Op nieuwe website werken de Sessions niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

13/10/2023 14:14:23
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwe website en daar werken de sessions niet van de ene op de andere pagina. Misschien doe ik iets niet goed.

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    session_start();

$_SESSION['ID'] = "112233";
$_SESSION['token'] = "mytoken";

print $_SESSION['ID'];
print $_SESSION['token'];
?>

<a href="test2.php">info 2</a>


test2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Sessie:
<?php
session_start();

print $_SESSION['ID'];
print $_SESSION['token'];
      

?>

<a href="test.php">info</a>


Doe ik iets niet goed of wat zou het probleem kunnen zijn?

En als ik op de eerste pagina deze code set:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

?>


Dan krijg ik de volgende foutmelding:

Warning: session_start(): open(/data/www/website.nl/temp/sess_11qlppthvtmthqasiqbc3ja51g, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /data/www/website.nl/www/test.php on line 27 Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /data/www/website.nl/temp) in /data/www/website.nl/www/test.php
Gewijzigd op 13/10/2023 14:17:02 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:28:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2023 14:38:03
Quote Anchor link
Is het je eigen server, of is deze onder beheer bij een hostingbedrijf?
 
Ivo P

Ivo P

13/10/2023 16:33:08
Quote Anchor link
Waar heb jij het session-save-path gedefinieerd?

Want in de map waar je website staat, is niet heel gebruikelijk.
En als je dat wilt: is de map .../temp/ beschrijfbaar door de webserver?

Om te beginnen zou je die met chmod op 0777 kunnen zetten (als test: 0777 is zelden een heel goed idee).

session-save-path is gebruikelijker in bijvoorbeeld /tmp, aangezien je webserver daar zeker schrijfrechten heeft.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2023 17:28:04
Quote Anchor link
Ivo P op 13/10/2023 16:33:08:
session-save-path is gebruikelijker in bijvoorbeeld /tmp, aangezien je webserver daar zeker schrijfrechten heeft.


Op mijn DirectAdmin server is deze beschikbaar onder:
/home/{username}/tmp

Ik denk dat je die, als je meerdere gebruikers op de server hebt, gescheiden wil opslaan.
 
Kees Mulder

Kees Mulder

14/10/2023 09:20:48
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/10/2023 14:38:03:
Is het je eigen server, of is deze onder beheer bij een hostingbedrijf?


Het is op een server van een hostingbedrijf.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/10/2023 10:16:46
Quote Anchor link
Dan kan je beter de support daar om hulp vragen. Want het is een grote kans dat jij hier niks aan kan doen.

Misschien kan je wel bij je temp-map om de juiste rechten in te stellen, maar vraag liever de hosting om hulp. Misschien hebben andere klanten op de server er ook last van.
Gewijzigd op 14/10/2023 10:48:17 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

14/10/2023 21:09:03
Quote Anchor link
Je kunt het probleem ook vermijden door SessionHandlerInterface te implementeren die sessies naar een database schrijft. Dat is meestal veiliger omdat je niet weet wie er nog meer meekijkt op het bestandssysteem.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.