[oop] factory vs constructor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 18:05:56
Quote Anchor link
Ola,

In een ander topic zegt Wouter op een gegeven moment:

Wouter J op 02/03/2014 16:08:06:
allereerst zou ik geen setters gebruiken voor id en value. Dat zijn verplichte waarden, geef die dus mee aan de constructor en nog mooier: gebruik een factory: Session::create('user', 'Ozzie')

Waarom zou je een factory gebruiken ipv een constructor?

Waarom...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$session
= Session::create('user', 'Ozzie');
?>

en niet...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$session
= new Session('user', 'Ozzie');
?>

Wat is het verschil/voordeel?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:07:03
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 19:22:41
Quote Anchor link
Hey Ozzie,

Als je beginner bent dan adviseer ik je altijd eenvoudig te programmeren.

Gebruik Object-oriented concept en namespace die zijn belangrijk.

Factory design is echt niet dat belangrijk voor een beginner.

Factory design is gebaseerd op een eenvoudig princiep.
Net als een fabriek dat maakt verschillen producten.

Het kan een global fabriek of meerder sub fabrieken.
Dus een factory is een class dat bestaat uit meerder static methoden die creëren objecten en geven die objecten terug.
Bijv.
$Session = $Factory::creatSession('user', 'Ozzie');
$Auto = $Factory::creatProduct( ‘auto’);
….

Het kan ook heel global zijn
$Session = $Factory::creat('user', 'Ozzie');
$Auto = $Factory::creat( ‘auto’);

P.S
$session = Session::create('user', 'Ozzie');
respecteert niet de Factory design.
Gewijzigd op 07/03/2014 19:25:17 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 19:31:34
Quote Anchor link
>> P.S
$session = Session::create('user', 'Ozzie');
respecteert niet de Factory design.

Maar dat is dus ook mijn vraag...

Waarom zou je dit doen

$session = Session::create('user', 'Ozzie')

in plaats van dit?

$session = new Session('user', 'Ozzie');
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 19:40:37
Quote Anchor link
oke.

Hier is een simpel voorbeeld zonder factory design.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (class_exists('auto') && class_exists('motor') && class_exists('wielen') ) {
$wielen= new wielen();
$motor= new motor();
$auto = new auto($motor, $wielen);
}

met factory design

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
public static function creat($nameObject) {

if($nameObject=='auto') $this->creatAuto();
}

private function creatAuto() {
if (class_exists('auto') && class_exists('motor') && class_exists('wielen') ) {
$wielen= new wielen();
$motor= new motor();
return new auto($motor, $wielen);
} else {
 die('fatal error, class not exist ');
}
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$auto = factory::creat('auto');
Gewijzigd op 07/03/2014 19:51:06 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 19:52:12
Quote Anchor link
Maar in het voorbeeld hierboven, waarom zegt Wouter daar "en nog mooier: gebruik een factory: Session::create('user', 'Ozzie')"? Weet jij waarom hij dat mooier vindt? Ik zie het voordeel niet.

Wat betreft jouw voorbeeld... als je een autoloader gebruikt heb je zoiets toch niet nodig?

Ik dacht dat factory's vooral bedoeld waren om een object te maken met een bepaalde configuratie, zodat je dat niet telkens hoeft te herhalen.
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 19:53:10
Quote Anchor link
Dus alle die controles en error detectie... worden in factory gemaakt!

Toevoeging op 07/03/2014 19:57:08:

Ja! je kan dat met een autoloder gebruiken.
de bedoeling van factory is dat je alle soort objecten met een object can maken.


Toevoeging op 07/03/2014 20:01:29:

Hier is een uitleg met een voorbeeld.

http://www.phptherightway.com/pages/Design-Patterns.html
Gewijzigd op 07/03/2014 20:05:49 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 20:11:25
Quote Anchor link
In het voorbeeld in de link die jij geeft staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class AutomobileFactory
{
    public static function create($make, $model)
    {

        return new Automobile($make, $model);
    }
}

?>

En dan...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$veyron
= AutomobileFactory::create('Bugatti', 'Veyron');
?>

Wat is het verschil als ik gewoon dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$veyron
= new Automobile('Bugatti', 'Veyron');
?>

