op te halen gegevens limiten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

12/07/2011 17:10:11
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een php code om gegevens uit een database te halen en ze als een tabel weer te geven. Zie hieronder de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
require_once('php/config.php');

$result = mysql_query("SELECT
                *
                FROM
                    Persons
                ORDER BY
                    date
                DESC
            "
);

echo "<div id="profile">";

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

  echo "<div id="name">" . $row['name'] . "</div>";
  echo "<div id="info">";
  echo "<table width="600px">";
  echo "<tr>";
  echo "<td width="115">"Gender:"</td>";
  echo "<td width="373">" . $row['gender'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  echo "<tr>";
  echo "<td>"Age:"</td>";
  echo "<td>" . $row['age'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  echo "<tr>";
  echo "<td>"Hobbys:"</td>";
  echo "<td>" . $row['hobbys'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  echo "<tr>";
  echo "<td>"Website(s):"</td>";
  echo "<td>" . $row['websites'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  echo "<tr>";
  echo "<td>"E-mail:"</td>";
  echo "<td>" . $row['e-mail'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  echo "<tr>";
  echo "<td>"Other:"</td>";
  echo "<td>" . $row['other'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }

echo "</table>";
echo "</div>";
echo "</div>";
?>


Nou is mijn vraag of ik de weer te geven tabellen kan 'limiten' tot bijv. 5 per dag. Dus als er bijvoorbeeld op een dag 30 mensen hun gegevens hebben geüpload, dat er 5 per dag worden weergegeven gerangschikt op uploaddatum (maar dat heb ik al). Heeft iemand enig idee hoe ik de op te halen gegevens kan limiten?


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:59:32
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

12/07/2011 17:11:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$result
= mysql_query("SELECT
                *
                FROM
                    Persons
                ORDER BY
                    date
                DESC
                LIMIT
                    5
            "
);
?>


En ik zou persoonlijk geen * gebruiken, maar alleen de gegevens neerzetten die je nodig hebt. Het lijkt me dat je niet alle gegevens nodig hebt uit je tabel?
Gewijzigd op 12/07/2011 17:13:17 door Maestro Roboroads
 

12/07/2011 17:17:10
Quote Anchor link
Nee zeker niet, want in de tabel zitten ook ip-adressen en uploaddatums. Hoe zou ik dat het beste dan kunnen doen? Zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$result
= mysql_query("SELECT
                name, age, hobbys
                FROM
                    Persons
                ORDER BY
                    date
                DESC
                LIMIT
                    5
            "
);
?>



En de LIMIT 5 geldt toch niet voor een dag?
Gewijzigd op 12/07/2011 17:22:45 door
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

12/07/2011 17:20:00
Quote Anchor link
Oh, je wil het per dag :P

Ja, dan moet je met wat geavanceerde mysql werken (wat ik niet ken), of een PHPcode schrijven..
 

12/07/2011 17:23:34
Quote Anchor link
Ja ik ben dus op zoek naar een PHP-code. Of tips hoe en met wat ik het beste die php-code zou kunnen schrijven. Iemand?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2011 17:32:52
Quote Anchor link
die datums, ik neem aan dat die in DATETIME-formaat opgeslagen zijn?
 

12/07/2011 17:47:10
Quote Anchor link
In het uploadscript wordt 'NOW()' geüpload, een timestamp dus.



Maar heeft iemand misschien een php script voor wat ik al eerder zei?
Gewijzigd op 13/07/2011 11:40:58 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.