Onverwacht resultaat volgorde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 15:31:52
Quote Anchor link
Dit is het resultaat van de huidige code: https://ibb.co/C6S0JH4
Dat wil ik niet. Ik wil dat de inhoud van een html file tussen de header en de footer komt te staan. Concreet betekent dat in het blauwe rood omrande vak.

Waarom de inhoud van de html file nu een beetje onderaan erbij bungelt is me een raadsel.
Heeft iemand een suggestie voor een oplossing?

Dit is de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
/Class homeController extends mainController
{
    public function index()
    {

        require __SITE_PATH.'/views/header.php';

        require __SITE_PATH.'/views/home_index.php';

        require __SITE_PATH.'/views/footer.php';
    }
}
    // Class indexControl
?>

Wat zie ik over het hoofd dat er voor zorgt dat de volgorde van executie wijzigt?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 13:58:39
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/02/2020 16:07:17
Quote Anchor link
De volgorde zal wel goed zijn. Ik vermoed dat je HTML een beetje gammel is, waardoor de browser zelf een paar sluit-tags (bijvoorbeeld </div>) invoegt om de boel weer kloppend te maken. Kijk eens naar de broncode (Firefox laat zelfs al met rode tags zien waar het volgens hem mis gaat). Of plaats de resulterende HTML hier of zet een demo online.
 
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 16:37:01
Quote Anchor link
Dit is de HTML zoals aangemaakt met voornoemde code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta name="author" content="Jan H. Kila">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
  <title>Aleph-Design: Levensverhaal Jan H. Kila</title>
  <link rel="stylesheet" href="http://localhost:3000/assets/css/style.css">
  <script type="text/javascript" src="http://localhost:3000/assets/js/myScript.js"></script>
</head>

<body>
<div class="nav-bar">

  <div class="logo">
    <img src="http://localhost:3000/assets/images/img/aleph-logo.png" alt="">
  </div>

  <a class="active" href="http://localhost:3000/home">Home</a>

 <div class="drop-down">
    <button class="drop-button">
      <a class="" href="http://localhost:3000/story">Levensverhaal<span>?</span></a>
    </button>
    <div class="dropdown-content">
      <a href="">&nbsp;0 tot &nbsp;7 jaar</a>
      <a href="">&nbsp;7 tot 14 jaar</a>
      <a href="">14 tot 21 jaar</a>
      <a href="">21 tot 28 jaar</a>
      <a href="">28 tot 35 jaar</a>
      <a href="">35 tot 42 jaar</a>
      <a href="">42 tot 49 jaar</a>
      <a href="">49 tot 56 jaar</a>
      <a href="">56 tot 63 jaar</a>
      <a href="">63 tot 70 jaar</a>
      <a href="">70 tot 77 jaar</a>
      <a href="">77 tot 84 jaar</a>
      <a href="">84 tot 91 jaar</a>
      <a href="">Alle Verhalen</a>
    </div>
  </div><!-- class dropdown -->

  <a class="" href="http://localhost:3000/memory">Memory</a>

  <div class="drop-down">
    <button class="drop-button">
     <a class="" href="http://localhost:3000/project">Projecten<span>?</span></a>
    </button>
    <div class="dropdown-content">
      <a href="http://localhost:3000/printer">3D-Print</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-mvc.php">MVC-app</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-klok.php">Torenklok</a>
      <a href="http://localhost:3000/app/init-cnc.php">CNC</a>
    </div>
  </div><!-- class dropdown -->

  <a class="" href="http://localhost:3000/contact">Bericht</a>

</div><!-- class nav-bar -->

<div class="content-wrapper">

  <h1></h1>

    <div class="mail-wrapper">
        <div class="mail-content">
            <div class="mail-field">
                <label>Uw e-mail adres:</label>
                <input type="text" id="em13l">
            </div>
            <div class="text-field">
                <label>Uw bericht:</label>
                <textarea rows="5" cols="50" id="t3kst"></textarea>
            </div>
            <div class="submit-button">
                <input type="submit" value="Versturen" onclick="postData()">
            </div>
            <div class="msg-field">
                <!--<div id="status"></div>-->
                <div id="response"></div>
            </div>
        </div>
    </div>

</div><!-- content-wrapper -->

<div class="footer">
    (C) Footer
</div>

</body></html>

Ik zie geen vreemde dingen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/02/2020 17:14:46
Quote Anchor link
en je CSS ?
 