Ik zie het nut niet zo eigenlijk.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 20:14:50
Quote Anchor link
Waarom Wouter het factory pattern aanhaalde weet ik niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

final class Model {

  private static $factories = array();

  public static function create($model, ...$params) // PHP 5.6 variadics
  {
    $model = strtolower($model);

    if ( ! isset(self::$factories[$model]))
      throw new InvalidArgumentException('no factory found');

    $factory = self::$factories[$model];

    return $factory::create(...$params); // PHP 5.6 variadics
  }

  public static function register($model, $factory)
  {

    if ( ! is_string($factory) || ! method_exists($factory, 'create'))
      throw new InvalidArgumentException('invalid factory');

    self::$factories[strtolower($model)] = $factory;
  }
}


// use namespace statements

Model::register('User', User::class);
Model::register('Profile', Profile::class);
Model::register('Game', Game::class);

// ander bestand

$user = Model::create('User', 42, 'Darsstar');

?>


Met een factory maak je een object aan van een onbekende class. Vaak weet je wel dat het een bepaalde interface implementeert, of een class X is of als parent heeft. Maar zeker weten welke class doe je vaak niet.
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 20:23:53
Quote Anchor link
Dat voorbeeld is erg eenvoudig.

Soms het maken van een object bestaat uit veel stappen.
In plaats dat je dat herhaaldelijk doet elke keer als je een object wil maken.
Doe je dat een keer in jouw Factory class.
Gewijzigd op 07/03/2014 20:24:26 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 20:24:28
Quote Anchor link
Ah oke... dat is inderdaad een andere, meer zinvolle, interpretatie. Volgens mij kun je dit soort dingen ook oplossen met een servicecontainer?

Hoe dan ook snap ik nog steeds niet waarom Wouter in het genoemde voorbeeld een factory "mooier" noemt, want in het betreffende geval zie ik geen meerwaarde ten opzichte van het aanmaken van een object en het meegeven van de argumenten aan de constructor.

Toevoeging op 07/03/2014 20:26:39:

>> Soms het maken van een object bestaat uit veel stappen.
In plaats dat je dat herhaaldelijk doet elke keer als je een object wil maken.
Doe je dat een keer in jouw Factory class.

Ja, maar in het voorbeeld wat Wouter geeft, is dit toch niet van toepassing?
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 20:36:32
Quote Anchor link
Wat wouter bedoelt is een soort of embedded Factorization.

maar hier is een class diagram van de factory pattern

Afbeelding
Gewijzigd op 07/03/2014 20:36:43 door Simo Mr
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 20:44:32
Quote Anchor link
>> Wat wouter bedoelt is een soort of embedded Factorization.

Maar dat voegt in dit geval toch niks toe ten opzichte van $session = new Session('user', 'Ozzie') ? Of zie ik iets over het hoofd?
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 21:04:45
Quote Anchor link
Nee, het is beter dan $session = new Session('user', 'Ozzie').

De constrictor van Session create een nieuwe session voor de gebruiker Ozzie.

Als die session al bestaat dan kan je beter dat checken met die static functie voor dat je helemaal een ojbect gaan creëren en opnieuw die session gaan initialiseren.

$session = new Session('user', 'Ozzie') creëert altijd een object.

$session = $Factory::creat('user', 'Ozzie'); check of dat session al bestaat als niet creëert een new.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 21:08:38
Quote Anchor link
Nu wordt het vreemd. Jij zegt dus dat een factory een bestaand object teruggeeft als dat object al bestaat?
 
Simo Mr

Simo Mr

07/03/2014 21:44:00
Quote Anchor link
Dat kan, maar niet altijd (bijv. session objecten hoeven een keer gecreëerd worden)
Als je al een session geïnitialiseerd hebt dan waarom ga je dat opnieuw starten!.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 21:48:22
Quote Anchor link
De session wordt niet opnieuw gestart. Het zijn losse key->value paren waar een class omheen wordt gebouwd. Waarom weet ik overigens ook niet.
 
Wouter J

Wouter J

08/03/2014 11:35:18
Quote Anchor link
Simo, 1 factory die precies weet hoe ALLE services aangemaakt moeten worden? Dat gaat volkomen tegen het SOLID (voornamelijk de SRP) principe in...

