'openen in nieuw venster' werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Rob Nijkamp

Rob Nijkamp

22/12/2010 14:56:42
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een tabel vol met plaatjes die doorlinken naar bedrijvensites

om de 1 of andere reden werk target="_blank" niet en vervangt hij de huidige pagina voor de aangeklikte link

zit het probleem in deze code?

Quote:
<td align="center" valign="middle" ><a title="Website" href="http://www.website.nl/" target="_blank" onClick="recordOutboundLink(this, 'sponsor links', 'website.nl');return false;"><img title="Website" src="assets/images/sponsoren/voet/Website.png" alt="Website" /></a></td>
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 09:47:43
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 14:59:29
Quote Anchor link
nee geen fout, maar wat is je javascript code misschien is dat het laat de code maar even zien
 
Wouter J

Wouter J

22/12/2010 15:00:36
Quote Anchor link
de return false geeft aan dat de href niet meer werkt.
De target="_blank" heeft dan dus helemaal geen nut meer (en is ook niet meer valid in XHTML/HTML strict)

Het ligt dus aan het javascriptje wat jij gebruikt bij onClick.
 

22/12/2010 15:00:52
Quote Anchor link
Als je xhtml gebruikt is een target niet juist, die mag je dan niet meer gebruiken.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 15:11:14
Quote Anchor link
Karl Karl op 22/12/2010 15:00:52:
Als je xhtml gebruikt is een target niet juist, die mag je dan niet meer gebruiken.


Maar een popup wel :D
 
Chris -

Chris -

22/12/2010 15:18:25
Quote Anchor link
Wat heeft een popup te maken met een target?

Overigens kun je die validatie omzeilen wanneer het echt nodig is, door met javascript alle url's te herschrijven. Door bijvoorbeeld bij externe links "rel=external" te zetten kun je die makkelijk opzoeken!
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 15:20:59
Quote Anchor link
na als hij XHTML gebruikt mag hij dus geen target gebruiken maar in de plaats popups
 

22/12/2010 15:32:01
Quote Anchor link
Gnotrgnotr gnotrgnotr op 22/12/2010 15:20:59:
na als hij XHTML gebruikt mag hij dus geen target gebruiken maar in de plaats popups


Target is eruit geflikkert omdat het irritant voor de gebruiker is als een nieuw scherm wordt geopend. De gebruiker kan dat zelf wel doen.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 15:32:41
Quote Anchor link
dus popups ook niet
 
Chris -

Chris -

22/12/2010 15:40:21
Quote Anchor link
Oke, nog een keer. Wat heeft een popup te maken met een target? Popup is JavaScript?
 
Rob Nijkamp

Rob Nijkamp

22/12/2010 15:45:19
Quote Anchor link
het is deze website: vvemms.nl

en het gegeven voorbeeld is dus 1 van de sponsorlinks die aan de linkerzijde te zien zijn

die 'return false' moest ik toeveogen van google analytics om de geklikte knoppen te kunnen volgen

ik wil niet dat de bezoekers de site direct verlaten, aangezien de meeste toch uit nieuwsgierigheid klikken
Gewijzigd op 22/12/2010 15:46:22 door Rob Nijkamp
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 15:47:11
Quote Anchor link
mooie site
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/12/2010 15:52:28
Quote Anchor link
inderdaad... beetje het chocolade design he?
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 15:54:13
Quote Anchor link
ja heel erg :D maar chocola is lekker
Gewijzigd op 22/12/2010 15:54:35 door Maarten PHP
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/12/2010 16:06:52
Quote Anchor link
Zeker als ze uit mijn land (België) komt.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 16:10:30
Quote Anchor link
Kris Peeters op 22/12/2010 16:06:52:
Zeker als ze uit mijn land (België) komt.


Why?
 
Chris -

Chris -

22/12/2010 16:59:54
Quote Anchor link
Gnotrgnotr en Kris, kunnen jullie alsjeblieft ontopic blijven?
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 17:06:05
Quote Anchor link
Ik weet een idee een nieuwe pagina met 2 framesets de eerste is de website van dat andere bedrijf en tweede is een pagina met een terug knop erop of met 1 iframe en daar de website van dat andere bedrijf en daaronder een link met terug erop, is het wat?
 

22/12/2010 17:22:58
Quote Anchor link
Gnotrgnotr gnotrgnotr op 22/12/2010 17:06:05:
Ik weet een idee een nieuwe pagina met 2 framesets de eerste is de website van dat andere bedrijf en tweede is een pagina met een terug knop erop of met 1 iframe en daar de website van dat andere bedrijf en daaronder een link met terug erop, is het wat?


Dit is vies van hier tot Tokio. Alle frames zijn slecht. Frames gebruiken deed je 20 jaar terug. Nu doen we gewoon netjes gebruik maken van divs.
Verder zie ik ook dat die website in tabellen is opgebouwd. Ik meen dat ik al eens eerder heb vermeld dat dat niet de bedoeling is.
 
Rob Nijkamp

Rob Nijkamp

22/12/2010 17:49:34
Quote Anchor link
de website zelf is in divs opgebouw, maar de meeste content laat ik via chunks in tabellen separeren
 
Maarten PHP

Maarten PHP

22/12/2010 17:58:16
Quote Anchor link
Karl Karl op 22/12/2010 17:22:58:
Gnotrgnotr gnotrgnotr op 22/12/2010 17:06:05:
Ik weet een idee een nieuwe pagina met 2 framesets de eerste is de website van dat andere bedrijf en tweede is een pagina met een terug knop erop of met 1 iframe en daar de website van dat andere bedrijf en daaronder een link met terug erop, is het wat?


Dit is vies van hier tot Tokio. Alle frames zijn slecht. Frames gebruiken deed je 20 jaar terug. Nu doen we gewoon netjes gebruik maken van divs.
Verder zie ik ook dat die website in tabellen is opgebouwd. Ik meen dat ik al eens eerder heb vermeld dat dat niet de bedoeling is.


hoe moet je anders dan een pagina laten zien zonder dat die html op jouw pagina is?
Gewijzigd op 22/12/2010 17:58:26 door Maarten PHP
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.