Jan R

Jan R

22/02/2020 18:53:12
Quote Anchor link
Jan Kila op 22/02/2020 16:37:01:
Ik zie geen vreemde dingen.


Er is zelfs geen doctype +2 andere fouten en 2 warnings volgens w3c
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/02/2020 19:47:32
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 22/02/2020 17:14:46:
en je CSS ?

HTML ziet er inderdaad redelijk goed uit. Iets in je CSS met float, waardoor de ene <div> boven de andere komt?
 
Jan Kila

Jan Kila

22/02/2020 22:46:07
Quote Anchor link
Geen float's in CSS, ik gebruik flexbox.
De HTML is een kopie van de paginabron, de DOCTYPE vergeten mee te kopiëren.
Wat zijn de twee andere fouten? Zo weet ik nog niks.

De ene div boven de andere; ik zou het niet weten maar kijk er naar.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/02/2020 07:36:30
 
Jan Kila

Jan Kila

23/02/2020 13:45:51
Quote Anchor link
@ SanThe
Quote:
Error: The element a must not appear as a descendant of the button element.
From line 22, column 7; to line 22, column 53
n">? <a class="" href="http://localhost:3000/story">Levens

OK, dat maakt het helder.

Maar... aangezien dit in de header zit, het eerste stukje code, lijkt me dat geen oorzaak van m'n probleem.
Of zie ik dat verkeerd?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2020 14:32:30
Quote Anchor link
Als je de HTML-broncode van de geladen pagina bekijkt (Ctrl-U in je browser), en daar staat alles in de goede volgorde, dan zit er ofwel een fout in je HTML-syntax, of jouw CSS gaat schuiven met elementen.

Wat als je je pagina eens laadt zonder je stylesheet? Staat dan wel alles (visueel) in de goede volgorde? Met deze strategie elimineer je in één keer het halve zoekgebied, zodat je sneller kunt inzoomen op het daadwerkelijke probleem.

Mogelijk is een van de "containers" te groot, zodat deze andere content uit de weg drukt ofzo. Ook via de developer tools (F12 functietoets) kun je mogelijk met de zogenaamde element inspector snel op (visueel) onderzoek uitgaan wat er precies aan de hand is?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

23/02/2020 17:23:55
Quote Anchor link
Plak je CSS er eens bij (of nog beter: zet een versie online - kunnen we live meekijken).
 
Jan Kila

Jan Kila

24/02/2020 11:23:47
Quote Anchor link
Thomas,
Dank voor de suggesties, maar... die had ik al bedacht en dat bracht mij bij een tot dusver onverdacht stukje HTML/CSS.
De div met de class="content-wrapper' heb ik in eerste instantie geen hoogte gegeven. Die div blijkt erg weerbarstig om zijn hoogte aan te passen aan z'n inhoud. Iets wat ik wel van hem verwacht.
Ik heb het nu opgelost door een CSS regeltje toe te voegen:
height: calc(100vh - 110px);
Iedereen dank voor het meedenken.
Gewijzigd op 24/02/2020 11:27:12 door Jan Kila
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/02/2020 16:18:48
Quote Anchor link
Er zijn meerdere manieren om een div de maximale hoogte (van het omvattende element) te geven en -wat je waarschijnlijk uiteindelijk hiermee wilt bereiken- de footer aan de bodem te plakken.

Je zou bijvoorbeeld de footer op kunnen nemen in de voet van de wrapper door deze absoluut te positioneren ten opzichte van deze wrapper. Je hoeft dan enkel te zorgen dat de wrapper wat ruimte overlaat voor de footer en dat de wrapper zelf de maximale hoogte bestrijkt. Dit hangt verder niet af van de hoeveelheid andere content in deze wrapper.

Het bovenstaande, waarbij je de hoogte uitrekent, mag dan werken, maar misschien is dat een beetje een kunstgreep.
 
Jan Kila

Jan Kila

24/02/2020 16:29:24
Quote Anchor link
Quote:
maar misschien is dat een beetje een kunstgreep.

Dat is toch bijna alles in het leven.
Het is opgelost en ik vind het verder wel prima zo.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.