[Opgelost][Jquery/Ajax] Script openen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn L

Martijn L

15/08/2013 23:17:51
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script waarbij Ajax nodig is.
Ik wil POST data verzenden. Overigens heb ik een nogal aparte fout en op google kon ik de oplossing niet vinden.

Als ik dus op .box druk krijg ik in beeld:"bezig";

Als ik een verkeerde url invul krijg ik fout.
Wat doe ik verkeerd dat ik geen goed krijg?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.js" type="text/javascript"></script>
<script>
    $(document).ready(function(){
        $('.box').on("click",function(){
        $.ajax({
            type: 'POST',
            url: 'js/javascript.php',
            data: {test: 'test'},
            beforeSend: function(){
                $('.box').html('bezig');
            },
            succes: function(){
                $('.box').html('goed');
            },
            error: function(){
                $('.box').html('fout');
            }
        });
        });
    });
</script>

        <div class="box" style="cursor:pointer;">
            Test
        </div>

<body>
</body>
</html>


js/javascript.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if(isset($_POST['test'])){
        echo'test';
    }

?>
Gewijzigd op 16/08/2013 00:05:17 door Martijn L
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:54:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/08/2013 23:18:56
Quote Anchor link
Kan je jouw code even tussen [code] en [/code]-tags plaatsen?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

15/08/2013 23:35:01
Quote Anchor link
Wat als je van .html nou eens .text maakt?!
 
Martijn L

Martijn L

15/08/2013 23:38:08
Quote Anchor link
Keizer Webdesign op 15/08/2013 23:35:01:
Wat als je van .html nou eens .text maakt?!


Dat werkt niet.
En dan zouden Before en Error ook niet werken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/08/2013 23:49:46
Quote Anchor link
Lees xhr.statusText eens uit in je error-event?

Of doe het eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
                    $(".result").empty().html('Er is een fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
                }    
Gewijzigd op 15/08/2013 23:51:46 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

15/08/2013 23:59:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
succes: function(){
                $('.box').html('goed');
            },

Je weet dat het success is en niet succes?
 
Martijn L

Martijn L

16/08/2013 00:03:43
Quote Anchor link
- Aar - op 15/08/2013 23:49:46:
Lees xhr.statusText eens uit in je error-event?

Of doe het eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
                    $(".result").empty().html('Er is een fout opgetreden:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
                }    


Kreeg geen fout.

Erwin H op 15/08/2013 23:59:21:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
succes: function(){
                $('.box').html('goed');
            },

Je weet dat het success is en niet succes?


Dankje lezen blijft moeilijk.
Het werkt.
Problem Solved!
Gewijzigd op 16/08/2013 00:04:52 door Martijn L
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/08/2013 00:11:49
Quote Anchor link
Klopt, het is wel gelukt, maar het event werd dus verkeerd aangeroepen,
Fijn dat het opgelost is, dit zijn echt van die dingen waar je steeds maar weer overheen kijkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.