OOP Visibility

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:18:52
Quote Anchor link
Beste phphelpers,

ik ben bezig met het leren van OOP, ik begin het al aardig te snappen alleen wat ik niet snap is de 'Visibility' oftewel: Private, Protected en Public.

Wanneer gebruik je Private of Protected?
Gewijzigd op 01/03/2011 16:42:10 door Wesley PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:40:49
 

01/03/2011 16:22:17
Quote Anchor link
Eigenlijk gebruik je altijd private of protected. Je wilt namelijk in de meeste gevallen niet dat iets van buitenaf je property kan aanpassen.
Private houd in dat niks van buitenaf je data kan aanpassen. Protected kan aangepast worden door een subklasse.
Let op, een object van dezelfde klasse kan de property aanpassen.

(De visibility voor methodes geldt hetzelfde.)
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:24:17
Quote Anchor link
@Karl,

oke bedankt! Maar wanneer gebruik je dan Public, bij welk voorbeeld?
 

01/03/2011 16:28:18
Quote Anchor link
Voor methodes die je van buitenaf wilt gebruiken moet je de public visibility gebruiken, anders kan je die niet benaderen.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:29:40
Quote Anchor link
@Karl,

oké bedankt! Ik ga maar weer verder met leren.
Gewijzigd op 01/03/2011 16:41:46 door Wesley PHP
 
TJVB tvb

TJVB tvb

01/03/2011 16:40:06
Quote Anchor link
Ga je de tutorial op PHPHulp plaatsen? Dan is het denk ik verstandig om hem eerst eens door te laten lezen.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:41:06
Quote Anchor link
@Tjvb,

ik ben bezig met het leren van OOP dmv. een tutorial, dus ik ben niet van plan om er een te maken.

EDIT: Ik heb mijn post even aangepast om verdere misverstanden te voorkomen
Gewijzigd op 01/03/2011 16:43:20 door Wesley PHP
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2011 16:45:01
Quote Anchor link
Laten we even dit OOP scriptje pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

class User {
  public $naam;

  public function setName($naam) {
    $this->naam = $naam;
  }


  public function getName() {
    return $this->naam;
  }

}

?>

Doordat we de var naam public hebben gemaakt hebben we de methods setName en getName niet meer nodig. Je kan dit namelijk zelf doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$user
= new User;
$user->naam = 'Wesley PHP';
echo $user->naam;
?>

Door ->naam op te roepen roepen we de variabele aan. Als we nu naam private hebben gemaakt krijgen we een foutmelding op deze bovenstaande proceduele code. Een private var kan je namelijk alleen vanuit de class zelf aanroepen. Dus dan hebben we wel de moethods setName en getName nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$user
->setName('Wesley PHP');
echo $user->getName();
?>

Als we nu de vars protected hebben gemaakt kun je ze ook nog vanuit een andere class (mits die overerft is) gebruiken. Ik weet niet of je zover al bent, denk het niet, maar dan kan de code bijv. zo worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Admin extends User {

  public function getAdmin() {
    return 'Admin: '.$this->naam;
  }

}

?>

Met deze proceduele code kan je dan de naam opvragen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$admin
= new Admin;
$admin->setName('Wesley PHP');
$admin->getAdmin(); #returned Admin: Wesley PHP
?>

Als we de var naam private hebben krijg je bij deze code ook een foutmelding.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 16:53:10
Quote Anchor link
@Wouter,

bedankt voor je 'tutorial' hij is erg duidelijk!

EDIT: Dus als je extends gebruikt kun je wel de class oproepen, maar alleen als hij protected heeft?
Gewijzigd op 01/03/2011 16:56:14 door Wesley PHP
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2011 17:01:43
Quote Anchor link
Wesley PHP 01/03/2011 16:53:10:
EDIT: Dus als je extends gebruikt kun je wel de class oproepen, maar alleen als hij protected heeft?

Extends betekend overerving of te wel Admin is een child van User. Alle methods die in User (parent class) staan kun je dus ook gewoon oproepen via de child class. De child class stop daar alleen nog wat extra methods bij, in dit geval getAdmin. Als je var naam in de User class (parent class) moet of protected of public zijn om te kunnen bewerken door de child class. Als we in naam toch private willen hebben (zou niet weten waarom) zouden we via de admin class de User class moeten aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Admin extends User {

  public function getAdmin() {
    return 'Admin: '.$this->getName();
  }

}

?>

Nu zal het wel werken omdat getName een method is van User en dus kan die wel bij de private var naam. Maar wat ik al zei, het is veel beter om dan de var protected te maken. Daar is protected namelijk voor gemaakt.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 17:05:10
Quote Anchor link
@Wouter,

aha bedankt ik snap er nu al veel meer van!
 
Pim -

Pim -

01/03/2011 17:34:41
Quote Anchor link
Sowieso gebruik ik eigenlijk nooit private. Je weet nooit wanneer je een klasse nog eens uit wil breiden en anders moet je overal de scope aanpassen.
 

01/03/2011 17:38:14
Quote Anchor link
Pim - op 01/03/2011 17:34:41:
Sowieso gebruik ik eigenlijk nooit private. Je weet nooit wanneer je een klasse nog eens uit wil breiden en anders moet je overal de scope aanpassen.


Dat is niet waar. Je hebt niet altijd alle properties nodig in je subklasse, dus niet alles hoeft protected te worden (en al helemaal niet public)
 
Pim -

Pim -

01/03/2011 17:43:11
Quote Anchor link
Ik bedoel natuurlijk protected ipv private, niet public. Maar kan je me een voorbeeld geven van een situatie waar private beter is?
 
Jelmer -

Jelmer -

01/03/2011 18:56:48
Quote Anchor link
Als je classes maakt die anderen mogen gebruiken is het handiger om private ipv protected te gaan gebruiken, om zo te dwingen dat je gebruikers die en alleen die public interface gebruiken. Intern kan je dan van alles veranderen en fixen. Zolang je public interface maar gelijk blijft blijven hun scripts werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.