op datum sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Edwin

edwin

22/11/2005 15:58:00
Quote Anchor link
hallo,
ik ben bezig met een website te maken. nu wil ik graag berichtjes in van deze week, vorige week, 2 weken terug, 3 weken terug scheiden. dus berichtjes van deze week moeten onder de hyperlink en uit de database gehaald worden van deze week. etc. zelf heb ik verschillende dingen geprobeerd maar geen resultaat. het waren ook slordige scripts. hopelijk kan een van jullie me helpen.

vast bedankt
edwin
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:50:10
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/11/2005 17:07:00
Quote Anchor link
Je kan met PHP een datum samenstellen, en eventueel ook een datum+zoveel dagen (of - mag uiteraard ook), daarmee kan je dan werken en uitzoeken van wanneer de berichten zijn en in welke groep ze moeten.

Zoek ff in deze richting:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$dag
= date(d);
$maand = date(m);
$jaar = date(Y);
$datum = date('Y-m-d', mktime(1,1,1,$maand, $dag+7, $jaar));
?>
 

22/11/2005 17:18:00
Quote Anchor link
vast bedankt robert deiman.
ik ga het uitproberen en kijken of het me lukt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/11/2005 17:22:00
Quote Anchor link
Gebruik de datumfunkties van MySQL :-)

SELECT
bericht,
DATE_FORMAT(datum, '%Y-%w') AS weeknummer
FROM berichten
ORDER BY datum
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/11/2005 17:26:00
Quote Anchor link
Jan:
Gebruik de datumfunkties van MySQL :-)

SELECT
bericht,
DATE_FORMAT(datum, '%Y-%w') AS weeknummer
FROM berichten
ORDER BY datum


Vergeet niet om de datum dan DESC te sorteren, want het was de bedoeling dat je op de berichten van deze week kwam, en dan een pagina had voor vorige week, 2 weken terug etc..
Is wel een goed oplossing Jan ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.