open .php in include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 12:32:53
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben Klaas en ben nieuw op dit forum, ook ben ik vrij nieuw met php dus vraag ik jullie hulp. Ik ben met een website bezig met login, daarvoor wil ik rechtsboven in het scherm het login je status en zeg maar alles bij elkaar. Alleen is er 1 probleem de links die ik gebruik openen een nieuwe page, maar ik wil dat dit alles in de include blijft. Dus hoe kan je linken binnen in een include zonder dat er iets buiten de include gebeurd.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:10:09
 
Non Actief

Non Actief

03/07/2011 12:37:06
Quote Anchor link
Zou je iets meer informatie kunnen geven met bijvoorbeeld een code?
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 12:39:03
Quote Anchor link
Op het moment bestaat me code uit vele bestanden en is een rotzooi. Maar wat ik moet weten vereist volgens mij geen code, als dat wel zo is zal ik me best doen hem te posten. Maar ik wil dus gewoon in een include linken naar iets wat in diezelfde include komt.
 

03/07/2011 12:41:17
Quote Anchor link
Include is serverside.
Pagina bekijken is bij de client, dus clientside.
Iets met include kan dus nooit bij de client gebeuren.
Afbeelding
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 12:51:34
Quote Anchor link
Hoe lijkt het dan jullie het beste om een login op je website te maken zonder dat je telkens naar andere pagina's geslingerd word. Want wat ik nu heb is nogal gebruikers onvriendelijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2011 13:02:06
Quote Anchor link
Toch een relevant stukje code geven lijkt mij.
 
Klaas Achterdam

Klaas Achterdam

03/07/2011 13:21:37
Quote Anchor link
login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<html>
<head>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
    <form action='loginproces.php' method='POST'>
      Username: <input type='text' name='username'><br>
      Password: <input type='password' name='password'><br>
      <input type='submit' value='login'><br>
    </form>  <p>
  
    <a href='register.php'>Register?</a>
</body>
</html>


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>NinetyTwo</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="nav.css">
</head>
<body>
<div id="header">
    <div id="topbar">
    <div id="nav">
    <div id="home">
    <div class="indicator"></div>
    <div class="navbutton"><a href="index2.php">Home</a></div>
    </div>
    <div id="reviews">
    <div class="indicator"></div>
    <div class="navbutton"><a href="#">Reviews</a></div>
    </div>
    <div id="forum">
    <div class="indicator"></div>
    <div class="navbutton"><a href="#">Forum</a></div>
    </div>
    <div id="games">
    <div class="indicator"></div>
    <div class="navbutton"><a href="#">Games</a></div>
    </div>
    <div id="events">
    <div class="indicator"></div>
    <div class="navbutton"><a href="#">Events</a></div>
    </div>
    <div id="aboutus">
    <div class="indicator"></div>
    <div class="navbutton"><a href="#">About us</a></div>
    </div>    
    </div>
    <div id="member">
    <?php
    include("member.php");
    ?>

    </div>
    </div>
    <div id="bottombar"></div>
</div>
</body>
</html>


member.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

session_start();

if ($_SESSION['username'])
    echo $_SESSION['username']." <a href='logout.php'>Logout</a>";
else
    header("Location: http://theos.in/");
exit;

?>


Toevoeging op 03/07/2011 13:23:32:

oh en me loginproces:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

session_start();

$username=$_POST['username'];
$password=$_POST['password'];

if ($username&&$password)
{

$connect = mysql_connect("localhost","********","*******") or die ("Couldn't connect!");
mysql_select_db("*******_phplogin") or die ("couldn't find db");    

$query=mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='$username'");

$numrows=mysql_num_rows($query);

if ($numrows!=0)
{


while($row=mysql_fetch_assoc($query))
{

    $dbusername=$row['username'];
    $dbpassword=$row['password'];
}

// check to see if they match!
if ($username==$dbusername&&md5($password)==$dbpassword)
{

    echo "You're in! <a href='member.php'>Click</a> here to open the member page.";
    $_SESSION['username']=$username;
}

else
    echo "Incorrect password!";
}

else
    die("That user doesn't exist!");
}

else
    echo "Please enter a username and password";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.