[OPGELOST] extern bestand gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 15:30:00
Quote Anchor link
Hey allen,

Ik heb een super simpel en niet veilig login script gemaakt.
Ik wil een basis beveiliging gebruiken en dat werkt prima.

Ik zit even met het volgende.

Ik heb in het beveiligings script een array aangemaakt met user/pasw.

Ik wil deze lijst in een extern bestand bewaren en in het script aanroepen.

Ik dacht slim te zijn om include "pasword.php" op te geven, maar in plaats dat het in het php script verwerkt wordt komt het in de HTML te staan


Hier een stuk uit het script.

<code>
$usr_username = $_POST['gallery'];
$usr_wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];

$users = array();
$wachtwoord = array();

include "passwords.php";


for($i=0;$i<count($users);$i++){

if($users[$i] == $usr_username && $wachtwoord[$i] == $usr_wachtwoord){

// success

?>

</code>
Is er een truc om dit voor elkaar te krijgen?




Misschien doe ik erg ingewikkeld, maar ik heb een directory met daarin subdirs welke ik in een drop-down menu laad. Men kiest het juiste album uit de lijst en men voert een wachtwoord in en vervolgens gaat de redirectpagina aan de slag.

dmv dit script heb ik username=dir naam en voor de pw verzin ik elke keer wat.

Misschien dat er een makkelijkere manier is?
Ik werk met IIS6 en heb geen zin om Windows auth op elke dir te zetten.

Stef
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 14:50:32
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/08/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Stef, wat is de inhoud van passwords.php, daar kan het net zo goed (ws zelfs beter)foutgaan.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

14/08/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Onthoud dat als je een include gebruikt de parser weer overgaat naar html, dus je passwords MOET ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
hebben anders wordt alles net zo behandeld als HTML = code verschijnt op scherm.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Waarom 2 array()'s?
$array = array('usernaam' => 'password', ......);
Dan kan je kijken of de 'key' (ingegeven username) bestaat. Zo ja, is de 'value' dan het ingegeven password?
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Hey allen,

bedankt voor de snelle reacties!

in passwrods.php het volgende staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$users
[0] = '2008-07-26';
$wachtwoord[0] = 'test';

?>



Ik had in dit bestand eerst NIET de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php geplaatst maar nu met krijg ik nog steeds de foutmelding dat het log/ww niet klopt....


Wat SanThe plaatst is me niet helemaal duidelijk
Zoals omschreven hoe ik geen usename in te geven omdat dit wordt uitgelezen. Een dir naam is de username... deze kun je in een lijst selecteren
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

14/08/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Wat is de precieze foutmelding? (tip: Crtl + C!:D)
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 15:48:00
Quote Anchor link
ik krijg nu GEEN foutmelding maar het script begeleid me naar de //failure

maw.. het script lijkt goed te zijn doorlopen maar heeft mijn l/p combinatie niet kunnen vinden.
Ik heb meerdere malen getest met goede login en ww maar helaas.

Wanneer ik de inhoud van de password.php in mijn redirectpage plak werkt het verder wel..

Maar ik wil dat passwords deel echt gescheiden houde

http://gallery.stefansegers.nl/gallery.php

de 2007-07-26 heeft als ww 'test' zonder de ''
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Hier nog even voor alle volledigheid het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$usr_username
= $_POST['gallery'];
$usr_wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];

$users = array();
$wachtwoord = array();

include "passwords.php";

for($i=0;$i<count($users);$i++){

if($users[$i] == $usr_username && $wachtwoord[$i] == $usr_wachtwoord){

// success

?>


html voor de succes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

} else {

// failure
}}

?>

<p>U heeft het verkeerde wachtwoord opgegeven.</p>
<p>Probeer het nog een keer</p>

?>


Hier het paswords.php bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$users
[0] = '2008-07-26';
$wachtwoord[0] = 'test';

?>


Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
--

--

14/08/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Niet bumpen aub..
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Hoi Evert, wat is bumpen?
Quote:
Zie boven.


Ik kan ook trouwens niet de code vinden om mijn code in zo'n wit veld te plaatsen

Quote:
Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties.

Bovenaan het script heb ik de code geplaatst en ik krijg NIETS!

Het lijkt alsof de code goed is doorlopen.... maar dat klopt niet want de wachtwoorden kloppen wel maar volgens de code niet

http://gallery.stefansegers.nl/

wanneer je test als ww invult gaat hij naar de //FALSE gedeelte maar elk ander ww doet hij dat ook....
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

14/08/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Ok, daar gaan we dan

Ten eerst even een opmerking: een wachtwoord veld altijd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
type="password"
aangeven, niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
type="text"


Dan nu het belangrijke:

Voor zover ik nu kan zien zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p>U heeft het verkeerde wachtwoord opgegeven.</p>
<p>Probeer het nog een keer</p>


buiten de else, vanwege de dubbele }} die ervoor zit...

Die tekst wordt dus altijd weergegeven.

Omdat jij in de if en de else alleen maar //succes en //failure hebt staan, zul je verder niets zien.

Zet eens alleen maar in de if
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'gelukt';
en in de else
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'mislukt';


Dat is hoe je simpel kan debuggen;)
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Hoi Maarten,

Wanneer ik succesvol ingelogd ben krijg ik een frameset. Dit heb ik al kunnen testen met de l/p in de redirect page.

Wanneer er iets mislukt is krijg ik <p>U heeft het verkeerde wachtwoord opgegeven.</p>
<p>Probeer het nog een keer</p>

ipv echo mislukt ;)
heb het voor jouw erbij gezet :)

verder kan ik niet vinden type='pasword' of type='text'?

EDIT: gevonden... dit staat op de gallery.php pagina... je bedoelde het pasword veld
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Inmiddels het probleem gevonden....

Ik had in de array 2x user en pw 0 en 1

Dubbel gaat niet lukken......

Het werk nu als een zonnetje!
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Stef Segers schreef op 14.08.2008 17:28:
Ik had in de array 2x user en pw 0 en 1

Dubbel gaat niet lukken......

Ook dat kan heel simpel worden opgelost.
Je zet een $var op false.
En als er een match is zet je de $var op true.
En indien true, dan ingelogd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.