[OPGELOST] extern bestand gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 15:30:00
Quote Anchor link
Hey allen,

Ik heb een super simpel en niet veilig login script gemaakt.
Ik wil een basis beveiliging gebruiken en dat werkt prima.

Ik zit even met het volgende.

Ik heb in het beveiligings script een array aangemaakt met user/pasw.

Ik wil deze lijst in een extern bestand bewaren en in het script aanroepen.

Ik dacht slim te zijn om include "pasword.php" op te geven, maar in plaats dat het in het php script verwerkt wordt komt het in de HTML te staan


Hier een stuk uit het script.

<code>
$usr_username = $_POST['gallery'];
$usr_wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];

$users = array();
$wachtwoord = array();

include "passwords.php";


for($i=0;$i<count($users);$i++){

if($users[$i] == $usr_username && $wachtwoord[$i] == $usr_wachtwoord){

// success

?>

</code>
Is er een truc om dit voor elkaar te krijgen?




Misschien doe ik erg ingewikkeld, maar ik heb een directory met daarin subdirs welke ik in een drop-down menu laad. Men kiest het juiste album uit de lijst en men voert een wachtwoord in en vervolgens gaat de redirectpagina aan de slag.

dmv dit script heb ik username=dir naam en voor de pw verzin ik elke keer wat.

Misschien dat er een makkelijkere manier is?
Ik werk met IIS6 en heb geen zin om Windows auth op elke dir te zetten.

Stef
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:44:01
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/08/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Stef, wat is de inhoud van passwords.php, daar kan het net zo goed (ws zelfs beter)foutgaan.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

14/08/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Onthoud dat als je een include gebruikt de parser weer overgaat naar html, dus je passwords MOET ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
hebben anders wordt alles net zo behandeld als HTML = code verschijnt op scherm.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Waarom 2 array()'s?
$array = array('usernaam' => 'password', ......);
Dan kan je kijken of de 'key' (ingegeven username) bestaat. Zo ja, is de 'value' dan het ingegeven password?
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Hey allen,

bedankt voor de snelle reacties!

in passwrods.php het volgende staan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$users
[0] = '2008-07-26';
$wachtwoord[0] = 'test';

?>



Ik had in dit bestand eerst NIET de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php geplaatst maar nu met krijg ik nog steeds de foutmelding dat het log/ww niet klopt....


Wat SanThe plaatst is me niet helemaal duidelijk
Zoals omschreven hoe ik geen usename in te geven omdat dit wordt uitgelezen. Een dir naam is de username... deze kun je in een lijst selecteren
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

14/08/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Wat is de precieze foutmelding? (tip: Crtl + C!:D)
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 15:48:00
Quote Anchor link
ik krijg nu GEEN foutmelding maar het script begeleid me naar de //failure

maw.. het script lijkt goed te zijn doorlopen maar heeft mijn l/p combinatie niet kunnen vinden.
Ik heb meerdere malen getest met goede login en ww maar helaas.

Wanneer ik de inhoud van de password.php in mijn redirectpage plak werkt het verder wel..

Maar ik wil dat passwords deel echt gescheiden houde

http://gallery.stefansegers.nl/gallery.php

de 2007-07-26 heeft als ww 'test' zonder de ''
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Hier nog even voor alle volledigheid het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$usr_username
= $_POST['gallery'];
$usr_wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];

$users = array();
$wachtwoord = array();

include "passwords.php";

for($i=0;$i<count($users);$i++){

if($users[$i] == $usr_username && $wachtwoord[$i] == $usr_wachtwoord){

// success

?>


html voor de succes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

} else {

// failure
}}

?>

<p>U heeft het verkeerde wachtwoord opgegeven.</p>
<p>Probeer het nog een keer</p>

?>


Hier het paswords.php bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$users
[0] = '2008-07-26';
$wachtwoord[0] = 'test';

?>


Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
--

--

14/08/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Niet bumpen aub..
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Hoi Evert, wat is bumpen?
Quote:
Zie boven.


Ik kan ook trouwens niet de code vinden om mijn code in zo'n wit veld te plaatsen

Quote:
Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties.

Bovenaan het script heb ik de code geplaatst en ik krijg NIETS!

Het lijkt alsof de code goed is doorlopen.... maar dat klopt niet want de wachtwoorden kloppen wel maar volgens de code niet

http://gallery.stefansegers.nl/

wanneer je test als ww invult gaat hij naar de //FALSE gedeelte maar elk ander ww doet hij dat ook....
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

14/08/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Ok, daar gaan we dan

Ten eerst even een opmerking: een wachtwoord veld altijd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
type="password"
aangeven, niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
type="text"


Dan nu het belangrijke:

Voor zover ik nu kan zien zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p>U heeft het verkeerde wachtwoord opgegeven.</p>
<p>Probeer het nog een keer</p>


buiten de else, vanwege de dubbele }} die ervoor zit...

Die tekst wordt dus altijd weergegeven.

Omdat jij in de if en de else alleen maar //succes en //failure hebt staan, zul je verder niets zien.

Zet eens alleen maar in de if
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'gelukt';
en in de else
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'mislukt';


Dat is hoe je simpel kan debuggen;)
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Hoi Maarten,

Wanneer ik succesvol ingelogd ben krijg ik een frameset. Dit heb ik al kunnen testen met de l/p in de redirect page.

Wanneer er iets mislukt is krijg ik <p>U heeft het verkeerde wachtwoord opgegeven.</p>
<p>Probeer het nog een keer</p>

ipv echo mislukt ;)
heb het voor jouw erbij gezet :)

verder kan ik niet vinden type='pasword' of type='text'?

EDIT: gevonden... dit staat op de gallery.php pagina... je bedoelde het pasword veld
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef Segers
 
Stef Segers

Stef Segers

14/08/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Inmiddels het probleem gevonden....

Ik had in de array 2x user en pw 0 en 1

Dubbel gaat niet lukken......

Het werk nu als een zonnetje!
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Stef Segers schreef op 14.08.2008 17:28:
Ik had in de array 2x user en pw 0 en 1

Dubbel gaat niet lukken......

Ook dat kan heel simpel worden opgelost.
Je zet een $var op false.
En als er een match is zet je de $var op true.
En indien true, dan ingelogd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.