OOP Form: Button-name geeft foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »
Bart C

Bart C

23/11/2010 09:43:12
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb het "oude" scriptje van Jan Koehoorn overgenomen om een aantal formulieren in elkaar te flansen. In de comment van zijn script zelfs geeft hij aan dat hij geen waarde meegeeft voor de id en name van een submit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Opbouw van html in de klasse
case 'submit':
 $this->html .= PHP_EOL . '<p>';
 $this->html .= PHP_EOL . '<input type="submit" value="' . $this->value . '" />';
 $this->html .= PHP_EOL . '</p>';
break;

//Aanroepen van formulierelement in het object
'Verstuur' => new formelement (false , false , 'submit' , 'Verstuur' , REQUIRED)
?>


Dat gaat allemaal lekker maar ik zou wel een naam nodig hebben voor mijn submit omdat ik 2 submit's in één form wil stoppen (Verwijder en Verstuur). Dan kan ik werken met een if-statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if ($_POST['delete']) {doe dit}
else if($_POST['send']) {doe dat}
?>


Ik heb geprobeerd een id toe te voegen en daar heeft het script geen problemen mee. Met de name erbij lukt het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
case 'submit':
 $this->html .= PHP_EOL . '<p>';
 $this->html .= PHP_EOL . '<input type="submit" id="' . $this->id . '" name="' $this->name . '" value="' . $this->value . '" />';
 $this->html .= PHP_EOL . '</p>';
break;

'Verwijder' => new formelement ('delete' , 'delete' , 'submit', 'Verwijder' , REQUIRED)
?>


Een name toevoegen geeft hier een foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
 // kijken of er met het form geklooid is
 foreach ($_POST as $key => $val) {
  if (!in_array ($key, array_keys ($formelements))) {
   array_push ($errs, 'Er is een fout opgetreden bij de veldnamen van het formulier');
  }

  else {
   verdere foutafhandeling
  }
?>


Iemand dit dit in het verleden (is al een 2 jaar oud topic) opgelost heeft of dezelfde fout tegengekomen is?

grtz
Gewijzigd op 23/11/2010 09:47:49 door Bart C
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 05:41:46
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 12:10:44
Quote Anchor link
Zonder te weten waar het "oude" scriptje van Jan Koehoorn over gaat:

Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data, als er meerdere submit-elementen in een formulier voorkomen. Ik heb dat opgelost door een hidden element mee te POSTen met daarin de waarde van de uit te voeren handeling.
 
Bart C

Bart C

23/11/2010 13:08:52
Quote Anchor link
Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Zonder te weten waar het "oude" scriptje van Jan Koehoorn over gaat:

Dat zou misschien inderdaad handig zijn om mee te geven. JK heeft een OOP-form ter beschikking gesteld (http://www.phphulp.nl/php/script/overig/oop-form/1253/oopform/916/)

Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data

Het probleem zit hem niet in de afhandeling van de POST maar wel in de foutcontrole van het formulier. Zelfs al doe ik niets met de POST-gegevens, dan nog geeft ie een foutmelding weer over het formulier.
Gewijzigd op 23/11/2010 13:12:22 door Bart C
 

23/11/2010 16:29:22
Quote Anchor link
Bart Clarebout op 23/11/2010 13:08:52:
Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data

Het probleem zit hem niet in de afhandeling van de POST maar wel in de foutcontrole van het formulier. Zelfs al doe ik niets met de POST-gegevens, dan nog geeft ie een foutmelding weer over het formulier.


Wat Bas zegt klopt. Sommige browsers gaan anders om met deze data. De names o.i.d. van de submit's worden niet altijd meegestuurd, daarom zal Jan zijn script vast ook kijken of er een post is gedaan met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
Je moet dus hidden inputs doen om de forms uit elkaar te houden.
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 21:45:09
Quote Anchor link
Oh Bart, nu zie ik dat je zegt dat er een fout optreedt. Welke fout is dat? De melding die je in de PHP zelf in elkaar zet?
Als ik de opzet van het script snap, dan "valideert" het het formulier door alle geleverde (POST)data te vergelijken met een array van formulierelementnamen. Zitten die knoppen van jou daar niet bij, dan klaagt het natuurlijk.

print_r() op strategische plekken vertelt je wat er gePOST wordt, en wat je verwacht.
 
Bart C

Bart C

24/11/2010 13:56:23
Quote Anchor link
Beste Bas, als ik aan de button een name geef dan wordt die inderdaad meegegeven als waarde in de array. En daardoor zegt hij dat er iets niet klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.