OOP config??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 11:30:22
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben bezig geweest met OOP (voor de config), voor het uit te proberen. Maar het werkt niet, het geeft geen errors...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$__error_reporting_level
=1;
$_CONFIG = parse_ini_file($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/../datafile.ini', true);

$hostnaam = $_CONFIG['hostnaam'];
$gebruikersnaam = $_CONFIG['gebruikersnaam'];
$wachtwoord = $_CONFIG['wachtwoord'];
$database = $_CONFIG['database'];

define('HOSTNAAM', $hostnaam);
define('GEBRUIKERSNAAM', $gebruikersnaam);
define('WACHTWOORD', $wachtwoord);
define('DATABASE', $database);

error_reporting($__error_reporting_level);

class sql
{
     protected $hostnaam = HOSTNAAM;
     protected $gebruikersnaam = GEBRUIKERSNAAM;
     protected $wachtwoord = WACHTWOORD;
     protected $database = DATABASE;
     private function connect()
     {

         $connections = mysql_connect($this->hostnaam, $this->gebruikersnaam, $this->wachtwoord) or die ('Unabale to connect to the database');
         mysql_select_db($this->database) or die ('Unable to select database!');
         return;
     }
}

?>


index.php (STUKJE)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
// IMPORTEER DE BENODIGE CODE \\
include $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/paneel/assets/include/init.php';
include $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/paneel/assets/include/functions.php';

$obj = new sql;
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:36:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 11:52:44
Quote Anchor link
Wat verwacht je te gebeuren dan?

(En waarom oude mysql-functies?)
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 11:53:33
Quote Anchor link
Oude mysql functies heb ik net al aangepast :P had even niet opgelet. Hij verwacht een error te geven als de gegevens verkeerd zijn in datafile.ini maar dit gebeurt niet.

Toevoeging op 05/01/2017 12:09:41:

EDIT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$_CONFIG
= parse_ini_file($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/../datafile.ini', true);

$hostnaam = $_CONFIG['hostnaam'];
$gebruikersnaam = $_CONFIG['gebruikersnaam'];
$wachtwoord = $_CONFIG['wachtwoord'];
$database = $_CONFIG['database'];

define('HOSTNAAM', $hostnaam);
define('GEBRUIKERSNAAM', $gebruikersnaam);
define('WACHTWOORD', $wachtwoord);
define('DATABASE', $database);

class DB {
    protected $hostnaam = 'HOSTNAAM';
    protected $gebruikersnaam = 'GEBRUIKERSNAAM';
    protected $wachtwoord = 'WACHTWOORD';
    protected $database = 'DATABASE';
    
    public function connect() {    
        $connect_db = @new mysqli($this->hostnaam, $this->gebruikersnaam, $this->wachtwoord, $this->database);
        if (mysqli_connect_errno()) {
            printf("Er is een fout opgetreden. Foutcode ". mysqli_connect_error().'.');
            exit();
        }

        return true;
    }
}

?>



index
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$db = new DB();
$db->connect();


Toevoeging op 05/01/2017 12:10:17:

Hij geeft nu wel erros, maar hij zegt steeds host is onbekend. Define ik iets niet goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 12:29:31
Quote Anchor link
Omdat de hostnaam letterlijk 'HOSTNAAM' is in je class.

Persoonlijk zou ik deze gegevens in een je constructor meegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$db = new DB(HOSTNAAM,GEBRUIKERSNAAM,WACHTWOORD,DATABASE);


En let erop dat een define die je aanroept niet tussen quotes staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
define('NAAM', "Pietje");
echo "Hallo ".NAAM;
?>

Ook zou ik je class in een apart bestand opslaan, om de code schoon te houden.

NB: Los van dit is MySQLi zelf al een class op zich die je niet nogmaals in een andere class hoeft te wrappen. Maar ik neem aan dat het puur om oefening gaat. Als je echt serieus met de MySQLi-class aan de slag wilt gaan is het extenden al een handige bezigheid.
Gewijzigd op 05/01/2017 12:31:29 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/01/2017 12:33:35
Quote Anchor link
- Rob - op 05/01/2017 11:30:22:
Maar het werkt niet

Waar blijkt dit uit? Mogelijk reeds beantwoord.

- Rob - op 05/01/2017 11:30:22:
het geeft geen errors...

