[opgelost] Gegevens naar database schrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas van Doorn

Thomas van Doorn

03/06/2012 13:37:26
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil mijn Minecraft server betaald maken, en de betalingen moeten via MobileMoney gaan.
Ik heb een beetje rondgekeken op internet. En heb een script gevonden dat wel werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?
if(isset($_POST['verify'])){
$code=$_GET['code'];
$checkpoints = mysql_query("SELECT * FROM `verify` WHERE `code` = '$code'");
$url = "http://www.mobilemoney.com/validate.asp?username={USERNAME}&accounttoken={TOKEN}&pincode=$code&output=valid";
$open = @file($url);
if(!$open){
echo "<font color=red>* The file couldn't be opened.</font>";
}

else{
if($open[0] == -2){
echo "<font color=red>* You don't have acces to this content.</font>";
}

elseif(mysql_num_rows($checkpoints) >= 1) {
echo "<font color=red>* Your code has already been used.</font>";
}

elseif($open[0] == -1){
echo "<font color=red>* This is an invalid code.</font>";
}

elseif($open[0] == -3){
echo "<font color=red>* You didn't enter a code.</font>";
}

elseif(preg_match("/#/i", "$code")) {
echo "<font color=red>* Don't try to exploit bitch.</font>";
}

elseif(preg_match("/&/i", "$code")) {
echo "<font color=red>* Don't try to exploit bitch.</font>";
}

elseif(mysql_num_rows($checkpoints) >= 1) {
echo "<font color=red>* Your code has already been used.</font>";
}

else{
mysql_query("UPDATE users SET points=points+'25' WHERE username='$username'");
$date = date('Y-m-d H:i:s');
mysql_query("INSERT INTO buypoints (`id`,`name`,`time`) VALUES ('','$username','$date')");
mysql_query("INSERT INTO verify (`id`,`user`,`code`,`datum`) VALUES ('','$username','$code','$date')");

echo "Thank you for purchasing points. Your points have been added to your account. You may not see them immediatly, try to click on points again.";

}

}

}

?>



Nu is het de bedoeling dat de code controleert of er daadwerkelijk betaald is. Als dat zo is moet er een form komen te staan waar de persoon zijn gebruikersnaam intypt. Dan moet de PIN code, gebruikersnaam en de datum van de dag dat betaald is + 30 dagen toegevoegd worden aan een database. De PIN code, zodat de code niet hergebruikt kan worden.


Kan iemand mij hiermee helpen, want ik heb totaal geen ervaring met PHP en MySQL ?

Groeten,
Djmaster329
Gewijzigd op 03/06/2012 15:07:46 door Thomas van Doorn
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:12:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2012 13:41:31
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast? En wat heb je al geprobeerd?
 
Thomas van Doorn

Thomas van Doorn

03/06/2012 13:46:24
Quote Anchor link
Ik heb het nu voor elkaar gekregen dat je als de betaling voltooid is, je op een link kan klikken. Die stuurt je naar de pagina (validate.php?code={pincode}). Dus de code wordt al gecontroleerd. Maar ik heb geen idee hoe ik de gegevens (PIN-code, Username en datum) naar de database kan schrijven.

Ik heb inmiddels een database met tabellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `codes` (
  `id` int(6) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `pincode` int(8) NOT NULL,
  `user` varchar(128) COLLATE latin1_general_ci NOT NULL,
  `geldigTot` int(10) NOT NULL,
  `gebruikt` tinyint(1) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci AUTO_INCREMENT=1 ;


Maar verder kom ik niet, helaas.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

03/06/2012 14:32:45
Quote Anchor link
Je kan via PHPMyAdmin een record invoegen en dan kan je daar de query zien staan, daarmee zou je toch een hoop kunnen doen.
 
Thomas van Doorn

Thomas van Doorn

03/06/2012 14:45:20
Quote Anchor link
Ik snap niet precies wat je bedoelt.

Kan je het uitleggen?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

03/06/2012 14:51:54
Quote Anchor link
Ten eerste. Heb je toegang tot PHPMyAdmin?
Dan ga je naar jouw tabel en ga je naar invoegen. Daar vul je wat testgegevens in en dan komt er een query uit zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO tabel (id, pincode, user, geldigTot, gebruikt) VALUES ('1', '1234', 'test', '5465124', '0');

Aan de hand van die gegevens kan je je eigen query opmaken.
Dan maak je er bijvoorbeeld van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "INSERT INTO tabel (id, pincode, user, geldigTot, gebruikt) VALUES ('" . mysql_real_escape_string($id) . "', '" . mysql_real_escape_string($pincode) . "', '" . mysql_real_escape_string($user) . "', '" . mysql_real_escape_string($geldigTot) . "', '" . mysql_real_escape_string($confirmed) . "');
?>
 
Erwin H

Erwin H

03/06/2012 14:51:58
Quote Anchor link
Heb je uberhaupt wel eens een database van dichtbij gezien?
 
Thomas van Doorn

Thomas van Doorn

03/06/2012 14:54:12
Quote Anchor link
@Koen
Nu snap ik het :)
Ik zal het eens proberen.

Erwin H op 03/06/2012 14:51:58:
Heb je uberhaupt wel eens een database van dichtbij gezien?


"Kan iemand mij hiermee helpen, want ik heb totaal geen ervaring met PHP en MySQL ?"
Gewijzigd op 03/06/2012 14:55:32 door Thomas van Doorn
 
Erwin H

Erwin H

03/06/2012 14:58:54
Quote Anchor link
Dan moet je je afvragen of je het zelf wel wilt doen. Zeker als het gaat om betaalsystemen is het erg onverstandig om zoiets in elkaar te gaan zetten zonder enige ervaring. Voor je het weet heb je een volkomen openstaand systeem in elkaar zitten wat zonder enige moeite te hacken is. Als dat gebeurt en betaalgegevens komen op straat te liggen, dan heb je een groot probleem.

Advies: begin er niet aan, maar huur iemand in die er verstand van heeft. Gaat waarschijnlijk stukken sneller en het bijt je later niet in je achterste.
 
Thomas van Doorn

Thomas van Doorn

03/06/2012 15:07:15
Quote Anchor link
Oke, dan kijk ik wel wat ik doe.


Bedankt iig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.