ophalen van database en schrijven naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 13:36:23
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php    
                        //verbinding maken maken met database            
                        
                        $con = mysql_connect("localhost",'root','usbw');
                        
                            //geef error bij geen verbinding mogelijk
                            
                            if (!$con)
                                {

                                    die('Kan geen verbinding tot stand brengen: ' . mysql_error());
                                }

                            
                            //selecteer mysql database
                            
                            mysql_select_db("test");

                            //stop alle gegevens in een variabele result
                            
                            $result = mysql_query("SELECT * FROM test");
                        
                                echo "<table border='0' cellpadding='2' cellspacing='0'>";
                                                 
                                while($row = mysql_fetch_array($result))
                                
                                {

                          
                                    //echo "<tr>";
                                        //echo "<td>" . "<b>" . 'Id:' . "</b>" . "</td>";
                                        //echo "<td>" . $row['id'] . "</td>";
                                    //echo "</tr>";

                          
                                    echo "<tr>";
                                        echo "<td>" . $row['text'] . "</td>";
                                    echo "</tr>";
                        
                                    echo "<tr>";    
                                        echo "<td>" . $row['edit'] . "</td>";
                                    echo "</tr>";
                                }

                          
                            echo "</table>";
                    
                        echo "</p>";
                        
                        mysql_close($con);
                        ?>
Gewijzigd op 09/12/2010 10:53:55 door Raymond van Os
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:20:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 13:57:47
Quote Anchor link
Kijk eens naar hoe UPDATE in MySQL werkt ;-)

En een goede tip: die() is kerkhof-tactiek. je wilt je script nooit laten doden.
Gewijzigd op 07/12/2010 13:58:54 door - Ariën -
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 13:58:42
Quote Anchor link
heb ik gedaan alleen weet ik niet hoe ik dat moet implementeren in dit script.
 
Gerhard l

gerhard l

07/12/2010 14:02:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$sql
= "
                        UPDATE
                            test
                        SET
                            bijvoorbeeldtitel = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['title'])."'
                        WHERE
                            id = '"
.$_GET['id']."'
                    "
;
        
                        if(!$res = mysql_query($sql)){
                    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
                            echo 'mysql error';
                        }

                        elseif(mysql_affected_rows() == 0){
                        echo 'Geen records gewijzigd. <br />Query: '.$sql;
                            
                        }

                        else{
                            //update succescol
                        }
?>
Gewijzigd op 07/12/2010 14:03:03 door gerhard l
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 14:02:57
Quote Anchor link
Je kan met switch() (http://php.net/switch) d.m.v. GET verschillende pagina's aanmaken voor het toevoegen, bewerken en verwijderen van een item.

Dan kan je bij het bewerken ervan de UPDATE-query gebruiken i.p.v. de SELECT die je gebruikt bij het bekijken.
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 14:06:50
Quote Anchor link
eey bedankt gerhard alleen vraag ik mij nu af waar dat in mijn script precies zou moeten komen te staan en hoe je dit kunt laten uitvoeren als je op een button drukt? ben namelijk nog niet zo lang bezig met php.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 14:14:37
Quote Anchor link
Mooi pagina opzetje waarmee je een beheer-pagina kan bouwen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
switch (isset($_GET['actie'])) {
    case
"bekijken":
        // hier komt je pagina waar je je items bekijkt (SELECT ... FROM ... WHERE)
        break;
    case
"bewerken":
        // hier komt je pagina waar je je item bewerkt (UPDATE...SET... WHERE)
        break;
    case
"verwijder":
        // hier komt je pagina waar je een item mee kan verwijderen. (DELETE)
        break;
    default:

        // hier komt je overzichtpagina (SELECT ... FROM ...)
}
?>


@Gerhard, lijn 9 is lek. Je controleer je GET niet....
Gewijzigd op 07/12/2010 14:15:58 door - Ariën -
 