Het is beter om constanten te gebruiken voor de errorlevels dan hun numerieke waarde. Deze numerieke waarden kunnen mogelijk in de toekomst veranderen, de constanten blijven... constant. Gebruik bijvoorbeeld E_ALL (ik zou niet eens weten wat "1" zou moeten rapporteren).

Met error_reporting() geef je aan wat je rapporteert, maar je moet ook aangeven waar er gerapporteerd moet worden. Dit doe je met display_errors() ini_set('display_errors', <locatie>);. Voor <locatie> kun je bijvoorbeeld 'stdout' gebruiken.
Gewijzigd op 05/01/2017 12:35:46 door Thomas van den Heuvel
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 12:59:49
Quote Anchor link
Volgensmij heb ik het nu goed gedaan..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$_CONFIG
= parse_ini_file($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/../datafile.ini', true);
define('HOSTNAAM', $_CONFIG['hostnaam']);
define('GEBRUIKERSNAAM', $_CONFIG['gebruikersnaam']);
define('WACHTWOORD', $_CONFIG['wachtwoord']);
define('DATABASE', $_CONFIG['database']);
class DB {
    protected $hostnaam = HOSTNAAM;
    protected $gebruikersnaam = GEBRUIKERSNAAM;
    protected $wachtwoord = WACHTWOORD;
    protected $database = DATABASE;
    
    public function connect() {    
        $connect_db = @new mysqli($this->hostnaam, $this->gebruikersnaam, $this->wachtwoord, $this->database);
        if (mysqli_connect_errno()) {
            printf("Er is een fout opgetreden. Foutcode ". mysqli_connect_error().'.');
            exit();
        }

        return true;
    }
}

?>


Toevoeging op 05/01/2017 13:03:35:

Quote:
NB: Los van dit is MySQLi zelf al een class op zich die je niet nogmaals in een andere class hoeft te wrappen. Maar ik neem aan dat het puur om oefening gaat. Als je echt serieus met de MySQLi-class aan de slag wilt gaan is het extenden al een handige bezigheid.

Ehmm kunt u dit nog een keer maar dan anders voor mij uitleggen? Of een linkje sturen met uitleg
Gewijzigd op 05/01/2017 13:01:48 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 13:03:55
Quote Anchor link
Wat gebeurt er nu precies? En waarom geef je die inlog-gegevens niet mee in een constructor?
- Rob - op 05/01/2017 12:59:49:
Ehmm kunt u dit nog een keer maar dan anders voor mij uitleggen? Of een linkje sturen met uitleg

Lees ook eens: http://www.phptuts.nl/view/26/1/
Gewijzigd op 05/01/2017 13:08:28 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 13:07:24
Quote Anchor link
Nu controleert hij de gegevens, als er 1 foutje is geeft hij een error. Als er geen fouten zijn, geeft die niks en laad de rest van de index pagina.
Quote:
En waarom geef je die inlog-gegevens niet mee in een constructor?
Omdat als ik in 30 bestanden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$_CONFIG = parse_ini_file($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/../datafile.ini', true);
define('HOSTNAAM', $_CONFIG['hostnaam']);
define('GEBRUIKERSNAAM', $_CONFIG['gebruikersnaam']);
define('WACHTWOORD', $_CONFIG['wachtwoord']);
define('DATABASE', $_CONFIG['database']);

of in 1 bestand, vind ik het makkelijker voor het in init.php te doen zodat ik het maar 1 keer hoef te doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 13:09:57
Quote Anchor link
Een database connectie maak je in het algemeen ook maar één keer aan op een site. Dus sowieso doe je dat maar één keer.
Gewijzigd op 05/01/2017 13:14:31 door - Ariën -
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 13:11:37
Quote Anchor link
EDIT:
dus dit?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start(); // START UNIEKE SESSIE \\

// IMPORTEER DE BENODIGE CODE \\

require $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/paneel/assets/include/init.php';
require $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/paneel/assets/include/functions.php';
$_CONFIG = parse_ini_file($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/../datafile.ini', true);

define('HOSTNAAM', $_CONFIG['hostnaam']);
define('GEBRUIKERSNAAM', $_CONFIG['gebruikersnaam']);
define('WACHTWOORD', $_CONFIG['wachtwoord']);
define('DATABASE', $_CONFIG['database']);

$db = new DB(HOSTNAAM, GEBRUIKERSNAAM, WACHTWOORD, DATABASE);
$db->connect();

// KIJK OF DE BEZOEKER IS INGELOGD \\
if (loggedIn() == true) {
    header('Location: /paneel/dashboard');
    exit();
}

?>

Quote:
Quote:
NB: Los van dit is MySQLi zelf al een class op zich die je niet nogmaals in een andere class hoeft te wrappen. Maar ik neem aan dat het puur om oefening gaat. Als je echt serieus met de MySQLi-class aan de slag wilt gaan is het extenden al een handige bezigheid.

