Op de been

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten Aders

Maarten Aders

28/05/2012 16:51:25
Quote Anchor link
Heren programmeurs,

Wie helpt me even de been..? Eclipse is volgens mij net zoiets als Microsoft Visual Studio? De plek waar je alle code maakt, toch?

Ik ben absoluut niet van plan om dit forum dagelijks te torpederen met velerlei topics, maar zoals ik aangegeven heb ben ik een 99,9% Newbie en heb ik even wat extra wat aandacht nodig om op gang te komen.

De eerste opdracht uit de Beginnershandleiding is voor mij al meteen te veel van het goede, omdat ik niet weet hoe een Editor werkt.. Zie onder:


Ons eerste PHP bestand
Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een PHP bestand:
Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Mijn eerste php script!</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hello World!';
?>

</body>
</html>

Bovenstaande code is een voorbeeld van hoe een webpagina opgebouwd wordt. Zoals je wellicht al wist bestaat een HTML pagina altijd uit <html>, <head> en <body> tags. In de <body> tag hebben we nu een stukje PHP staan, dat de tekst 'Hello World!' op het scherm zet.

Kopieer de code naar een leeg document in je editor en sla het op als bijvoorbeeld index.php. Open de pagina vervolgens in je webbrowser en je zult het volgende resultaat zien:
Output
Hello World!

------------------------
De opdracht in de laatste alinea wil ik graag uitvoeren, maar ik heb totaal geen sjoege van hoe editors werken..

Kan/ wil iemand mij aub op de been helpen?

Groeten,
Maarten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:47:56
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2012 16:58:07
Quote Anchor link
Is dit zo'n 'voorkauw' editor? Dan zou ik persoonlijk een andere nemen. Het meeste leer je door zelf te doen. Dus, zou ik zeggen, neem een gewone ASCII (kladblok, Crimson, en er zijn nog vele andere) editor en tik alles zelf in.
 
Yanick  vB

Yanick vB

28/05/2012 16:59:47
Quote Anchor link
Als eerst heb je een Apache server nodig om de PHP code te kunnen uitvoeren, als je dit nog niet hebt moet je er eentje downloaden.

Ik raad je XAMPP aan: http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

Als je dat hebt open je je texteditor, plakt de desbetreffende code erin en slaat hem op in: C:\xampp\htdocs (dit is de root van je apache server) als naam.php.

Dan typ je in je webbrowser 'localhost' en dan krijg je de root van de apache server te zien (als je bestand niet index.php heet als hij wel zo heet wordt hij automatisch uitgevoerd/geopend) en kies je het bestand die je net hebt opgeslagen.
Gewijzigd op 28/05/2012 17:02:25 door Yanick vB
 
Maarten Aders

Maarten Aders

28/05/2012 17:04:34
Quote Anchor link
Yanick - op 28/05/2012 16:59:47:
Als eerst heb je een Apache server nodig om de PHP code te kunnen uitvoeren, als je dit nog niet hebt moet je er eentje downloaden.

Ik raad je XAMPP aan: http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

Als je dat hebt open je je texteditor, plakt de desbetreffende code erin en slaat hem op in: C:\xampp\htdocs (dit is de root van je apache server) als naam.php.

Dan typ je in je webbrowser 'localhost' en dan krijg je de root van de apache server te zien (als je bestand niet index.php heet als hij wel zo heet wordt hij automatisch uitgevoerd/geopend) en kies je het bestand die je net hebt opgeslagen.


Ik heb WAMP al gedownload, dat stond in de inleiding.. Moet ik wel online zetten natuurlijk..

Hm, lijkt erop dat ik een stap-voor-stap, klik-voor-klik, handleiding nodig heb.. Maar daarmee ga ik jullie niet lastig vallen.. Misschien even bij alleen lezen houden en echt leren bewaren voor in de klas..
 
Yanick  vB

Yanick vB

28/05/2012 17:10:11
Quote Anchor link
Ja, inderdaad. WAMP moet je wel opstarten voordat je het kan gebruiken.

Neem aan dat er ook wel tutorials zijn die het uitleggen op YouTube.
http://www.youtube.com/watch?v=GsTq_iMCquQ
http://www.youtube.com/watch?v=BE1NKRungXE
 
Maarten Aders

Maarten Aders

28/05/2012 17:15:52
Quote Anchor link
Ik wist niet dat ik WAMP al meteen nodig had bij die opdracht voor de Editor met Hello World.

Ik ga ze bekijken! Thx!

Toevoeging op 28/05/2012 17:15:53:

Ik wist niet dat ik WAMP al meteen nodig had bij die opdracht voor de Editor met Hello World.

Ik ga ze bekijken! Thx!
 
Yanick  vB

Yanick vB

28/05/2012 17:18:44
Quote Anchor link
Alles wat je met PHP wilt doen heb je een server nodig die het uitvoert, dit omdat PHP server-sided is.
 
Maarten Aders

Maarten Aders

28/05/2012 17:22:34
Quote Anchor link
Ik denk dat iemand de eerste paar keer even voor moet doen.. Ik bedoel niet iemand van hier ofzo, maar in m'n privé omgeving.

Ik kan hier geen touw aan vastknopen.. :S

But not to worry, I'll figure it out.. One way or another..
 
Jeroen VD

Jeroen VD

28/05/2012 19:55:56
Quote Anchor link
Je slaat bovenstaand bestand op als index.php. ga dan naar je wamp map (standaard C:/wamp) en zoek de www map. In die map maak je een nieuwe map aan (naam maakt niet uit) en daarin plaats je die index.php.

Start wamp op. Druk op put online. Klik op localhost. Je standaard browser wordt geopend, met een hoop tekst. Zoek de naam van de map die je zelf gegeven hebt. Klik erop. Index.php wordt nu uitgevoerd. Dus bovenstaand script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.