten waarom. Maar om twee voorbeelden te geven tonen ze tabellen om een pagina te maken?! en inline css. Dat is al genoeg voor mij.
Gewijzigd op 06/05/2013 19:37:12 door
 
Wouter J

Wouter J

06/05/2013 19:42:48
Quote Anchor link
Goed, laten we dat discussieren over in een ander topic en hier gewoon even Lord Gaga helpen.

Het article element is zo nu en dan misplaatst in je code. Een article is echt een bericht, een post, het moet een content hebben. Een inlog form is verre van content en dus kan dat geen article element zijn. Ik zou zelf dan voor section gaan.

#container_header is de header van de body section. Dat betekend dat het in een header element "moet".
zelfde geldt voor #container_footer

Wil je echt HTML5 gaan gebruiken dan zouden alle H2 element een H1 moeten worden. Het is de hoofdtitel van die sectie.

Een andere eigenschap van article is dat het een titel moet hebben. Dat heeft .textbox_countdown niet. Aangezien het onbelangrijke side informatie is zou ik het in een sidebar element zetten.

Beslis of je IDs of classes gaat gebruiken. Maar .textbox_countdown en #container_footer ziet er naar mijn mening erg inconsistent uit.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

06/05/2013 20:33:27
Quote Anchor link
Oké, dan kom ik uit op het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<!doctype html>

<html>
    <head>
        <title>Avickum</title>
        
        <meta charset="utf-8">
        <meta name="keywords" content="Avickum, RPG, Fantasy, Online">
        <meta name="description" content="Avickum is an Online Fantasy RPG">
        <meta name="author" content="Avickum">
        
        <link rel="shortcut icon" href="/img/icon/favicon.ico" />
        <link rel="stylesheet" href="/css/main.css">
        
        <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>
        <script src="http://code.jquery.com/ui/1.10.2/jquery-ui.js"></script>
        
        <script src="http://modernizr.com/downloads/modernizr-latest.js"></script>
    </head>
    
    <body>
        <div id="container">
            <header id="container_header">
                <img src="/img/content/avickum.png" alt="Avickum" draggable="false" />
            </header>
            
            <div class="container_left container_normal">
                <article class="textbox">
                    <p class="content story">
                        Voor vele jaren leefde het volk van Avickum in vrede en harmonie. Nooit waren er problemen,
                        tot op heden- een mysterieuze kracht heeft een oud kwaad terug over de wereld ontwaakt en is
                        uit op wraak...
                    </p>
                    
                    <p class="content">
                        Het is aan JOU en je vrienden de taak om de vrede in Avickum terug te brengen, zodat alle wezens
                        hun rust weer kunnen vinden. Maak dus snel een account en ga het gevecht tegen het kwaad aan!
                    </p>
                </article>
                
                <article class="textbox">
                    <p class="content">
                        Er zijn nog geen aanbiedingen.
                    </p>
                </article>
            </div>
            
            <div class="container_right container_normal">
                <section id="login" class="textbox">
                    <header>
                        <h1>Log in of maak een account</h1>
                    </header>
                    
                    <form method="POST" accept-charset="UTF-8">
                        <input type="text" name="email" placeholder="E-mail" /><br />
                        <input type="password" name="password" placeholder="Wachtwoord" /><br />
                        <input type="submit" name="login" value="Log in" />
                    </form>
                </section>
                
                <aside id="countdown" class="textbox">
                    <p class="content">Nog <strong>00</strong> dagen, <strong>00</strong> uur, <strong>00</strong> minuten en <strong>00</strong> seconden tot de opening!</p>
                </aside>
                
                <script src="/js/countdown.js"></script>
            </div>
            
            <div class="clear"></div>
            
            <footer id="container_footer">
                 Avickum 2008 - 2013 | All rights reserved
            </footer>
        </div>
    </body>
</html>


En als ik het goed begrijp gelden H1 - H6 nu dus niet meer op de hele pagina maar per onderdeel? (<article>, <aside> en <section>?)
 
Wouter J

Wouter J

06/05/2013 21:09:26
Quote Anchor link
De heading elementen gelden per sectioning element. Wat leesvoer: http://html5doctor.com/outlines/
 
Frank Conijn

Frank Conijn

06/05/2013 23:04:21
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 06/05/2013 18:56:17:
Om dat te bewijzen is verloren tijd, dan zouden we die domme site weer moeten bezoeken :-P
Tja, zo kun je elke discussie wel proberen te winnen. Maar ook jij komt met 0 argumenten + 0 bewijzen. Superzwaktebod, dus.

Aaron - op 06/05/2013 19:31:45:
W3Schools hoef je niet te gebruiken. Als iemand dan toch argumenten nodig heeft bekijk dan http://w3fools.com/ eens. Als je bijvoorbeeld (http://www.w3schools.com/html/html_layout.asp) hier kijkt zie je waarom (ook te lezen op w3fools).

