[OOP] Classes vanuit andere classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roel -

Roel -

29/08/2011 16:13:43
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben sinds een tijdje bezig met object georiënteerd programmeren omdat het me wel aanspreekt. Ik leer op school Java en die manier van programmeren spreekt me ook wel aan.

Wat ik dus heb gedaan, ik heb een paar classes gemaakt in PHP die ongeveer op hetzelfde neerkomen als in Java.

Waar ik echter mee in de knoop raak is het volgende.
Ik heb deze classes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php
// Standaard classes
class Form
{
        private $aElements;
        
        public function setElements()
        {

                $this->aElements = func_get_args();
        }

        
        public function build()
        {

                $sForm = '<form method="post" action=""><p>';
                foreach ($this->aElements as $oElement)
                {

                        $sForm .= $oElement->build();
                }

                return $sForm.'</p></form>';
        }

        
        public function addActionListener($oHandler)
        {
                
        }
}


class Input
{
        private $bRequired;
        
        public function setRequired($bRequired)
        {

                $this->bRequired = $bRequired ? true : false;
        }
}


class Button extends Input
{
        private $sName, $sValue, $iType;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '', $iType = 1)
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
                $this->iType = $iType;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="'.(($this->iType == 1) ? 'submit' : 'reset').'" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }
}


class Text extends Input
{
        private $sName, $sValue;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '')
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="text" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }
}


// Classes per pagina
class KnopHandler
{
        
}


$oForm = new Form();
$oText = new Text('tekst');
$oButton = new Button('knop', 'Klik me');
$oForm->setElements($oText, $oButton);
echo $oForm->build();

?>


Ik wil zoals in Java bijvoorbeeld ook een addActionListener() functie hebben. Dan zou ik in mijn voorbeeld $oButton->addActionListener(new KnopHandler()) gebruiken. Kan iemand me helpen hoe ik dit kan realiseren?

Verder vraag ik me ook af hoe ik een object kan benaderen vanuit een ander object. Bijvoorbeeld, ik heb het object $oButton. In de class daarvan (class Button) wil ik $oText benaderen. Is dat mogelijk?

Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:49:54
 
Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

29/08/2011 16:24:23
Quote Anchor link
Net als in java kan je classes extenden en classes includen in een andere pagina waardoor je deze weer aanroept.
 
Roel -

Roel -

29/08/2011 16:26:21
Quote Anchor link
Dat snap ik. Maar als ik in m'n Button class $oText probeer aan te roepen krijg ik fouten.
Gewijzigd op 29/08/2011 16:31:09 door Roel -
 
Fabian M

Fabian M

29/08/2011 17:44:03
Quote Anchor link
Roel van de Water op 29/08/2011 16:26:21:
Dat snap ik. Maar als ik in m'n Button class $oText probeer aan te roepen krijg ik fouten.


omdat $oText niet bestaat.
 
Roel -

Roel -

29/08/2011 17:48:33
Quote Anchor link
Ik heb het nu met extended gedaan inderdaad. Ik wist niet dat dat bedoeld werd.
Dat new KnopHandler() is trouwens geregeld.

Het tweede probleem lukt me nog steeds niet. Ik weet totaal niet wat ik moet doen. M'n script ziet er nu zo uit trouwens:
[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
// Standaard classes
class Form
{
        private $aElements;
        
        public function setElements()
        {

                $this->aElements = func_get_args();
        }

        
        public function build()
        {

                $sForm = '<form method="post" action=""><p>';
                foreach ($this->aElements as $oElement)
                {

                        $sForm .= $oElement->build();
                }

                return $sForm.'</p></form>';
        }

        
        public function getValue($oElement)
        {

                return $_POST[$oElement];
        }
}


class Input
{
        private $bRequired;
        
        public function setRequired($bRequired)
        {

                $this->bRequired = $bRequired ? true : false;
        }
}


class Button
{
        private $sName, $sValue, $iType;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '', $iType = 1)
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
                $this->iType = $iType;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="'.(($this->iType == 1) ? 'submit' : 'reset').'" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }

        
        public function addActionListener($oHandler)
        {

                if (isset($_POST[$this->sName])) {
                        new
$oHandler;
                        $oHandler->Main();
                }
        }
}


class Text extends Input
{
        private $sName, $sValue;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '')
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="text" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }

        
        public static function getValue()
        {

                return 'test';// $_POST[$this->sName];
        }
}


// Classes per pagina
class KH extends Form
{
        public function Main()
        {

                echo $this->getValue('tekst');
        }
}


$oForm = new Form();
$oText = new Text('tekst');
$oButton = new Button('knop', 'Klik me');
$oButton->addActionListener(new KH());
$oForm->setElements($oText, $oButton);
echo $oForm->build();[/script]
 
