[OOP] Goede aanpak?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 22:20:58
Quote Anchor link
Zo. Ik wil nou eens een keer mijn code in één keer goed doen vandaar dat ik wil vragen aan jullie: Klopt dit? Ik weet dat er geen standaarden zijn maar is het op deze manier efficient?

Artikel
-Artikel_id
-Titel
-Beschrijving
-Prijs
-BTW
+setArtikel_id
+setTitel
+setBeschrijving
+setPrijs
+setBTW
+getArtikel()

Voorraad
-Artikel_id
-Voorraad
+setArtikel_id
+setVoorraad
+getVoorraad()

Bestelling
-Artikel_id
-Aantal
+setArtikel_id
+setAantal
+getBestelling()

Winkelwagen
-Bestelling
+setBestelling
+getWinkelwagen()
Gewijzigd op 28/03/2011 22:47:09 door Bram Boos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:16:14
 

28/03/2011 22:39:28
Quote Anchor link
Waar komt artikel_id vandaan?
 
Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 22:40:16
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/03/2011 22:39:28:
Waar komt artikel_id vandaan?


Van de klasse Artikel...
 

28/03/2011 22:43:18
Quote Anchor link
Bram Boos op 28/03/2011 22:40:16:
Karl Karl op 28/03/2011 22:39:28:
Waar komt artikel_id vandaan?


Van de klasse Artikel...


Bram Boos op 28/03/2011 22:20:58:
(...)
Artikel
-Titel
-Beschrijving
-Prijs
-BTW
+setTitel
+setBeschrijving
+setPrijs
+setBTW
+getArtikel()
(...)

Zakdoekje leggen,
Niemand zeggen,

rara, waar is artikel_id gebleven...?

Moet dit een soort van klassendiagram zijn?
 
Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 22:48:47
Quote Anchor link
Oeps, zo beter:

Artikel
-Artikel_id
-Titel
-Beschrijving
-Prijs
-BTW
+setArtikel_id
+setTitel
+setBeschrijving
+setPrijs
+setBTW
+getArtikel()

Ja als je het zo wilt noemen, zo probeer ik mij in ieder geval op het scripten voor te bereiden (nog nooit gedaan)..
 

28/03/2011 22:54:07
Quote Anchor link
Stellen de plusjes en minnetjes de visibility aan?
Hoe kom je dan aan de artikel_id?
 
Pim -

Pim -

28/03/2011 22:57:08
Quote Anchor link
En hoe ga je dit klassendiagram weergeven in je database?
 
Bram Boos

Bram Boos

28/03/2011 23:00:52
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/03/2011 22:54:07:
Stellen de plusjes en minnetjes de visibility aan?
Hoe kom je dan aan de artikel_id?


De visibility heb ik hier geen rekening mee gehouden, misschien moet ik daar nog eens over na gaan denken...

Pim - op 28/03/2011 22:57:08:
En hoe ga je dit klassendiagram weergeven in je database?


De informatie (waaronder artikel_id) komt uit de database welke via een adapter klasse wordt opgehaald.
Gewijzigd op 28/03/2011 23:01:22 door Bram Boos
 

28/03/2011 23:06:44
Quote Anchor link
Bram Boos op 28/03/2011 23:00:52:
Karl Karl op 28/03/2011 22:54:07:
Stellen de plusjes en minnetjes de visibility aan?
Hoe kom je dan aan de artikel_id?


De visibility heb ik hier geen rekening mee gehouden, misschien moet ik daar nog eens over na gaan denken...

Pim - op 28/03/2011 22:57:08:
En hoe ga je dit klassendiagram weergeven in je database?


De informatie (waaronder artikel_id) komt uit de database welke via een adapter klasse wordt opgehaald.


Wat doen die plusjes en minnetjes dan? Dus jij wou gewoon uit een object zijn waarde van artikel_id gaan plukken? Dan ben je wel fout bezig vanuit god-hoe-heet-dat-nu-dan-principe-ik-ben-te-lang-met-assembly-bezig-geweest-owja-het-was: loose coupling high cohesion...
 