Natuurlijk als je w3fools niet eens leest kun je niet weten waarom. Maar om twee voorbeelden te geven tonen ze tabellen om een pagina te maken?! en inline css. Dat is al genoeg voor mij.
Op die layoutpagina van W3Schools wordt overduidelijk vermeld, met een lampje ervoor zelfs: "Even though it is possible to create nice layouts with HTML tables, tables were designed for presenting tabular data - NOT as a layout tool!" En tabellayout moet je wel beheersen, voor e-mails met layout. Verder, als er al inline style gebruikt wordt op W3Schools, wat een uitzondering is, is dat omdat dat in die omstandigheden het handigst is. Het wordt op geen enkele wijze gepromoot als dat niet de handigste manier is.

En ik heb W3Fools wel degelijk gelezen. Daardoor kwam ik juist tot de conclusie dat die webpagina (het is niet eens een site te noemen) geschreven is door een paar jaloerse en/of arrogante nerds die niet verder komen dan een paar niet-fatale omissies en fouten. Terwijl ze zelf waarschijnlijk nog nooit één behoorlijk tutorial geschreven hebben.
Gewijzigd op 07/05/2013 12:56:32 door Frank Conijn
 
Wouter J

Wouter J

06/05/2013 23:14:03
Quote Anchor link
Quote:
Terwijl ze zelf waarschijnlijk nog nooit één behoorlijk tutorial geschreven hebben

Meneer gaat meteen op de man spelen? Het voegt niks toe aan de discussie en komt alleen maar niet professioneel over.

Om even je onderzoek wat uit te bereiden: de oprichters zijn allemaal google advocates. Mensen die als beroep hebben de wereld rond te rijzen, mensen uitleggen hoe ze met de vele google api's en het web om moeten gaan en daarbij veel op belangrijke conferenties spreken en zelfs nog de tijd nemen om vele mooie blogposts te schrijven. Nee, geloof mij maar, die mensen hebben veel meer ervaring in het schrijven en uitleggen van dingen dan jij en ik en iedereen van dit forum bij elkaar.
Maar goed, we gaan alleen maar nodeloos offtopic. Maak even een ander topic over dit onderwerp aan en ik zal de ruime tijd nemen om een goed onderbouwde reactie te schrijven.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

06/05/2013 23:28:53
Quote Anchor link
Wouter J op 06/05/2013 23:14:03:
Meneer gaat meteen op de man spelen? Het voegt niks toe aan de discussie en komt alleen maar niet professioneel over.
Nee hoor. Op de man spelen is: een persoonskenmerk gebruiken die niets met het onderwerp te maken heeft maar de persoon wel schade doet of kan doen. Dit valt gewoon onder: wie kaatst kan de bal verwachten.

Wouter J op 06/05/2013 23:14:03:

Om even je onderzoek wat uit te bereiden: de oprichters zijn allemaal google advocates.
Nou, daar wil ik dan de bewijzen wel eens voor zien. En daar komt bij dat Google zelf alle W3C-regels aan zijn laars lapt, zelfs HTML3-code gebruikt terwijl er een HTM5-doctype boven staat. Bekijk hun valideringsrapport maar eens, en dit Firebug-screenshot van hun site. En die mensen hebben commentaar op W3Schools? Laat me niet lachen.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

06/05/2013 23:38:28
Quote Anchor link
Frank Conijn op 06/05/2013 23:28:53:
zelfs HTML3-code gebruikt terwijl er een HTM5-doctype boven staat.


Ik heb hier verder niet echt veel verstand van hoor, dat ten eerste.
Maar ik meen ooit ergens iets gelezen te hebben dat Google al gebruikt maakt van HTML7/8? Correct me if I'm wrong..
 
Wouter J

Wouter J

06/05/2013 23:47:03
Quote Anchor link
Html 7 of 8 bestaat niet.
Gewijzigd op 06/05/2013 23:48:00 door Wouter J
 
Lord Gaga

Lord Gaga

06/05/2013 23:51:35
Quote Anchor link
Wouter J op 06/05/2013 23:47:03:
Html 7 of 8 bestaat niet.


Ik ging er meer vanuit dat ze manieren gebruikten die in latere versies van HTML (Bijv. 7) zouden worden toegepast.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

07/05/2013 03:36:58
Quote Anchor link
Lord Gaga op 06/05/2013 23:51:35:
Ik ging er meer vanuit dat ze manieren gebruikten die in latere versies van HTML (Bijv. 7) zouden worden toegepast.

De code die Google her en der op zijn startpagina gebruikt is echt HTML3, daar is geen twijfel over mogelijk. En dat zou op zich nog niet eens zo'n probleem zijn, als men dan ook maar HTML3 als doctype erboven had gezet. Maar de combinatie van HTML5 doctype en HTML3 code, dat is echt volslagen ridicuul. Dat slaat echt alles.
Gewijzigd op 07/05/2013 03:38:41 door Frank Conijn
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.