Niels K

Niels K

29/08/2011 19:56:28
Quote Anchor link
Wat is precies je tweede probleem?
 
Roel -

Roel -

29/08/2011 21:42:47
Quote Anchor link
Dat vraag ik mezelf ook af na die post eerlijk gezegd.
Het ging volgens mij niet zoals ik het in de eerste instantie wou, hoewel me dit toch de beste oplossing leek...

Excuus :P
 
Write Down

Write Down

29/08/2011 23:51:58
Quote Anchor link
Sorry dat ik alsnog reageer, maar is het nu opgelost of niet?
 
Roel -

Roel -

30/08/2011 12:40:06
Quote Anchor link
Jep.
 
Roel -

Roel -

04/09/2011 17:23:59
Quote Anchor link
Ik raak er toch nog niet helemaal aan uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<?php
/* Standard classes */

// Form class

class Form
{
        private $aElements;
        
        // After all elements are created, add them to the form
        public function setElements()
        {

                $this->aElements = func_get_args();
        }

        
        // Build the form
        public function build()
        {

                $sForm = '<form method="post" action=""><p>';
                foreach ($this->aElements as $oElement)
                {

                        $sForm .= $oElement->build();
                }

                return $sForm.'</p></form>';
        }

        
        // Get the value of an object
        public function getValue($oElement)
        {

                return $this->aElements[$oElement]->getValue();
        }

        
        // Set the value of an object
        public function setValue($oElement, $sValue)
        {

                $this->aElements[$oElement]->setValue($sValue);
        }
}


// Input class, used for form elements
class Input extends Form
{
        // Get the name of a form element
        public function getName()
        {

                return $this->sName;
        }
}


class Button extends Input
{
        private $sName, $sValue, $iType;
        
        // Set the name, value and type for a button
        public function __construct($sName, $sValue = '', $iType = 1)
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
                $this->iType = $iType;
        }

        
        // Set the value of the button
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        // Return the HTML button
        public function build()
        {

                return '<input type="'.(($this->iType == 1) ? 'submit' : 'reset').'" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }

        
        // Add an ActionListener which is called when the button is clicked
        public function addActionListener($oHandler)
        {

                if (isset($_POST[$this->sName])) {
                        new
$oHandler;
                        $oHandler->Main();
                }
        }
}


class Text extends Input
{
        private $sName, $sValue;
        
        // Set the name and value for the textfield
        public function __construct($sName, $sValue = '')
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        // Set the value of the textfield
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        // Get the value of the textfield
        public function getValue()
        {

                return $_POST[$this->sName];
        }

        
        // Return the HTML textfield
        public function build()
        {

                return '<input type="text" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }
}


/* Classes per page */
class KH extends Form
{
        // Main() is called when the button is clicked
        public function Main()
        {

                $this->setValue('text', 'Text in a textfield');
        }
}


$oForm = new Form();
$oText = new Text('text');
$oButton = new Button('button', 'Click me');
$oForm->setElements($oText, $oButton);
$oButton->addActionListener(new KH());
echo $oForm->build();
?>


Wat ik probeer, is vanuit m'n KH() (knophandler) de value te veranderen van het tekstvak. Alleen krijg ik telkens een fatal error:
Fatal error: Call to a member function setValue() on a non-object in /usr/home/deb17902/domains/globallife.nl/public_html/form.class.php on line 35

Het script is hier te vinden: klik

Weet iemand wat te doen om het werkend te krijgen?
Thx!
Gewijzigd op 04/09/2011 17:24:48 door Roel -
 
Wouter J

Wouter J

04/09/2011 17:52:32
Quote Anchor link
Wat is de code waar je de method setValue aanroept?

