Op weg met berichtenbalk (OOP)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Groot

Tim Groot

20/07/2007 21:02:00
Quote Anchor link
Beste Phphulpers,
Ik moest er toch maar eens aan gaan geloven, maar kom er nog niet helemaal uit. zouden jullie me op weg kunnen helpen met mijn berichtenbalk script.
Het volgende heb ik tot nu toe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?PHP


class Config {

     var
$msg_length        = define('MSG_LENGTH',55);    // Maximumale lengte van het bericht = 55
    
             } // Sluiten class Config
        
        
            
class Badwords {

    var
$replacement    = define('REPLACEMENT','****');

$badword[] = "fuck";
$badword[] = "shit";
$badword[] = "lul";
                
               }
// Sluiten class Badwords
            
            
                       
class Post {

    var
$bericht         = $_POST ["bericht"];
    var
$filter            = "Bericht wordt gefilterd";
    var
$fold            = "Er is een fout opgetreden, probeer het opnieuw";
    var
$succes            = "Bericht is succesvol toegevoegd";
        
        function
Control() {
        
            $bericht    =    htmlspecialchars($_POST['bericht']);     // Varriabele vullen
            $bericht     =    badwords($bericht);                     // Bericht controleren op ongewenste woorden
            $bericht    =    addslashes(htmlentities($bericht));     // Verdere afwerking voordat het in de DB komt
            
            echo $this-> filter;
            
                            }
// Sluiten functie Control
        
        function Save() {
            
            $query        = mysql_query("INSERT INTO berichtenbalk VALEUS ". $bericht ."") or (mysql_error());
            
            
            echo $this-> succes;
                
                            }
// Sluiten functie Save
        
            } //Sluiten van class Post

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:29:31
 
Tim Groot

Tim Groot

20/07/2007 21:07:00
Quote Anchor link
Misschien moet ik die bovenste 2 classes als functie gaan gebruiken bij class post.
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2007 00:16:00
Quote Anchor link
Waar bestaat een berichtenbalk uit? Een balk, en berichten. Dus je zou af kunnen met 2 klassen: MessageBar & Message. Message kan je eventueel ook nog voor bijvoorbeeld een gastenboek gebruiken :)

MessageBar:
- __construct($db)
Maak nieuw object aan en 'slaat referentie naar database op'.
- get_messages
haalt alle berichten uit db en stopt ze in instanties van Message (zie fetch_object)
- add_message
Slaat instantie van Message klasse op in database
- draw
Dumpt alle berichten en de container (dat lopende ding, marquee-achtig iets) in een string en geeft die terug zodat je hem kan echo'en.

Message:
- $author
- $message
- get_message
Geeft $message terug, nadat die gefilterd is. Eventueel geef je de filter-functie mee als argument (zie call_user_func_array) want een gastenboek heeft immers soms een ander filter nodig dan een berichtenbalk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.