OOP cookiescript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »
Bas D L

Bas D L

03/05/2013 12:25:06
Quote Anchor link
Hi,
Ik ben een cookie script aan het maken, oop aan het leren, nou is mijn vraag of dit zo goed is op de OOP manier en belangrijker wat kan er beter!
Graag hoor ik wat er beter kan en als je er wat aan hebt veel plezier ermee ;-)
ohja, <form> moet nog worden opgepimpt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
<?php

class Controller_CookieController
{
    private $config;
    private $_remoteip;
    private $_datetime;
    private $_cookie;
    
    //checks dbase
    private $_checkIp;
    
    public function __construct($config)            
    {
        
        $this->config = $config;
        $this->setRemoteIp( $_SERVER['REMOTE_ADDR'] );
        $this->setDateTime( date('Y-m-d H:i:s'));    
        
        //if cookie accepted not is set
        if( !isset( $_COOKIE["cookiesAccepted"] ) ){
            
            //if post cookie is set
            if( $_POST['cookie'] ){
                
                //dbase ip check
                $this->setCheckIp( "$this->_remoteip" );
                
                //set cookie
                $this->setCookie( $_POST['cookie'] );
                
                //check if ip exists
                if( !empty( $this->_checkIp[0]['ip'] ) ){
                    //update record, ip was found in dbase and cookie wasn't set
                    $this->updateCookie( $this->_datetime , $this->_checkIp[0]['ip'] , $_POST['cookie'] , $this->_checkIp[0]['id'] );
                }

                else{
                    //insert new record
                    $this->insertCookie( $this->_datetime, $this->_remoteip, $_POST['cookie'] );
                }
                
            }

            else{
            $actual_url = "http://$_SERVER[HTTP_HOST]$_SERVER[REQUEST_URI]";
            $form = '';
            $form .= '
                <form action="'
.$actual_url.'" method="post">
                    Do you accept cookie<br/>
                <button type="submit" name="cookie" value="yes">yes</button>
                <button type="submit" name="cookie" value="no">no</button>
                </form>                
                '
;
            echo $form;
            }
        }

        else{
            echo 'cookie isset';            
        }
    }

    
    public function getRemoteIp() {
        return $this->_remoteip;
    }


    public function setRemoteIp($ip) {
        $this->_remoteip = $ip;
    }


    public function getDateTime() {
        return $this->_datetime;
    }


    public function setDateTime($time) {
        $this->_datetime = $time;
    }


    public function getCookie() {
        return $this->_cookie;
    }


    public function setCookie($cookie) {
        setcookie("cookiesAccepted","$cookie", time()+3600*24*366 , '/');
        $this->_cookie = $cookie;
    }


    public function getCheckIp() {
        return $this->_checkIp;
    }


    public function setCheckIp( $checkIp ) {
        $db             = new Model_Connect( $this->config['db'] );        
        $tblCookie      = new Model_Table_Cookie($db);
        $tblCookie      = $tblCookie->Cookie("$checkIp");        
        $this->_checkIp = $tblCookie;          
    }

    
    public function updateCookie( $date, $ip , $cookie , $id ) {
        $db             = new Model_Connect( $this->config['db'] );        
        $tblCookie      = new Model_Table_Cookie($db);
        $tblCookie      = $tblCookie->updateCookie( $date, $ip , $cookie ,$id );  
    }

    
    public function insertCookie( $date, $ip , $cookie ) {
        $db             = new Model_Connect( $this->config['db'] );        
        $tblCookie      = new Model_Table_Cookie($db);
        $tblCookie      = $tblCookie->insertCookie( $date, $ip , $cookie );  
    }
    
}
[
/code]
Gewijzigd op 03/05/2013 12:26:11 door Bas D L
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:04:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2013 12:27:08
Quote Anchor link
Maar je weet dat HTML-output niet in een class hoort?
 
Bas D L

Bas D L

03/05/2013 12:29:36
Quote Anchor link
@Aar, yes i know ;-) Thanks!
 
Wouter J

Wouter J

03/05/2013 17:50:48
Quote Anchor link
- Echo's in een method? Aahh! ;)
- Beslis wanneer je een _ prefix doet en wanneer niet. Nu is het heel inconsistent. Ik zeg nooit.
- Gebruik nooit superglobals in je methods. Wie zegt dat ik de cookies wil opslaan in cookies en wie beweerd dat we een 'cookie' element in de post hebben?
- Dit lijkt me niet iets wat in een controller afgehandeld wordt.
- Schrijf voor de grap eens op wat deze klasse allemaal doet en bedenk dan dat elke klasse maar 1 ding mag doen...
 
Bas D L

Bas D L

03/05/2013 19:18:36
Quote Anchor link
@Wouter,
Wat bedoel je met punt 2 tm 5?
 
Tim S

Tim S

03/05/2013 19:46:55
Quote Anchor link
Je formulier hoort hier niet thuis, als je toch iets wilt doen met cookiesAccepted zou ik het zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$cookies
= new Cookies;

$cookies->setAccepted(true);

if($cookies->areAccepted()){

//doe iets

}
else{

//laat formulier zien

}
?>
Gewijzigd op 03/05/2013 21:48:08 door Tim S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.