(opgelost)UBB script werkt niet zo als ik wil.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

16/11/2012 15:56:53
Quote Anchor link
Om voor op de web site een pagna in tevullen, maak ik gebruik van een UBB script.

Hier is een voorbeeld van het stukje script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<form action="index.php?pagina=pagina_wijzig&id=<?php echo $_GET['id']?>" method="post" name="Formulier" >
Bewerk de <?php echo $sRow['titel']; ?> pagina.<br />
<textarea name="text" cols="100" rows="15"><?php echo $sRow['text']; ?></textarea><br /><br />
<select name='status'>
              <option value='<?php echo $sRow['status']; ?>'><?php echo $sRow['status']; ?></option>
              <option value='online'>online</option>
              <option value='offline'>offline</option>
              </select><br />
<br /><a title="VET" href='javascript:UBBCode("<b>TEKST</b>")'><img src='files/IMG/BOLD.gif' width='20px' ></a>
 - <a title="VET met onderlijn" href='javascript:UBBCode("<b><u>TEKST</u></b>")'><img src='files/IMG/bu.gif' width='20px' ></a>
 - <a title="VET met onderlijn en schuin" href='javascript:UBBCode("<b><u><i>TEKST</i></u></b>")'><img src='files/IMG/bui.gif' width='20px' ></a>
 - <a title="ONDERLIJN" href='javascript:UBBCode("<u>TEKST</u>")'><img src='files/IMG/UNDERLINE.gif' width='20px' ></a>
 - <a title="SCHUIN" href='javascript:UBBCode("<i>TEKST</i>")'><img src='files/IMG/ITALIC.gif' width='20px' ></a>  
 - <a title="LINK" href='javascript:UBBCode("<a href=http://website/>omschrijving</a>")'><img src='files/IMG/LINK.gif' height='20px' ></a>
 - <a title="TAB" href='javascript:UBBCode("<br />")'><img src='files/IMG/REGEL.gif' width='20px' ></a>
 - <a title="LIJN" href='javascript:UBBCode("<hr />")'><img src='files/IMG/LIJN.gif' width='20px' ></a>
 - <a title="IMG SCROLL" href='javascript:UBBCode("<img src=../files/img/voorbeeld.gif alt=Logo width=50% />")'><img src='files/IMG/AFBEELDING.gif' height='20px' ></a>
 - <a title="SPATIE" href='javascript:UBBCode("&nbsp;")'><img src='files/IMG/sp.gif' height='20px' ></a>
 - <a title="BOX" href='javascript:UBBCode("<div class=bak><div class=floatl>TEKST</div><div class=floatr>TEKST</div></div>")'><img src='files/IMG/box.gif' height='20px' ></a>
 - <a title="LI" href='javascript:UBBCode("<li></li>")'><img src='files/IMG/lii.gif' height='20px' ></a>
 <br /><br />
<input type="submit" "/><br />
</form>
<script type='text/javascript'><!--

var Veld = document.Formulier.text;

function UBBCode(code) {
Veld.value += code;
Veld.focus();
}

//--></script>

Het werkt tot op zekere hoogte goed.
Als ik bijvoorbeeld <br /> indruk verschrijnd deze in het tekst veld.
Maar als ik mijn muis in een tekst plaats, en vervolgens op <br /> druk,
verschrijnd deze onderaan in het tekst veld.

Hoe kan ik dit oplossen ?
Gewijzigd op 16/11/2012 20:47:55 door Arthur Heijmen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:21:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2012 16:54:45
Quote Anchor link
Beste Arthur,

Zou je jouw code tussen [code] en [/code] tags kunnen plaatsen, zodat het beter te lezen is?
Alvast bedankt.