Pim -

Pim -

28/03/2011 23:28:51
Quote Anchor link
Eigenlijk moet je Bestelling het object Artikel laten dragen, niet de waarde artikel_id.
 

28/03/2011 23:34:15
Quote Anchor link
Pim - op 28/03/2011 23:28:51:
Eigenlijk moet je Bestelling het object Artikel laten dragen, niet de waarde artikel_id.


Oh, lol, zover had ik eigenlijk nog niet eens gekeken :-)
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

29/03/2011 00:42:56
Quote Anchor link
Visio bevat de mogelijkheid om UML-modellen te maken, zou je eens naar moeten kijken, helpt je vaak om dingen te visualiseren, maar ook om af en toe lekker te schuiven.
 
Bram Boos

Bram Boos

29/03/2011 20:04:45
Quote Anchor link
Tot nu toe heb ik dit gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
<?php
class Aanbieding
{
    private $_adapter;
    private $_artikelId;

    public function __construct(Adapter $_adapter,Artikel $_artikelId)
    {

        $this->_adapter = $_adapter
        $this
->_artikelId = $_artikelId;
    }


    public function getPrijs()
    {

        $aanbieding = $this->_adapter->getArtikel($this->_artikelId);
        return $aanbieding['prijs'];
    }
}


class Voorraad
{
    private $_adapter;
    private $_artikelId;

    public function __construct(Adapter $_adapter, Artikel $_artikelId)
    {

        $this->_adapter = $_adapter;
        $this->_artikelId = $_artikelId;
    }

    
    public function getVoorraad()
    {

        return $this->_adapter->checkVoorraad($this->_artikelId);
    }
}


class Item
{
    private $_aantal;

    public function __construct(Artikel $Artikel_id, $_aantal)
    {

        $this->Artikel_id = $Artikel_id;
    }

    public function addItem()
    {

                    $this->_items[] = array

                    (

                         'id' => $Id,

                         'prijs' => $Prijs,

                        'aantal' => $Aantal

                     );
    }

    public function getBestelling()
    {

        return $this->_items;
    }
}



class Winkelwagen
{
    private $_aantal;

    public function __construct(Artikel $_artikelId, $_aantal)
    {

        $this->_artikelId = $_artikelId;
    }


    public function getTotaal()
    {

        foreach ($this->_item as $Wagen)
        {

            return $Wagen['prijs'] * $Wagen['aantal'];
        }
    }

}


?>

Er zullen nog wat foutjes in zitten want ik moest even snel...
 

29/03/2011 20:05:40
Quote Anchor link
En je hebt geen klassendiagram gemaakt? :-/ Ik dacht dat je het officieel wou doen.
 
Bram Boos

Bram Boos

29/03/2011 21:49:47
Quote Anchor link
Karl Karl op 29/03/2011 20:05:40:
En je hebt geen klassendiagram gemaakt? :-/ Ik dacht dat je het officieel wou doen.


Ja en nee. Ik heb geen idee hoe ik zo'n diagram zou moeten maken. Vandaar dat ik misschien maar wat code moest plaatsen om het te verduidelijken...
 
Jelmer -

Jelmer -

30/03/2011 09:12:12
Quote Anchor link
Maak het nu nog even werkend en verzin er dan eens een heel klein scriptje bij waarin je het gebruikt. De Adapter vervang je dan even met een eigen class die gewoon werkt met arrays en hard-coded artikelen en geen db, maar die van buiten wel lijkt op de echte adapter.

Eigenlijk maak je een soort testcase, alleen gebruik je hem nu niet alleen om te testen of je objecten doen wat ze moeten doen, maar vooral om te kijken of je niet iets vergeten bent. Pas wanneer je probeert je classes te gebruiken zal je merken dat sommige dingen onhandig zijn of helemaal niet kunnen (hoe kom ik nu bij de prijs van dit product!? hoe kan ik nu dat ene product uit het winkelwagentje halen?!)


