Ophalen jarige mensen dus ongeacht jaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter de M

Peter de M

03/05/2006 14:56:00
Quote Anchor link
Ik wil uit een database alle mensen halen die op een bepaalde datum jarig zijn. Formaat Datum="11-01-2006"
dus alle mensen jarig op 11 janurari, in welk jaar dan ook. Hoe kan ik dat het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 20:50:48
 
Cynthia Fridsma

cynthia Fridsma

03/05/2006 15:12:00
Quote Anchor link
Je kan hier een Query voor maken, bijvoorbeeld :

$query=(select nummer, voornamen, achternaam from adres where verjaardag = '11-01-2006')
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

03/05/2006 15:17:00
Quote Anchor link
Dat bedoelt hij juist, dat gaat niet!

Maar wel zo:
SELECT *
FROM tabel
WHERE gebdatum LIKE '11-01-%';
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

03/05/2006 15:17:00
Quote Anchor link
Peter:
Formaat Datum="11-01-2006"


Waarom dit formaat? Gebruik gewoon een DATE-format zodat je netjes de SQL-functies hiervoor kunt gebruiken, welke database gebruik je?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Remco van Arkelen
 
Frank -

Frank -

03/05/2006 16:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  voornaam
FROM
  tabelnaam
WHERE
  MONTH(geboortedatum) = MONTH(NOW())
AND
  DAY(geboortedatum) = DAY(NOW())

Maak gewoon gebruik van de vele datum- en tijdfuncties die de database heeft te bieden. Dat werkt een stuk beter dan gekloot met php.

En zoals Remco ook al zegt, "11-01-2006" is natuurlijk GEEN datum. Een datum sla je op in een DATE of een DATETIME. Een ander formaat is onhandig (TIMESTAMP) of gewoon achtelijk (CHAR, VARCHAR, etc.).

Edit: Domme fout gemaakt. Al zijn alle fouten zelden slim te noemen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.