[oop] waarom geen warning/notice?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 18:36:37
Quote Anchor link
Zie dit codevoorbeeld: http://3v4l.org/XcH5I

Waarom komt er geen melding als ik een statische functie op een niet-statische manier aanroep?

Als ik een array-key opvraag die niet bestaat, volgt er een notice dus error reporting staat aan.

Ik zou verwachten dat je een statische functie altijd statisch moet aanroepen??
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:05:05
 
Wouter J

Wouter J

03/07/2014 20:14:48
Quote Anchor link
Omdat PHP nou eenmaal zou werkt...

Iets uitgebreider, statische functies kun je in PHP als instance functies aanroepen, maar instance functies niet als statische functies.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 22:33:29
Quote Anchor link
Aha, oké... dat wist ik niet.

Dus om te voorkomen dat ik (per ongeluk) een statische class ga initialiseren, is dus de enige oplossing om een private constructor te maken?
 
Wouter J

Wouter J

03/07/2014 23:00:56
Quote Anchor link
Waarom zou je dat niet willen? Ga niet je hele applicatie dicht bouwen...

"A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools." -Douglas Adams
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/07/2014 23:29:22
Quote Anchor link
Ik snap wat je bedoelt. Maar ik maak dus bewust een statische class, met als bedoeling dat die altijd statisch wordt aangeroepen. En dan blijkt dat je 'm gewoon kunt instantiëren en vanuit de instance de statische functies kunt aanroepen. Dat vind ik maar vaag :(
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 00:55:52
Quote Anchor link
Statische klassen bestaan niet in PHP.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 01:00:30
Quote Anchor link
Hoe bedoel je Wouter? Een class met alleen statische methods is toch een statische class (eventueel met private constructor)?
 
Thom nvt

Thom nvt

04/07/2014 10:30:35
Quote Anchor link
Wat Wouter bedoelt is dat PHP geen statische classes heeft op een manier zoals bijvoorbeeld in C#. Je kan in PHP een class niet markeren als 'static' maar members en methods wel. (zie: http://php.net/manual/en/language.oop5.static.php)
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 10:38:13
Quote Anchor link
>> Hoe bedoel je Wouter? Een class met alleen statische methods is toch een statische class (eventueel met private constructor)?

Nee, dan heb je alsnog een normale class, maar dan met statische methods. Als PHP wel statische klassen had, dan had ie wel betere gesupport gehad voor bijv. het initializen van de statische klasse.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 12:17:09
Quote Anchor link
Ah oké... ik heb een autoloader die "statische" classes kan initialiseren :)
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 12:36:09
Quote Anchor link
Dan doet jouw autoloader veel meer dan loaden...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 12:37:51
Quote Anchor link
Yup... 't is een magische autoloader :D

(alleen mijn default autoloader doet dit overigens, de PSR varianten doen dit niet)
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 13:30:13
Quote Anchor link
Dan doe je echt iets goed verkeerd. In PHP heeft elke klasse maar 1 functie, je autoloader laad nu klassen in en initialiseerd klassen. Daarnaast bepaald hij dus ook nog het type klasse. Dat is veel te veel voor een autoloader.

Een autoloader hoort alleen te laden, meer niet. De rest is de verantwoordelijkheid van andere klassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 13:37:43
Quote Anchor link
Is een keuze Wouter. Het is een handigheidje waardoor ik statische classes automatisch kan initialiseren, net zoals niet-statische classes automatisch worden geconstruct. Op het moment dat een class in gebruik wordt genomen, moet ie gebruiksklaar worden gemaakt. Anders kun je de class niet op een geldige manier gebruiken. Je zou het initialiseren dus kunnen zien als onderdeel van het laden.
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 14:12:31
Quote Anchor link
Wacht even, een statische klasse die gebruiksklaar gemaakt moet worden? Dat kan niet. Static betekend dat ze niet afhankelijk zijn van een instance of wat dan ook. In andere woorden: static klassen zijn altijd klaar voor uitvoeren. Static klassen zijn niet meer dan losse functies groeperen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 14:17:55
Quote Anchor link
En toch (hoewel het niet vaak zal voorkomen) kan er zich een situatie voordoen waarin je een statische class wilt initialiseren. Ik heb een statische class waarbij ik iets met de class constants moet doen, voordat je de class kunt gebruiken. Nu kan ik telkens als ik een method in die class aanroep controleren of die handeling al is uitgevoerd, of ik initialiseer de class eenmalig bij het inladen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/07/2014 14:58:18
Quote Anchor link
Ozzie, dan is er nog een mogelijkheid: je kunt de configuratie van een klasse eenmalig inladen zonder de klasse zelf te laden. Dat is eigenlijk ook wat er gebeurt met configuratie-instellingen in php.ini.

Als je die "static" klasse abstract maakt, werken de static methoden overigens ook nog steeds. Dat lijkt me dan de elegantste work-around.
Gewijzigd op 04/07/2014 14:58:40 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 15:05:44
Quote Anchor link
Ward, ik denk niet dat dat lukt.

Stel ik heb deze class:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

class color {

  const blue = 1;
  const red  = 2;

  static private $reversed;

}

?>

De gedachtengang is dat ik in de statische $reversed property de constanten omgedraaid wil opslaan, dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
[reversed]
   1 => blue
   2 => red

Hiervoor gebruik ik de initialisatie method (in een abstracte parent class).

>> je kunt de configuratie van een klasse eenmalig inladen zonder de klasse zelf te laden.

Dat lijkt me niet mogelijk.
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2014 15:43:16
Quote Anchor link
Ozzie, dan doe je zoiets de eerste keer dat je een method aanroept. Zoiets hoor je niet in een autoloader te regelen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/07/2014 17:57:18
Quote Anchor link
Wouter, dat zou kunnen, maar dan moet ik telkens als ik een method aanroep een controle gaan uitvoeren. Da's ook niet echt chique toch? :-(
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

04/07/2014 18:12:21
Quote Anchor link
Het zorgt er wel voor dat overal waar je die statische classe gebruikt je afhankelijk bent van die specifieke autoloader....
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.