OOP Form: Button-name geeft foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »
Bart C

Bart C

23/11/2010 09:43:12
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb het "oude" scriptje van Jan Koehoorn overgenomen om een aantal formulieren in elkaar te flansen. In de comment van zijn script zelfs geeft hij aan dat hij geen waarde meegeeft voor de id en name van een submit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//Opbouw van html in de klasse
case 'submit':
 $this->html .= PHP_EOL . '<p>';
 $this->html .= PHP_EOL . '<input type="submit" value="' . $this->value . '" />';
 $this->html .= PHP_EOL . '</p>';
break;

//Aanroepen van formulierelement in het object
'Verstuur' => new formelement (false , false , 'submit' , 'Verstuur' , REQUIRED)
?>


Dat gaat allemaal lekker maar ik zou wel een naam nodig hebben voor mijn submit omdat ik 2 submit's in één form wil stoppen (Verwijder en Verstuur). Dan kan ik werken met een if-statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if ($_POST['delete']) {doe dit}
else if($_POST['send']) {doe dat}
?>


Ik heb geprobeerd een id toe te voegen en daar heeft het script geen problemen mee. Met de name erbij lukt het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
case 'submit':
 $this->html .= PHP_EOL . '<p>';
 $this->html .= PHP_EOL . '<input type="submit" id="' . $this->id . '" name="' $this->name . '" value="' . $this->value . '" />';
 $this->html .= PHP_EOL . '</p>';
break;

'Verwijder' => new formelement ('delete' , 'delete' , 'submit', 'Verwijder' , REQUIRED)
?>


Een name toevoegen geeft hier een foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
 // kijken of er met het form geklooid is
 foreach ($_POST as $key => $val) {
  if (!in_array ($key, array_keys ($formelements))) {
   array_push ($errs, 'Er is een fout opgetreden bij de veldnamen van het formulier');
  }

  else {
   verdere foutafhandeling
  }
?>


Iemand dit dit in het verleden (is al een 2 jaar oud topic) opgelost heeft of dezelfde fout tegengekomen is?

grtz
Gewijzigd op 23/11/2010 09:47:49 door Bart C
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:36:34
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 12:10:44
Quote Anchor link
Zonder te weten waar het "oude" scriptje van Jan Koehoorn over gaat:

Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data, als er meerdere submit-elementen in een formulier voorkomen. Ik heb dat opgelost door een hidden element mee te POSTen met daarin de waarde van de uit te voeren handeling.
 
Bart C

Bart C

23/11/2010 13:08:52
Quote Anchor link
Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Zonder te weten waar het "oude" scriptje van Jan Koehoorn over gaat:

Dat zou misschien inderdaad handig zijn om mee te geven. JK heeft een OOP-form ter beschikking gesteld (http://www.phphulp.nl/php/script/overig/oop-form/1253/oopform/916/)

Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data

Het probleem zit hem niet in de afhandeling van de POST maar wel in de foutcontrole van het formulier. Zelfs al doe ik niets met de POST-gegevens, dan nog geeft ie een foutmelding weer over het formulier.
Gewijzigd op 23/11/2010 13:12:22 door Bart C
 

23/11/2010 16:29:22
Quote Anchor link
Bart Clarebout op 23/11/2010 13:08:52:
Bas Cost Budde op 23/11/2010 12:10:44:
Mijn geheugen zegt dat IE en Firefox verschillend omgaan met de POST-data

Het probleem zit hem niet in de afhandeling van de POST maar wel in de foutcontrole van het formulier. Zelfs al doe ik niets met de POST-gegevens, dan nog geeft ie een foutmelding weer over het formulier.


Wat Bas zegt klopt. Sommige browsers gaan anders om met deze data. De names o.i.d. van de submit's worden niet altijd meegestuurd, daarom zal Jan zijn script vast ook kijken of er een post is gedaan met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
Je moet dus hidden inputs doen om de forms uit elkaar te houden.
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 21:45:09
Quote Anchor link
Oh Bart, nu zie ik dat je zegt dat er een fout optreedt. Welke fout is dat? De melding die je in de PHP zelf in elkaar zet?
Als ik de opzet van het script snap, dan "valideert" het het formulier door alle geleverde (POST)data te vergelijken met een array van formulierelementnamen. Zitten die knoppen van jou daar niet bij, dan klaagt het natuurlijk.

print_r() op strategische plekken vertelt je wat er gePOST wordt, en wat je verwacht.
 
Bart C

Bart C

24/11/2010 13:56:23
Quote Anchor link
Beste Bas, als ik aan de button een name geef dan wordt die inderdaad meegegeven als waarde in de array. En daardoor zegt hij dat er iets niet klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.