(opgelost)per onderwerp maar een tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

02/11/2012 17:49:23
Quote Anchor link
Een vraag over hoe ik maar een per soort kan tonen als deze vaker voorkomt in de database.
Voor het op halen uit de database, gebruik ik dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?          
     $result
= mysql_query("SELECT soort FROM onderwerp WHERE status='online'");
                    while ($ROW = mysql_fetch_array($result))
                    {

                    echo $ROW['soort'];
                    echo "<br />";
                    }

?>

Maar stel je voor dat het onderwerp drie keer voor komt in de database en soort=test
dan zie ik drie keer test staan.
Hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik test maar 1 keer ziet in de lijst?
Gewijzigd op 02/11/2012 19:45:39 door Arthur Heijmen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:50:15
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/11/2012 17:53:33
Quote Anchor link
Biedt DISTINCT in je query een oplossing?
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

02/11/2012 19:36:28
Quote Anchor link
Ik ga het even bekijken, en proberen.

Heb het gevonden, en ja bedankt het werkt.
Gewijzigd op 02/11/2012 19:44:07 door Arthur Heijmen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/11/2012 19:53:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
    soort
FROM
    onderwerp
WHERE
    status='online'
GROUP BY
    soort
HAVING
    datum = MAX(datum)

DISTINCT zal hiervoor ook werken, maar als je meerdere kolommen in de select hebt kan je beter dit doen
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

03/11/2012 15:45:15
Quote Anchor link
Nee dat heb ik niet.

Ik had het nodig voor een automatisch menu.
Maar even goed bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.