Toevoeging op 16/11/2012 17:55:00:

Deze functie biedt niet de mogelijkheid om te kijken waar de cursor staat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
function insertBBCode(elementID, bbCode)
{
    if (typeof elementID === 'undefined' || typeof bbCode === 'undefined') return;
    if (document.getElementById(elementID)) {
        var elementObject = document.getElementById(elementID);
        if (document.selection) { // IE
            elementObject.focus();
            var sel = document.selection.createRange();
            sel.text = bbCode;
        } else if (elementObject.selectionStart || elementObject.selectionStart == '0') {
            var startPos = elementObject.selectionStart;
            var endPos = elementObject.selectionEnd;
            elementObject.value = elementObject.value.substring(0, startPos) + bbCode + elementObject.value.substring(endPos, elementObject.value.length);
        } else {
            elementObject.value += bbCode;
        }
        elementObject.focus();
    }
}
Gewijzigd op 16/11/2012 17:59:03 door - Ariën -
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

16/11/2012 20:35:47
Quote Anchor link
Ik heb er dit van gemaakt.
Nu krijg ik het resultaat wat ik bedoel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<script language="javascript" type="text/javascript">

function addText(Text, Message)
{
  var obj = document.form.message;

  obj.focus();

  if (document.selection && document.selection.createRange)  // Internet Explorer
  {
sel = document.selection.createRange();
if (sel.parentElement() == obj)  sel.text = Text;
  }

  else if (typeof(obj) != "undefined")  // Firefox
  {
var longueur = parseInt(obj.value.length);
var selStart = obj.selectionStart;
var selEnd = obj.selectionEnd;

obj.value = obj.value.substring(0, selStart) + Text + obj.value.substring(selEnd, longueur);
  }

  else obj.value += Text;

  obj.focus();
}


function addTags(Tag, fTag, Message)
{
  var obj = document.form.Message;

  obj.focus();

  if (document.selection && document.selection.createRange)  // Internet Explorer
  {
sel = document.selection.createRange();
if (sel.parentElement() == obj)  sel.text = Tag + sel.text + fTag;
  }

  else if (typeof(obj) != "undefined")  // Firefox
  {
var longueur = parseInt(obj.value.length);
var selStart = obj.selectionStart;
var selEnd = obj.selectionEnd;

obj.value = obj.value.substring(0, selStart) + Tag + obj.value.substring(selStart, selEnd) + fTag + obj.value.substring(selEnd, longueur);
  }

  else obj.value += Tag + fTag;

  obj.focus();
}

</script>

<form method="post" name="form" action="index.php?pagina=pagina_wijzig&id=<?echo $_GET['id']?>">


<textarea wrap="VIRTUAL" name="Message" cols="100" rows="15"><?echo $sRow['text']?></textarea><br />
<a title="Bold : [B ][/B ]" onmousedown="addTags('<B >','</B >')" style="font-size:10pt; border: outset white 1px;">&nbsp;<b>B</b>&nbsp;</a>
<a title="underline : [u ][/u ]" onmousedown="addTags('<u >','</u >')" style="font-size:10pt; border: outset white 1px;">&nbsp;<b>U</b>&nbsp;</a>
<a title="italic : [i ][/i ]" onmousedown="addTags('<i >','</i >')" style="font-size:10pt; border: outset white 1px;">&nbsp;<b>I</b>&nbsp;</a>
<a title="return : [br /]" onmousedown="addTags('','<br />')" style="font-size:10pt; border: outset white 1px;">&nbsp;<b>R</b>&nbsp;</a>
<br /><br />
<select name='status'>
              <option value='<?php echo $sRow['status']; ?>'><?php echo $sRow['status']; ?></option>
              <option value='online'>online</option>
              <option value='offline'>offline</option>
              </select><br /><br />
<input type="submit" "/><br />
</form>

Dit heb ik NIET zelf gemaakt maar gevonden op het internet en aangepast.
Gewijzigd op 16/11/2012 20:37:53 door Arthur Heijmen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/11/2012 20:44:42
Quote Anchor link
Opgelost dus?
 
Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

16/11/2012 20:47:24
Quote Anchor link
ja zeker.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.