Gerhard l

gerhard l

07/12/2010 14:15:36
Quote Anchor link
Raymond reniers op 07/12/2010 14:06:50:
eey bedankt gerhard alleen vraag ik mij nu af waar dat in mijn script precies zou moeten komen te staan en hoe je dit kunt laten uitvoeren als je op een button drukt? ben namelijk nog niet zo lang bezig met php.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<html>
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "usbw")
or die("Could not connect: " . mysql_error());
mysql_select_db("test");
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if(!empty($_POST['pagina'])){
        if(!empty($_POST['titel'])){
            if(!empty($_POST['text'])){
                $sql = "
                        UPDATE
                            test,
                            pagina,
                            text
                        SET
                            titel = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['title'])."',
                            pagina = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['pagina'])."',
                            text = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['text'])."'
                            
                        WHERE
                            id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                    "
;
        
                        if(!$res = mysql_query($sql)){
                    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
                            echo 'mysql error';
                        }

                        elseif(mysql_affected_rows() == 0){
                        echo 'Geen records gewijzigd. <br />Query: '.$sql;
                            
                        }

                        else{
                            //update succescol
                        }
            }

            else{
                $error = 'text is leeg';
            }    
        }

        else{
            $error = 'titel is leeg';
        }
    }

    else{
        $error = 'pagina is leeg';
    }
}

else{
        $error = '';
}


echo $error;
?>

<form action="index.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
            
                pagina: <input type="text" name="pagina" ><br />
                titel: <input type="text" name="titel" ><br />
                text: <input type="text" name="text" ><br />
                <input type="submit">
        
            
</form>    
</html>            
Gewijzigd op 07/12/2010 14:39:24 door gerhard l
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 14:25:43
Quote Anchor link
s
Gewijzigd op 09/12/2010 08:54:49 door raymond van Os
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2010 14:30:25
Quote Anchor link
- Aar - op 07/12/2010 14:14:37:
@Gerhard, lijn 9 is lek. Je controleer je GET niet....


En nu weer op regel 21.
Heb je iets tegen GET? ;-)
 
Gerhard l

gerhard l

07/12/2010 14:37:52
Quote Anchor link
@SanThe

oja vergeten ;) editted
komt doordat ik deze kopierde van een ander script waar ik zeker wist dat ik die id's handmatig had ingevoerd
Gewijzigd op 07/12/2010 14:41:32 door gerhard l
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 14:44:15
Quote Anchor link
Raymond reniers op 07/12/2010 14:25:43:
e nog een keertje... dus bij "bekijken" moet moet ik dit in voeren:
[..]

Waar is je SELECT-query. Ik neem aan dat je het item inderdaad uit de database wilt ophalen.
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 14:47:04
Quote Anchor link
s
Gewijzigd op 09/12/2010 08:55:04 door raymond van Os
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2010 14:59:50
Quote Anchor link
Je hebt helemaal geen input in je formulier voor de titel en de paginanaam.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 15:00:51
Quote Anchor link
En gebruik a.u.b. geen die() het is onnodig. Met if-else statements kan je ook al prima controleren :).
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 15:02:15
Quote Anchor link
ik wou dit aanpassen in de textarea kan dat zoja hoe en hoe zou het anders kunnen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 15:09:46
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 15:12:51
Quote Anchor link
ik zeg op een pagina edit tekst doormiddel van een button. en klik daarop dan krijg ik een pagina met deze tekst en kan deze tekst wijziggen en daarna opslaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/12/2010 15:22:18
Quote Anchor link
Ik snap je eerste zin niet. Het is geen goed lopende zin.
 
Raymond van Os

raymond van Os

07/12/2010 15:26:56
Quote Anchor link
s
Gewijzigd op 09/12/2010 08:55:29 door raymond van Os
 
Raymond van Os

raymond van Os

09/12/2010 10:19:01
Quote Anchor link
kan worden gesloten, LATERZZ

Toevoeging op 09/12/2010 10:27:33:

kan worden gesloten, LATERZZ
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.