Factories bestaan er in 2 smaken:
- Factory class
- Factory method

In het geval van een klasse heb je een bepaalde klasse, 1 per object type, die weet hoe hij iets aanmaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$audi
= AudiFactory::createCar(new Tyres('Pirelli'), new Engine('V8'));
?>


In dit geval is het gebruik van een Factory class alleen maar duidelijk, een auto maakt zichzelf niet, de fabriek maakt de auto. In de meeste gevallen is dit echter een beetje overdone, dan is een Factory method genoeg.

Het Factory Method pattern gebruik ik echter wel veel. Wat we hierboven in de code voor problemen hebben:
- Strict genomen create ik geen auto, ik assemble een auto. Tyres en Engines manufacture ik.
- We hebben nu 1 object: Tyres die voor alle soorten banden werkt. Beter is hier bepaalde kwaliteiten van een band in te stellen doormiddel van het Strategy pattern. Zelfde geldt voor de motor.

Een mooiere code zou dan zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$audi
= AudiManufactory::assemble(Tyres::manufacture('pirelli'), Engine::assemble('V8'));

class Tyres
{
  pub static func manufacture($type)
  {

    $tyre = new Tyres();
    switch (strtolower($type)) {
      case
'pirelli':
        $tyre->milesBeforeWear(2000)->...;

      // ...
    }
  }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2014 13:06:48
Quote Anchor link
Wouter, maar waarom wil je in het voorbeeld met de Session class een factory gebruiken? Jij zegt omdat dat mooier is, maar waarom vind je het dan mooier?
 
Wouter J

Wouter J

08/03/2014 13:15:23
Quote Anchor link
Nou hier zie je al een duidelijk voorbeeld. Je wilt niet telkens al je initialzations aanpassen omdat je de constructor wat aanpast of omdat je wat andere waardes verwacht bij initialize. Je wilt maar 1 plek hoeven aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2014 18:50:21
Quote Anchor link
>> Je wilt niet telkens al je initialzations aanpassen omdat je de constructor wat aanpast of omdat je wat andere waardes verwacht bij initialize.

Ik snap nog steeds niet wat je bedoelt eerlijk gezegd. Kun je een (pseudo) code voorbeeldje geven?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 20:07:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php

##########################
#   2014's Session.php   #
##########################


class Session {

  private static $request;

  public static function request(Request $request = null) {
    switch (func_num_args()) {
      case
0:
        return static::$request;
      break;
      case
1:
        static::$request = $request;
      break;
    }
  }


  public static function create($key =  FALSE, $value = FALSE) {
    $args = func_get_args();
    $array = array();

    while (FALSE !== ($key = next($args)) && FALSE !== ($value = next($args))) {
      $array[$key] = $value;
    }


    $session = new static(static::request());

    foreach ($data as $key => $value) {
      $session->set($key, $value);
    }


    return $session;
  }


  public function __construct(Request $request) {
    // ...
  }

}


##########################
#   2015's Session.php   #
##########################


class Session {

  private static $request;

  public static function request(Request $request = null) {
    switch (func_num_args()) {
      case
0:
        return static::$request;
      break;
      case
1:
        static::$request = $request;
      break;
    }
  }


  // NEW!
  private static $driver;

  // NEW!
  public static function driver(Session\Driver $driver = null) {
    switch (func_num_args()) {
      case
0:
        return static::$driver;
      break;
      case
1:
        static::$driver = $driver;
      break;
    }
  }


  public static function create($key =  FALSE, $value = FALSE) {
    $args = func_get_args();
    $data = array();

    while (FALSE !== ($key = next($args)) && FALSE !== ($value = next($args))) {
      $data[$key] = $value;
    }


    $session = new static(static::request(), static::driver());

    foreach ($data as $key => $value) {
      $session->set($key, $value);
    }


    return $session;
  }


  // CHANGED!
  public function __construct(Request $request, Session\Driver $driver) {
    // ...
  }

}


############################
#   2014's FourtyTwo.php   #
############################

// Works!

$session = new Session($request);
$session->set('ford', 'prefect');
$session->set('marvin', 'the paranoid android');

// ...

// Works!

$session = Session::create('ford', 'prefect', 'marvin', 'the paranoid android');



############################
#   2015's FourtyTwo.php   #
############################

// Broken!

$session = new Session($request); // error...
$session->set('ford', 'prefect');
$session->set('marvin', 'the paranoid android');

// ...

// Works!

$session = Session::create('ford', 'prefect', 'marvin', 'the paranoid android');

?>
Gewijzigd op 08/03/2014 20:08:26 door Dos Moonen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.