De error zegt namelijk dat de var waarin je die method koppelt geen object is. Alsof je zoiets hebt gedaan bijv. :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$user
= 'Roel';
$user->setValue(); // Ahh, $user is een string geen object!
?>
Gewijzigd op 04/09/2011 17:52:59 door Wouter J
 
Roel -

Roel -

04/09/2011 17:55:32
Quote Anchor link
Dat is op regel 119. Ik snap inderdaad dat het daarom gaat.
Maar hoe fix ik dit? Bij het argument van de functie setValue ervoor zorgen dat ie het argument als een object ziet?
 
Roel -

Roel -

05/09/2011 19:20:20
Quote Anchor link
Bump.
 
Pim -

Pim -

05/09/2011 20:41:03
Quote Anchor link
Je doet het verkeerd.
De knophandler hoort Form niet uit te breiden, maar een form als property te dragen, zodat je erin $this->_form->setValue() kan doen.

Toevoeging op 05/09/2011 20:43:14:

Verder is het gebruiken listeners door requests heen (dus bijv. luisteren naar het submitten van een form) in PHP een stuk lastiger dan in Java, omdat daar de objecten blijven bestaan en je ze in PHP steeds moet herbouwen. Het is lastiger, niet onmogelijk, hoewel ik het niet echt op deze manier ben tegengekomen.
 
Roel -

Roel -

05/09/2011 21:12:44
Quote Anchor link
Ja het is ook een uitdaging om dit zo te maken.
Weet je ook hoe ik een form als property meegeef?

Ik zou namelijk totaal niet weten hoe ik dit moet doen.
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 21:15:30
Quote Anchor link
Bump.
 
Wouter J

Wouter J

06/09/2011 21:48:07
Quote Anchor link
Waarom bump je elke dag? We zijn hier gewoon vrijwillig en als de persoon die hier van af weet even niet online is is dit niet erg.

Je kan een propertie maken van User door deze mee te geven in een methode. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
class User
{
  private $name;

  public function __construct( $name )
  {

    $this->name = (string) $name;
  }


  public function getName()
  {

    return $this->name;
  }
}

class Post
{
  protected $author;
  // veel code voor de post
  public function setAuthor( User $author )
  {

    $this->user = $author;
  }

  public function getAuthor()
  {

    return $this->user->getName();
  }
}


// Maak een nieuw User object
$user = new User('Roel');
// Maak een nieuw Post object
$bericht = new Post();
// Set de author door de User object mee te geven
$bericht->setAuthor($user);
// ... heel veel code ...
echo $bericht->getAuthor();
?>

Hierbij heb ik User als een propertie meegegeven aan $bericht. Deze heb ik in de propertie $author gezet. Vervolgens kan ik dit gewoon gebruiken als een class en kan ik $this->autor->getName() doen als ik de naam van User wil weten.
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 23:41:18
Quote Anchor link
Kijk, daar heb ik wat aan.
Thx!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/09/2011 23:49:55
Quote Anchor link
@Wouter: is dat eigenlijk de "normale" manier om een compleet User object mee te geven aan de setAuthor() functie? Je hebt toch alleen maar een naam nodig?

Is zoiets als dit niet logischer?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$user = new User('Roel');
$author = $user->getName();
$post = new Post($author);
echo $post->getAuthor();  
 
Wouter J

Wouter J

07/09/2011 07:59:27
Quote Anchor link
@Ozzie, ik ben niet heel goed in het OOP denken dus het kan totaal verkeerd zijn wat ik nu ga zeggen. Maar ik vind wat ik heb gedaan handiger. Stel dat je later ook nog een avatar wil van die author, of een stukje biografie van die author. Dan moet je al je code weer aanpassen. I.p.v. daarvan stop je gewoon de hele user object in de post, zo kunnen we via het post object zelf bepalen wat we willen en wat niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/09/2011 12:36:51
Quote Anchor link
@Wouter, ik weet ook niet wat in dit geval "goed" is.

Hoe kijken andere leden hier tegenaan? Vooral de mensen die vaker met OOP werken?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.