[opgelost] PHP-arrays multi-language HTML-webpagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »
Roos G

Roos G

14/04/2020 16:57:38
Quote Anchor link
Hoi


Dankzij een tutorial op youtube ('PHP Multi Language Website Tutorial: Create Dynamic Website In 20 Minutes') heb ik mijn Coming soon pagina tweetalig kunnen maken. Nu moet er nog 1 onderdeel vertaald worden, namelijk de tekst boven het nieuwsbriefformulier in een pop up. Wanneer je op de NL versie staat dan is deze nog in het Engels. Ik heb geen idee wat ik nu verder moet doen. Kan iemand me hiermee helpen?
Dit is hoe het eruitziet:

HTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<p class= "language">
<a href="index.php?lang=en"><?php echo $lang['lang_en'] ?></a> | <a href="index.php?lang=nl"><?php echo $lang['lang_nl'] ?></a>
</p>
                                
<h1 class="text-intro opacity-0"><?php echo $lang['title'] ?></h1>
<h2 class="text-intro opacity-0"><?php echo $lang['description'] ?></h2>


en.php:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $lang
= array(
        "title" => "Our God given mission is about to come true",
        "description" => "We've found an easy and effective way to share God's word. And soon you can join us in spreading the love and way of Christ with the world.",
        "lang_en" => "English",
        "lang_nl" => "Nederlands"
    );
?>


nl.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $lang
= array(
        "title" => "Onze God gegeven missie komt bijna uit",
        "description" => "Een gemakkelijke manier om Gods Woord te delen komt eraan. En dan kan ook jij meedoen de liefde van Christus met de wereld te delen.",
        "lang_en" => "English",
        "lang_nl" => "Nederlands"
    );
?>



config.php:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    session_start();

    if (!isset($_SESSION['lang']))
        $_SESSION['lang'] = "en";
    else if (isset($_GET['lang']) && $_SESSION['lang'] != $_GET['lang'] && !empty($_GET['lang'])) {
        if ($_GET['lang'] == "en")
            $_SESSION['lang'] = "en";
        else if ($_GET['lang'] == "nl")
            $_SESSION['lang'] = "nl";
    }


    require_once "languages/" . $_SESSION['lang'] . ".php";
?>



En deze tekst moet nog vertaald worden (nieuwsbriefformulier in pop-up):


<!-- START - Newsletter Popup -->

<h4>Subscribe and stay updated!</h4>

<p>Signing up to our newsletter gives you <strong> access to our opening!</strong></p>
Gewijzigd op 14/04/2020 20:09:52 door Ward van der Put
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:38:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:16:30
Quote Anchor link
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen?
Zie ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:18:58
Quote Anchor link
Ik ga kijken. Bedankt

Toevoeging op 14/04/2020 17:30:26:
Gewijzigd op 14/04/2020 17:30:39 door Roos G
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:30:54
Quote Anchor link
Dan maak je in alle vertalingsbestanden een regel aan, zoals in je Engelse en Nederlandse taalbestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$lang['subscribe_and_updated'] = "Subscribe and stay updated!";


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$lang['subscribe_and_updated'] = "Abonneer en blijf op de hoogte!";


En met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $lang['subscribe_and_updated']; ?>
haal je die vertaling dan op.
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:31:11
Quote Anchor link
Bedankt, ik ga het uitproberen.


Ik heb met verschillende tags gewerkt om die html codes netjes in te sluiten .maar niets werkt, dus moet het maar zo, of een duidelijke opdracht graag. Ben hier de eerste keer.
Gewijzigd op 14/04/2020 17:43:49 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:32:54
Quote Anchor link
Heb je mijn reactie al geprobeerd? ^

Laat anders even zien wat je geprobeerd hebt?
Uiteraard moet je wel de config.php (niet echt de juiste benaming, maar dat terzijde) netjes includeren in de popup, als dat nog niet gebeurd is.
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:35:33
Quote Anchor link
Hoi Ariën,

Wat bedoel je met die config includeren in de pop-up? Hoe doe ik dat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    session_start();

    if (!isset($_SESSION['lang']))
        $_SESSION['lang'] = "en";
    else if (isset($_GET['lang']) && $_SESSION['lang'] != $_GET['lang'] && !empty($_GET['lang'])) {
        if ($_GET['lang'] == "en")
            $_SESSION['lang'] = "en";
        else if ($_GET['lang'] == "nl")
            $_SESSION['lang'] = "nl";
    }


    require_once "languages/" . $_SESSION['lang'] . ".php";
?>

Toevoeging op 14/04/2020 17:36:15:

gq ik doen
Gewijzigd op 14/04/2020 17:43:34 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 17:42:44
Quote Anchor link
Je hoeft niet steeds het voorgaande bericht opnieuw in het forum te quoten :-)
Onderaan het topic staat een textbox met 'Snel reageren' die je kan gebruiken als je wilt reageren op het voorgaande bericht.

Heb je mijn code al getest?
Anders moet je bovenaan het bestand van je popup, binnen je PHP-tags dit plaatsen:
include "config.php";
Gewijzigd op 14/04/2020 17:44:27 door - Ariën -
 
Roos G

Roos G

14/04/2020 17:51:07
Quote Anchor link
Hoi Ariën,

Bedankt. Het is gelukt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/04/2020 18:05:11
Quote Anchor link
Mooi zo :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.