[opgelost] tekst opzoeken in een document

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

02/07/2014 23:24:17
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb weer eens iets bedacht, maar geen idee of het kan. Maar het lijkt me haast wel. Alleen hoe dan?

Ik heb een html bestand met daarin "ankers" om naam toe te springen <a id="anker1"></a>. Nu wil ik automatisch die ankers uit kunnen lezen om vervolgens om er een navigatiemenuutje van te maken:
<ul>
<li><a href="#anker1">anker 1</a></li>
etc
</ul>

Is het mogelijk om de ankers op de een of andere manier uit te lezen met php uit het html bestand?

Alvast bedankt,

Jop
Gewijzigd op 03/07/2014 01:34:24 door
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 22:09:59
 
Php knipper

php knipper

02/07/2014 23:27:33
Quote Anchor link
http://simplehtmldom.sourceforge.net/ kan een volledige pagina in een array zetten, je zoekt gewoon op de ankers.
 

02/07/2014 23:37:22
Quote Anchor link
Dank voor je snelle reactie, maar ik denk dat je me iets te hoog in schat. Als ik het begrijp, dan moet je eerst wat downloaden en installeren dat dat kan?

Is er niet iets als:
$bestand=fopen (bestand.php);
$tekst=zoeken&sla_op ($bestand, <a>);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 23:40:12
Quote Anchor link
Het is alleen een kwestie van uploaden.
 

02/07/2014 23:43:47
Quote Anchor link
Uploaden naar?

Toevoeging op 02/07/2014 23:49:37:

Bedoel je misschien, dat het bestand een aantal functies bevat en dat je bestand ergens op de server moet zetten en dat je het via require of include aan je script moet toevoegen en dat je dan de voorbeelden kan gebruiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 23:53:39
Quote Anchor link
Uploaden naar je server, of gewoon kopiëren in het geval dat je op je localhost werkt.

Verder gewoon includeren en aanroepen maar. Zie de /examples map maar.
 

03/07/2014 00:08:01
Quote Anchor link
Nog 2 vraagjes, mag ik wel php files aanroepen en kan ik wel het bestand aanroepen waar ik simple_html_dom.php in include. Ik krijg nl een foutmelding. Faile to open stream in line 76 van simple_html_dom.php.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/07/2014 00:17:49
Quote Anchor link
Dan zal het bestand of de URL die je aanroept wel fout zijn. Wat heb je nu?
 

03/07/2014 00:24:09
Quote Anchor link
Bij de 10de keer kijken zie ik dat ik toch een fout in het pad heb gemaakt. Sorrie. Dit gaat goed, nu even uitzoeken hoe ik de tags kan uitlezen.

Toevoeging op 03/07/2014 00:36:13:

Hoe kan ik nou het id van <a id="anker"></a> uit lezen?

Toevoeging op 03/07/2014 01:34:06:

Het was even puzzelen, maar het is gelukt. Ik krijg er allemaal leuke ideeën van!

Bedankt!
 
Vincent Post

Vincent Post

03/07/2014 15:52:14
Quote Anchor link
Ik gebruik hiervoor een class

domdocument()

http://php.net/manual/en/class.domdocument.php

kan je leuke dingen mee uitlezen herschrijven etc.

Succes.

Eedit :
Overigens heb ik hierover al eens een vraag gesteld zie topic
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/function-externe-div-laden/94425/
Gewijzigd op 03/07/2014 15:53:22 door Vincent Post
 

03/07/2014 16:41:27
Quote Anchor link
@Vincent
Dank voor je reactie. Ik denk dan DOM niet voor domme mensen zoal ik zijn ;-). Uit de verwijzing die je had gestuurd kan ik niet echt halen wat het antwoord op mijn vraag had kunnen zijn. Maar het belangrijkste is dat ik een heel leuk instrument heb waar ik een paar dingen mee kan doen, die erg interessant zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.