[opgelost] Resultaat van een input query controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Ultimate

The Ultimate

18/09/2010 20:45:14
Quote Anchor link
Ik heb het volgende scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
            //=> Alle velden zijn ingevuld. Gegevens invoeren in de database.
            if(!mysql_query("INSERT INTO inbox (user_id,title,message,dateCreated) VALUES (
                '"
. mysql_real_escape_string($_SESSION['gebruikerId']) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(trim($_POST['title'])) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(trim($_POST['message'])) . "',
                '"
. date("Y-m-d H:i:s") . "'
            )"
))
            {

                // Error melding weergeven
                $rMess[] = 'Er is iets fout gegaan tijdens het invoeren van uw vraag in de database. ';
            }
else {
                // Succes melding weergeven
                $sMess[] = 'Uw vraag werd met succes toegevoegd aan de vragenlijst.';
            }

?>


De bedoeling is uiteraard om een aantal waardes in de database te proppen. Maar de controle werkt niet. Het veld 'dateCreated' bestaat namelijk helemaal niet en er zou dus een dikke vette error moeten volgen maar dat gebeurt niet. Hoe kan ik nou het beste controleren of een input-query slaagt of niet?

Ik heb trouwens ook al mysql_insert_id() geprobeerd, maar dat levert niets op.

EDIT:
Excuses. Een verkeerde sessie-aanroep leverde de fout op.

Inmiddels heb ik met mysql_affected_rows een goede controle.

OPGELOST.
Gewijzigd op 18/09/2010 20:49:05 door The Ultimate
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:10:38
 

18/09/2010 20:49:04
Quote Anchor link
Volgens mij is dat een fout van mysql. Net zoals dat als je bijvoorbeeld 'abcdefghi' in een vakje wilt proppen wat maar drie tekens kan bevatten. Mysql kapt het dan 'voor' je af, zonder te melden.
 
The Ultimate

The Ultimate

18/09/2010 20:50:15
Quote Anchor link
@Karl:
Ja, vindt het zowiezo raar dat ik geen melding krijg aangezien error_reporting op E_ALL staat. Maar wellicht geldt dat niet voor mysql_queries?
 

18/09/2010 20:52:04
Quote Anchor link
Nope. Dat geldt voor php. Mysql heeft z'n eigen instellingen.
Zet E_ALL wel weer uit op en live website.
 
The Ultimate

The Ultimate

18/09/2010 20:54:06
Quote Anchor link
Jazekers, ik zal het niet vergeten uit te zetten! Thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.