OOP: Undefined variable: Mysqli in

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

10/08/2012 21:55:59
Quote Anchor link
Ik heb dit in mijn config_inc.php staan:

$Mysqli = new mysqli(SERVER, GEBRUIKERSNAAM, WACHTWOORD, DATABASENAAM);

if(mysqli_connect_errno()){
echo 'Fout bij verbinding: '.$Mysqli->error;
}

Vervolgens doe ik dit in een php bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');

    include_once ('../../include/config_inc.php');
?>

<html> etc
...
...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$pos
= strpos($file, ".");
$bstn = substr($file, 0, $pos);
                        
$SQL = "SELECT *
FROM database_bestanden
WHERE bstn = '"
.$Mysqli->$bstn."'";
?>


Ik zie dit min of meer ook in de andere bestanden staan in de tutorial van Niels Kievit.
Echter ik krijg nu de error:
Notice: Undefined property: mysqli::$contributie in F:\htdocs\wsvvolleybal\wsv\php\admin\fileupload\FileOverview.php on line 36

en regel 36 is: WHERE bstn = '".$Mysqli->$bstn."'";

Heeft iemand een idee waar dit aan ligt of wat moet ik aanpassen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:20:32
 
Jaron T

Jaron T

10/08/2012 22:07:04
Quote Anchor link
de fout zit niet in $Mysqli->$bstn maar binnen je $Mysqli object wordt er een static var aangeroepen $contributie die niet lijkt te bestaan

edit; het is btw super smerig om dynamisch public vars aan te roepen :o
Gewijzigd op 10/08/2012 22:07:22 door Jaron T
 
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

10/08/2012 22:51:54
Quote Anchor link
Jaron T op 10/08/2012 22:07:04:
de fout zit niet in $Mysqli->$bstn maar binnen je $Mysqli object wordt er een static var aangeroepen $contributie die niet lijkt te bestaan

edit; het is btw super smerig om dynamisch public vars aan te roepen :o


Ok, maar nu gaat het mijn kennis even te boven:

Wat is nl. het geval.
$file heeft de waarde contributie.xls. Daar haal ik de extensie vanaf omdat het zowel xls als xlsx kan zijn. dus ik vul de $bstn met contributie.
Vervolgens ga ik in de tabel zoeken met voormij een normale where clause, althans dat denk ik.

Ik zie nu ook wel, in mijn foutmelding $contributie staan maar dat is geen variabele!!! althans dat moet het niet zijn. Ik heb totaal over het '$' teken heen gelezen.

Maar goed, nu weet ik nog niet precies wat ik moet doen?


O shit nu zie ik het:

WHERE bstn = '".$bstn."'"; dit werkt al beter.

Ik heb iets gezien en ik dacht laat ik dat ook eens proberen...
Maar ik snap nog niet helemaal hoe dit werkt.
Gewijzigd op 10/08/2012 22:57:04 door nkamp Kamp van de
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.