[opgelost] unexpected script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick van Hout

Rick van Hout

05/05/2009 10:55:00
Quote Anchor link
Ik heb een script, maar ik heb een error en kom er niet uit.( denk dat het door de { } komt in regel 7&9.

Groetjes Rick,

Dit is de error:
---------------------------------
Parse error: syntax error, unexpected $end in /storage/mijndomein/users/000000/public/sites/www.mijnsite.nl/nieuws/delete.php on line 22
---------------------------------

En dit is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$index
= "adminalleberichten.php";

//Kijken naar wat na "?id=" is ingevuld
$id = $_GET['id'];
if (is_dir("alle/".$id))
{

    if (isset($_POST['submit']) AND !empty($_POST['submit']))
    {


//Delete function
if($_GET['id'] == 'delete')
{

    if(ctype_digit($_GET["id"])) //is_numeric kan ook een float zijn
    {
        $sql = "DELETE FROM messages WHERE id = '".$_GET['id']."'";
        $res = mysql_query($sql);
        header("Location: ".$index); //dit is de manier om te redirecten, hoe jij het had werkt volgens mij niet eens en is raar..
    }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick van Hout
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:12:53
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

05/05/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Je sluit niet alle if'jes af.
 
Rick van Hout

Rick van Hout

05/05/2009 10:58:00
Quote Anchor link
Ik zou niet weten hoe ik da moet doen(in welke regels)... :$
Kan iemand ze er misschien inzetten? :-)
 
DJ Lars

DJ Lars

05/05/2009 11:00:00
Quote Anchor link
Dit zou beter moeten werken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$index
= "adminalleberichten.php";

//Kijken naar wat na "?id=" is ingevuld
$id = $_GET['id'];
if (is_dir("alle/".$id))
{

    if (isset($_POST['submit']) AND !empty($_POST['submit']))
    {


//Delete function
if($_GET['id'] == 'delete')
{

    if(ctype_digit($_GET["id"])) //is_numeric kan ook een float zijn
    {
        $sql = "DELETE FROM messages WHERE id = '".$_GET['id']."'";
        $res = mysql_query($sql);
        header("Location: ".$index); //dit is de manier om te redirecten, hoe jij het had werkt volgens mij niet eens en is raar..
    }
   }
  }
 }

?>
 
Rick van Hout

Rick van Hout

05/05/2009 11:07:00
Quote Anchor link
hij verwijdert hem niet, en hij gaat niet terug naar de $index... :(
 
DJ Lars

DJ Lars

05/05/2009 11:12:00
Quote Anchor link
De functie ctype_digit kijkt of alle karakters in een string numeriek zijn.
delete is niet numeriek dus zodoende verwijderd hij niets.

Je moet het dan op de volgende manier doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$index
= "adminalleberichten.php";

//Kijken naar wat na "?id=" is ingevuld
$id = $_GET['id'];
if (is_dir("alle/".$id))
{

    if (isset($_POST['submit']) AND !empty($_POST['submit']))
    {


//Delete function
if($_GET['id'] == 'delete')
{

        $sql = "DELETE FROM messages WHERE id = '".$_GET['id']."'";
        $res = mysql_query($sql);
        header("Location: ".$index); //dit is de manier om te redirecten, hoe jij het had werkt volgens mij niet eens en is raar..
   }
  }
 }

?>
 
Rick van Hout

Rick van Hout

05/05/2009 11:15:00
Quote Anchor link
neej sorry, nog steeds hetzelfde probleem...

edit** het is een MAP/FOLDER die hij moet verwijderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rick van Hout
 
DJ Lars

DJ Lars

05/05/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Dan zul je je script toch moeten aanpassen, je laat hem nu een record uit de database verwijderen.
 
Rick van Hout

Rick van Hout

05/05/2009 11:58:00
Quote Anchor link
weet iemand misschien hoe dat moet, of heeft er iemans zo'n script?

Rick
 
Eddy E

Eddy E

05/05/2009 12:24:00
Quote Anchor link
Wat mij opvalt is $_GET['id']...

Je controleert dus of $_GET['id'] een map is... en later of die 'delete' is.
Je hebt dus een map genaamd 'delete'?

Volgens mij moet je die eens controleren (regel 12).
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

05/05/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Volgens mij pakt Rick het helemaal verkeerd aan. Hij probeert hier via een zelfgemaakte mappenstructuur mod_rewrite van .htaccess na te maken, omdat hij niet weet dat dat ook met .htaccess kan. Met mappen met namen als "alle" en "delete", moet dit wel het geval zijn.

Ga maar eens kijken naar de .htaccess mod_rewrite, dan hoef je niet meer al die mappen aan te maken, en kun je via simpele $_GET-variabelen al mooie URLs uitgekleed krijgen.

Dit stukje script gaat nergens over, je kijkt eerst of $_GET['id'] een string is, en dan wil je $_GET['id'] alszijnde het id van een bericht gaan gebruiken. Dat werkt natuurlijk niet. Bekijk je logica opnieuw en begin bij het begin en denk goed na.
 
Rick van Hout

Rick van Hout

05/05/2009 13:15:00
Quote Anchor link
ik denk dat ik maar eff helemaal opnieuw moet beginnen met delete.php,
heeft er toevallig iemand zo'n script?
-moet een VARIABLE map verwijderen

Groetjes,,
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

05/05/2009 13:19:00
Quote Anchor link
Die map bevat een id? Iets als delete=27? Waarbij 27 het id is? Ja. Blijkbaar heb je geen kaas gegeten van SEO of .htaccess. Kijk nou eens naar mijn post: gebruik .htaccess en je bent van al je mappen en problemen af.
 
Rick van Hout

Rick van Hout

05/05/2009 21:32:00
Quote Anchor link
het is opgelost, bedankt :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.