Iets simpels als dit, het liefst zo dom mogelijk want het is alleen maar even om te kijken of je class-interface volledig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
session_start();

$adapter = new Adapter(); // dummy

if (!isset($_SESSION['wagen']))
    $_SESSION['wagen'] = new Winkelwagen($adapter);

if (isset($_POST['action']))
{

    if ($_POST['action'] == 'add' && isset($_POST['artikel_id']))
    {

        foreach ($_POST['artikel_id'] as $artikel_id)
        {

            $artikel = $adapter->getArtikel($artikel_id);
            $_SESSION['wagen']->addItem($artikel);
        }
    }

    else if ($_POST['action'] == 'del' && isset($_POST['index']))
    {

        foreach ($_POST['index'] as $index)
            $_SESSION['wagen']->removeItem($index);
    }    
}


echo '<form method="post">';
echo '<input type="hidden" name="action" value="add">';

foreach ($adapter->getArtikelen() as $artikel)
    echo '
    <label>
        <input type="checkbox" name="artikel_id[]" value="'
. $artikel->id() . '">
        '
. $artikel->naam() . '
    </label><br>
    '
;

echo '<button type="submit">Voeg toe aan wagen</button>';
echo '</form>';

echo '<form method="post">';
echo '<input type="hidden" name="action" value="del">';

foreach ($_SESSION['wagen']->getArtikelen() as $index => $artikel)
    echo '
    <label>
        <input type="checkbox" name="index[]" value="'
. $index . '">
        '
. $artikel->naam() . '
    </label><br>
    '
;

echo '<button type="submit">Verwijder uit wagen</button>';
echo '</form>';
?>
 
Bram Boos

Bram Boos

30/03/2011 16:18:30
Quote Anchor link
Ik vraag mij nu af waarom je de Item class niet gebruikt? Of is die overbodig?
 
Jelmer -

Jelmer -

30/03/2011 17:16:08
Quote Anchor link
Geen idee. Dat scriptje van mij hierboven was even een voorbeeldje van wat ik bedoel met "een simpel scriptje", en is hoe ik een simpele winkelwagen zou doen. Ik heb niet echt goed gekeken naar welke methods jij je classes hebt gegeven.
 
Bram Boos

Bram Boos

30/03/2011 17:28:03
Quote Anchor link
Owh okee, ik zal vanavond eens bezig...
 
Niels K

Niels K

30/03/2011 18:46:28
Quote Anchor link
Winkelwagen als object? Wil je dat wel?

Het is heel strict gezegd toch alleen maar order met order - items?
Want getTotaal in je winkelwagen? Dat is toch niet iets wat je van winkelwagen moet verkrijgen, dat moet juist in de winkelwagen getoond worden.

Op je order objecten moet je een methode getTotal krijgen. En hoe doe je het met verzendkosten, endergelijke? Eigenlijk wil je die misschien ook wel als 'order-item' opslaan.

Is alleen mijn mening maar ;)

Edit:

btw op artikel niveau? Dat is toch ook iets wat je in je order pas berekend?
En over voorraad. Eigenlijk wil je artikelen in de webshop zonder voorraad niet eens tonen? (Artikel filter?)

En hoe haal jij categorieën op? En hoe koppel je artikelen aan een categorie?
Volgens mij wordt het tijd voor vragen en deelvragen.

Weet eerst zeker wat je wilt gaan bouwen en begin niet lukraak.
Gewijzigd op 30/03/2011 18:50:06 door Niels K
 
Bram Boos

Bram Boos

30/03/2011 20:26:05
Quote Anchor link
Nee, dat wil ik eigenlijk niet maar je moet wat...

Ik zit eigenlijk met het probleem dat mijn vorige OOP projecten meer een verzameling functies in een class was dan een OOP.

Hierdoor wil ik mij nu eens ècht gaan verdiepen... Nu wil ik dus eerst een klassediagram maken maar daar loop ik al vast. Daarom ben ik maar begonnen met het scripten en had ik gehoopt daarna een klasendiagram te kunnen maken...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.