Ontwikkelomgeving

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

12/01/2016 11:21:02
Quote Anchor link
Op kantoor werken we met een team van developers. We maken gebruik van SVN (we zijn bezig met een overstap naar Git), maar bij het ontwikkelen lopen we toch nog vaak tegen een probleem aan. Ik ben benieuwd hoe anderen dat oplossen.

Situatieschets
We hebben nu altijd een www en een dev subdomein, met allebei een eigen database. Tijdens de ontwikkeling publiceren we de bestanden van de lokale computer naar de dev-omgeving. Bij een oplevermoment wordt met behulp van versiebeheer de www geüpdatet.

Probleem
Wanneer meerdere developers tegelijkertijd werken aan hetzelfde project werken, wilt het nog wel eens voorkomen dat ze in het zelfde bestand moeten zijn. Waar dit erg vaak mee gebeurt is met de CSS/LESS bestanden. In eerste instantie is er geen probleem, de developers kunnen allemaal lokaal de wijzigingen aanbrengen en vervolgens naar de dev publiceren. Daar kan getest worden.

Maar wanneer een tweede of derde developer zijn wijzigingen publiceert zijn die van de eerste niet meer online zichtbaar, omdat het CSS-bestand overschreven wordt op de FTP.

In het versiebeheer is dit op te lossen met 'mergen', maar online testen is zo lastig. Daar zit mijn probleem dan ook.

Oplossing
Wat ik op internet heb gevonden zijn er globaal twee oplossingen mogelijk voor het 'FTP-probleem':
1) De developers werken lokaal (op de ontwikkelcomputer) met een eigen webserver;
2) De developers werken online op een eigen virtual server, bv. dev-jan.domein.nl en dev-kees.domein.nl.

Beide methodes hebben zo hun voor- en nadelen. Vooral qua beheer en toegang tot het project. Deze wil ik (nog) niet uitdiepen in dit topic.

Vraag
Wat ik dus wel graag zou willen weten is hoe anderen dit probleem getackeld hebben, of wat hun voorkeur zou zijn bij deze twee opties.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:24:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/01/2016 12:13:23
Quote Anchor link
Lang verhaal kort: ik denk dat je eerst de integrale overstap naar git moet afronden. Veel van je operationele problemen zijn dan namelijk al opgelost. Als je in het team duidelijke naamconventies voor git-branches afspreekt en iedereen aanleert om ook kleine wijzigingen snel te committen, kun je eigenlijk altijd zien wie waaraan werkt. Met meerdere developers tegelijk aan hetzelfde bestand werken is dan ook nauwelijks nog een probleem.

Gebruik een grafische git-client zoals SourceTree (warm aanbevolen). Dan heb je beter overzicht over de totale git-workflow en een goede synchronisatie tussen ontwikkelcomputers en servers.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

12/01/2016 12:20:14
Quote Anchor link
Ward, bedankt voor je antwoord. Ik ben het eens met je antwoord, maar ik denk niet dat het één met het ander te maken heeft. Ook met Git blijf je volgens mij zitten met het feit dat je op de externe FTP-server bestanden overschrijft als meerdere developers tegelijk in een project bezig zijn. Vanzelfsprekend alleen als ze aan dezelfde bestanden werken.

Als alle developers tegelijkertijd aan een project werken, en dat project heeft maar één server waarop getest wordt (dev.domein.nl), dan zullen ze nog steeds bestanden overschrijven op de FTP. Of je he in Git nu helemaal netjes hebt, of niet.

Voorbeeld: dev-1 en dev-2 werken aan een ander deel van de front-end. Beide dev's moeten in de LESS-bestanden zijn en publiceren de CSS ervan naar de FTP. Dan overschrijven ze elkaars voortgang op de FTP, waardoor het testen lastiger (lees: onmogelijk) wordt. In het versiebeheer komt het dan nog steeds goed met een merge.

En dat is dan mijn vraag: hoe los je die situatie op? Lokaal ontwikkelen/testen, of meerdere virtual hosts?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

12/01/2016 12:34:49
Quote Anchor link
De oplossing daarop kan een combinatie zijn. Wat in het bedrijf waar ik werkte gewoon gold was dat elke dev zijn eigen omgeving had op een development server. De staging omgeving was een combinatie van commits die door verschillende developers waren gepusht. Niet al het werk dat je doet push je, alleen wat "afgerond" is. Hiervoor is het uiteraard belangrijk om aan te houden dat 1 commit 1 idee is. Dit is mooi op te lossen als je je commits voor 1 idee gewoon blijft amenden en de specifieke commit pas pusht als deze klaar is. De uiteindelijke live omgeving was ook gewoon een bepaalde revisie van staging. In het hele verhaal komt FTP niet eens aan de orde.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/01/2016 13:06:16
Quote Anchor link
Overstappen naar git is niet slechts een technische aangelegenheid, maar vereist ook dat je conceptueel en zelfs mentaal knoppen omzet.

In een succesvolle git-workflow (deze moet je eens lezen) zijn er niet meer slechts twee versies in omloop (development versus productie), maar minstens evenveel versies als er nodig zijn voor features, bugfixes, hotfixes en minor plus major releases.

Afbeelding

De belangrijkste vuistregel is dat je branches maakt van de develop en naar de develop commit en merged, nooit naar de master. Op het moment dat dev1 en dev2 aan hetzelfde bestand werken, doen ze dat niet in de develop-branche, maar in hun eigen feature- of bugfix-branche van de develop. Op dat moment zijn er van de develop (en dat bestand) minstens drie versies in omloop. Is dev1 al verder gevorderd, dan kan dev2 ook besluiten die feature- of bugfix-branche af te splitsen. Het tweesporenbeleid met twee versies bestaat bij git niet meer en moet je vergeten (dus dat is je mentale uitdaging).

Nou begrijp ik je praktische probleem ook wel: hoe test je het geheel dan? Dáárvoor zou ik een klassieke oplossing gebruiken: zet een derde testserver tussen de developmentserver en de productieserver.

Mijn voornaamste advies is echter toch: zet eerst die git-workflow op poten en laat iedereen uitgebreid en goed wennen aan de nieuwe manier van werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.