[OPGELOST] Letters toevoegen aan een range of numbers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alexander  van der Kamp

Alexander van der Kamp

06/08/2011 15:26:56
Quote Anchor link
Ik heb de volgende range of numbers:
if ($x >= '1000' && $x <= '1999')

Het is echter mijn bedoeling om een letter + nummer te checken.. Dus niet of getal 1001 tussen 1000 en 1999 valt, maar of AB1001 tussen AB1000 en AB1999 valt.

Ik heb onderstaande geprobeerd, maar ik kom niet verder... Iemand?

if ($actiecode >= 'AB1000' && $actiecode <= 'AB1999')
Gewijzigd op 06/08/2011 20:59:48 door Alexander van der Kamp
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:34:47
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

06/08/2011 16:21:45
Quote Anchor link
meer relevante code posten!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/08/2011 16:29:29
Quote Anchor link
Huh? Dat is zijn code, maar hij wil ook de 'AB' erbij laten betrekken :-)...
 
Benny Lava

Benny Lava

06/08/2011 16:42:10
Quote Anchor link
Omdat te kunnen doen zal je toch echt de letters en cijfers van elkaar moeten scheiden, dit kan bijv. met substr();. En dan kun je wel de range gebruiken van nummers die jezelf aangeeft.


Voorbeeldje van hoe je het zou kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// hier ergens wordt $actiecode gemaakt
// $actiecode = 'AB1000';


$actiecode_nummers = substr($actiecode, 2, 4);

if($actiecode_nummers >= '1000' && $actiecode_nummers <= '1999') {
    echo 'Nummers vallen in de range van 1000 en 1999';

    // mocht de letters ook nog gecontroleerd moeten worden
    $actiecode_letters = substr($actiecode, 0, 2);
    
    if(strtoupper($actiecode_letters) == 'AB') {
        echo 'De letters zijn ook AB';
    }
}


?>
Gewijzigd op 06/08/2011 16:59:08 door Benny Lava
 
Alexander  van der Kamp

Alexander van der Kamp

06/08/2011 16:43:59
Quote Anchor link
Hierbij de volledige code.
Er is één veld waar de code ingevoerd moet worden, dit is dus één code en werkt alleen als die in zijn volledigheid ingevuld wordt, bijvoorbeeld 'AB1001'.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
    $actiecode = $_POST['actiecode'];
    
if ($actiecode >= 'AB1000' && $actiecode <= 'AB1999')
{

    header('location: pagina');
    }

    else {
    echo ('Verkeerde code!');
    }
}

?>


<form method="POST">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="actiecode">
<tr>
<td><B>Inlogcode:</B></td>
<td><input type="TEXT" style="width:150px;" name="actiecode"></td>
</tr>

<tr>
<td colspan="2" style="padding-top:5px; padding-left:187px;">
<input style="width:60px" type="submit" name="submit" value="Valideer">
</td>
</tr>
</table>
</form>


Toevoeging op 06/08/2011 20:17:54:

Benny Lava, bedankt voor je hulp! De uitkomst van je code is nu echter twee berichten en dit moet er één worden.. Ik heb een beetje gesleuteld aan je code en ik denk dat de opzet als onderstaande moet zijn, maar ik weet alleen niet hoe je de nummers met de letters koppelt.. Kan iemand mij hier verder mee helpen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
    $actiecode = $_POST['actiecode'];
    $nummers = substr($actiecode, 2, 4);
    $letters = substr($actiecode, 0, 2);
    
    if($nummers >= '1000' && $nummers <= '1999') and
    if(strtoupper($letters) == 'AB') {
        header('location: /oefeningen/correctecode');
    }

    else {
        echo ('Verkeerde code!');
    }
}

?>


Toevoeging op 06/08/2011 20:56:26:

Jaa, ik heb hem zelf gevonden.. Hij doet het zo! Kan iemand even bevestigen dat dit zo juist is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
    $actiecode = $_POST['actiecode'];
    $nummers = substr($actiecode, 2, 4);
    $letters = substr($actiecode, 0, 2);
    
    if($nummers >= '1000' && $nummers <= '1999' && (strtoupper($letters)) == 'MB')
    {

        header('location: /oefeningen/correctecode');
    }

    else {
        echo ('Verkeerde code!');
    }
}

?>
Gewijzigd op 06/08/2011 16:55:17 door Alexander van der Kamp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.