OOP Form: Button-name geeft foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »
Bart C

Bart C

23/11/2010 09:43:12
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb het "oude" scriptje van Jan Koehoorn overgenomen om een aantal formulieren in elkaar te flansen. In de comment van zijn script zelfs geeft hij aan dat hij geen waarde meegeeft voor de id en name van een submit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Opbouw van html in de klasse
case 'submit':
 $this->html .= PHP_EOL . '<p>';
 $this->html .= PHP_EOL . '<input type="submit" value="' . $this->value . '" />';
 $this->html .= PHP_EOL . '</p>';
break;

//Aanroepen van formulierelement in het object
'Verstuur' => new formelement (false , false , 'submit' , 'Verstuur' , REQUIRED)
?>


Dat gaat allemaal lekker maar ik zou wel een naam nodig hebben voor mijn submit omdat ik 2 submit's in één form wil stoppen (Verwijder en Verstuur). Dan kan ik werken met een if-statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if ($_POST['delete']) {doe dit}
else if($_POST['send']) {doe dat}
?>


Ik heb geprobeerd een id toe te voegen en daar heeft het script geen problemen mee. Met de name erbij lukt het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
case 'submit':
 $this->html .= PHP_EOL . '<p>';
 $this->html .= PHP_EOL . '<input type="submit" id="' . $this->id . '" name="' $this->name . '" value="' . $this->value . '" />';
 $this->html .= PHP_EOL . '</p>';
break;

'Verwijder' => new formelement ('delete' , 'delete' , 'submit', 'Verwijder' , REQUIRED)
?>


Een name toevoegen geeft hier een foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
 // kijken of er met het form geklooid is
 foreach ($_POST as $key => $val) {
  if (!in_array ($key, array_keys ($formelements))) {
   array_push ($errs, 'Er is een fout opgetreden bij de veldnamen van het formulier');
  }

  else {
   verdere foutafhandeling
  }
?>


Iemand dit dit in het verleden (is al een 2 jaar oud topic) opgelost heeft of dezelfde fout tegengekomen is?

grtz
Gewijzigd op 23/11/2010 09:47:49 door Bart C
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:56:55
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 12:10:44
Quote Anchor link
Zonder te weten waar het "oude" scriptje van Jan Koehoorn over gaat:

Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data, als er meerdere submit-elementen in een formulier voorkomen. Ik heb dat opgelost door een hidden element mee te POSTen met daarin de waarde van de uit te voeren handeling.
 
Bart C

Bart C

23/11/2010 13:08:52
Quote Anchor link
Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Zonder te weten waar het "oude" scriptje van Jan Koehoorn over gaat:

Dat zou misschien inderdaad handig zijn om mee te geven. JK heeft een OOP-form ter beschikking gesteld (http://www.phphulp.nl/php/script/overig/oop-form/1253/oopform/916/)

Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data

Het probleem zit hem niet in de afhandeling van de POST maar wel in de foutcontrole van het formulier. Zelfs al doe ik niets met de POST-gegevens, dan nog geeft ie een foutmelding weer over het formulier.
Gewijzigd op 23/11/2010 13:12:22 door Bart C
 

23/11/2010 16:29:22
Quote Anchor link
Bart Clarebout op 23/11/2010 13:08:52:
Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data

Het probleem zit hem niet in de afhandeling van de POST maar wel in de foutcontrole van het formulier. Zelfs al doe ik niets met de POST-gegevens, dan nog geeft ie een foutmelding weer over het formulier.


Wat Bas zegt klopt. Sommige browsers gaan anders om met deze data. De names o.i.d. van de submit's worden niet altijd meegestuurd, daarom zal Jan zijn script vast ook kijken of er een post is gedaan met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
Je moet dus hidden inputs doen om de forms uit elkaar te houden.
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 21:45:09
Quote Anchor link
Oh Bart, nu zie ik dat je zegt dat er een fout optreedt. Welke fout is dat? De melding die je in de PHP zelf in elkaar zet?
Als ik de opzet van het script snap, dan "valideert" het het formulier door alle geleverde (POST)data te vergelijken met een array van formulierelementnamen. Zitten die knoppen van jou daar niet bij, dan klaagt het natuurlijk.

print_r() op strategische plekken vertelt je wat er gePOST wordt, en wat je verwacht.
 
Bart C

Bart C

24/11/2010 13:56:23
Quote Anchor link
Beste Bas, als ik aan de button een name geef dan wordt die inderdaad meegegeven als waarde in de array. En daardoor zegt hij dat er iets niet klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.