Ehmm kunt u dit nog een keer maar dan anders voor mij uitleggen? Of een linkje sturen met uitleg
[/quote
Gewijzigd op 05/01/2017 13:13:03 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 13:16:03
Quote Anchor link
Ja, maar dan moet je nog een contructor in je class aanmaken. Uiteraard kan je die connect daar direct uitvoeren, i.p.v. een method die je steeds maar weer aanroept. Want een connectie hoort direct te gebeuren als je de database-class aanroept.

Als we het over het extenden van MySQLi hebben, dan gebruik ik het volgende.
Op deze manier heb ik binnen de overervende Database-class meteen foutafhandeling in mijn $db->query(".....");

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class Database extends mysqli
{
    function
query($query)
    {

        $result = parent::query($query);
        if($this->error) {
            throw new Exception(mysqli_error($this), mysqli_errno($this));
        }

        return $result;
    }
}
  
?>


Ikzelf gebruik geen eigen aparte class voor mijn database, maar een extend op de bestaande MySQLi. Anders sta je feitelijk het wiel opnieuw weer uit te vinden. Met deze manier kan je zelf nieuwe functies toevoegen of huidige overerven...
Gewijzigd op 05/01/2017 13:18:36 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/01/2017 13:22:47
Quote Anchor link
- Rob - op 05/01/2017 13:11:37:
Ehmm kunt u dit nog een keer maar dan anders voor mij uitleggen? Of een linkje sturen met uitleg

voorbeeld
Het heeft trouwens weinig zin om constanten te declareren voor $_CONFIG variabelen, gebruik dan rechtstreeks $_CONFIG.
Gewijzigd op 05/01/2017 13:26:30 door Thomas van den Heuvel
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 13:30:06
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class Database extends mysqli
{
    function
query($query)
    {

        $result = parent::query($query);
        if($this->error) {
            throw new Exception(mysqli_error($this), mysqli_errno($this));
        }

        return $result;
    }
}
  
?>

Hoe stuur ik deze functie dan aan? En hoe zet ik de query (bv. "SELECT * FROM test") erin?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/01/2017 13:33:02
Quote Anchor link
Misschien is dit een goed moment om even door een basistutorial OOP heen te lopen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 13:38:46
Quote Anchor link
Begin dan bij voorkeur hier:
http://www.phptuts.nl/view/45/1/

En begin gewoon met basis dingen, zoals een "Hello World" met variabelen erin die je in class en je methods aanroept. Extenden ligt nog iets te ver weg.
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 14:04:00
Quote Anchor link
Harstikke bedankt! Ik heb nu zelfs een onderhoud class kunnen maken waar ik eerst altijd moeite mee had :D

Toevoeging op 05/01/2017 14:15:28:

Toch even voor te checken of ik het goed heb gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
class SiteStatus
{    
    protected $maintanceModus       = ONDERHOUD;
    protected $maintenanceGlobal    = ONDERHOUD_OVERAL;
    protected $maintenanceLocations = array("index");
    protected $maintenanceMessage   = 'Onderhoud modus.';
    
    public function inMaintenance($currentLocation)
    {

        if ($this->maintanceModus == "true")
        {

            if ($this->maintenanceGlobal == "false")
            {

                if (in_array($currentLocation, $this->maintenanceLocations))
                {

                    die($this->maintenanceMessage);
                }
            }

            else
            {
                die($this->maintenanceMessage);
            }
        }
    }
}


?>


//**-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INDEX FILE
**\\-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

define('ONDERHOUD', $_CONFIG['onderhoud']);
define('ONDERHOUD_OVERAL', $_CONFIG['onderhoud_overal']);

$siteStatus   = new SiteStatus(ONDERHOUD, ONDERHOUD_OVERAL);
$siteStatus->inMaintenance("index");

Hopelijk klopt het :P

Toevoeging op 05/01/2017 14:34:24:

:D
Gewijzigd op 05/01/2017 14:16:02 door - Rob -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.