Opslaan van datum in DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

19/01/2011 15:19:33
Quote Anchor link
Hallo,

Als ik een veld het type Date geef maakt hij de datum YYYY-MM-DD, ik zou mijn datums graag DD-MM-YYYY opslaan maar hoe stel ik dit nu in in de DB?

Alvast bedankt,

Hendrik
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 08:36:52
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2011 15:23:14
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen? Als ze bij het eruit halen maar goed staan :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2011 15:25:48
Quote Anchor link
jep, gebruik DATE_FORMAT() in je SELECT query om de datum op de juiste manier eruit te halen.
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

19/01/2011 15:26:17
Quote Anchor link
Oke bedankt heren :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2011 15:28:54
Quote Anchor link
You're welcome....
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

19/01/2011 15:29:32
Quote Anchor link
- Aar - op 19/01/2011 15:28:54:
You're welcome....


Of dame? sorry, bedankt mevrouw :P
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/01/2011 15:29:37
Quote Anchor link
Hendrik,

het date veld van mysql is standaard ingesteld op YYYY-MM-DD dit is niet aan te passe (volgens mij, niet 100% zeker. maar ik zie het hier absoluut niet van in).

het invoegen en uitlezen van deze data doe je dan zelf aan de hand van de locale.
in PHP zijn er een stuk of 10 verschillende manieren om dit te realiseren.
kijk bijvoorbeeld naar:
http://php.net/manual/en/function.date.php
http://www.php.net/manual/en/function.date-format.php
http://nl2.php.net/manual/en/class.datetime.php (alleen echt handig als je 5.3 draait).

en in MySQL:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2011 15:32:59
Quote Anchor link
Hendrik de Jager op 19/01/2011 15:29:32:
- Aar - op 19/01/2011 15:28:54:
You're welcome....


Of dame? sorry, bedankt mevrouw :P


Aar is toch een kerel?
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

19/01/2011 16:16:19
Quote Anchor link
Ik ben dus bezig met een reservering systeem, nu zou ik graag willen dat hij oude reserveringen niet meer laat zien, dus alleen de reserveringen met een datum na de huidige datum, is dit mogelijk in SQL?

Mijn huidige query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    klant,
    films,
    telefoonnummer,
    DATE_FORMAT(datum,'%d-%m-%y') AS datum
FROM
    reserveringen
ORDER BY
    datum ASC


Alvast heel erg bedankt!
 
Jasper DS

Jasper DS

19/01/2011 16:17:38
Quote Anchor link
WHERE datum > NOW()
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/01/2011 16:18:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 19/01/2011 15:32:59:
Hendrik de Jager op 19/01/2011 15:29:32:
- Aar - op 19/01/2011 15:28:54:
You're welcome....


Of dame? sorry, bedankt mevrouw :P


Aar is toch een kerel?

Correct....

En Elisha is een vrouw :-)
(was het maar mijn vrouw...)
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/01/2011 16:18:52
Quote Anchor link
Voeg aan die SQL query toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
    klant,
    films,
    telefoonnummer,
    DATE_FORMAT(datum,'%d-%m-%y') AS datum
FROM
    reserveringen
WHERE
    datum >= CURDATE()
ORDER BY
    datum ASC


Dit is overigens waarom je je DATE veld niet kan wijzigen. dan werken die Date functies zoals CURDATE niet meer

Toevoeging op 19/01/2011 16:20:01:

PHP Jasper op 19/01/2011 16:17:38:
WHERE datum > NOW()


NOW() returned DATETIME,
waar CURDATE() alleen DATE returned.
Hij gebruikt een DATE veld.
het is hier netter (ik zeg niet direct beter), om CURDATE te gebruiken.
Gewijzigd op 19/01/2011 16:20:47 door Thijs Damen
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

19/01/2011 16:24:34
Quote Anchor link
En het werkt!

Nogmaals vriendelijk bedankt! :)
 
John D

John D

19/01/2011 16:26:53
Quote Anchor link
- Aar - op 19/01/2011 16:18:34:
En Elisha is een vrouw :-)
(was het maar mijn vrouw...)
Volledig off-topic maar Elisha is inmiddels al wat ouder, je foto is gedateerd en blond verouderd snel.....
;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2011 16:33:41
Quote Anchor link
Ach, beter die gedateerde foto dan Aar z'n kop! :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.